Skolstart!

I helgen kom jag på att det bara är en vecka kvar till skolan startar! Fick insikt om att vi är totalt bortkopplade från allt vad skolväskor, inneskor, jympapåsar och regnbyxor innebär. Men det är skönt att ha varit bortkopplad!

Drog mig till minnes att barnen kommit hem med varsin plastpåse full med böcker och papper efter skolavslutningen och att jag bara ställt dem under mitt skrivbord i arbetsrummet. Så nu tog jag fram dem och dammade av pennskrin, mappar och annat. Barnen fick hjälpa till att skruva ihop papplådor från Ikea som vi lade materialet i, det som de ville spara. Lådorna får stå i vårt arbetsrum så kan de lägga böcker och teckningar där under året.

Skolmaterial!

Skolmaterial!

Det som förvånade mig var att pärmar och skrivböcker som var bara lite använda inte skulle tillbaka till skolan! Vissa skrivböcker var bara använda tre sidor i. Barnen sa att – Jamen vi får nya nu till hösten. Känns lite slösigt. Så jag lade dem i vår läxkorg som står i vardagsrummet vid vårt allt-i-allo-bord där vi äter middag, syr, pysslar och gör läxorna. Tänker att vi kan använda dem som läxövningspapper eller till handlelistor. (Ja, jag har ju svårt att slänga saker!)

Koll på läxorna!

Koll på läxorna!

Kramar Eva Maria

Det här inlägget postades i Ordning & Reda. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skolstart!

  1. Lotta Johansson skriver:

    Kanonbra förslag, att spara det. Jag har också varit lite undrande över sånt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *