Fiskarna har flyttat hemifrån

För ett tag sedan fick jag en idé om att skala av i mitt vardagsrum. Jag har länge haft ett akvarium på 180 liter där mina söta fiskar haft sitt hem. Men det där med akvarium är dubbelt. Det är så mysigt och avkopplande att ligga och titta på det när det är nystädat… men så fort det kommer minsta lilla alg och snigel blir jag stressad och får dåligt samvete. Varje lördag morgon har jag haft som rutin att stiga upp och städa akvariet. Städat filtren, skrapat alger, bytt vatten mm. Det har tagit en del tid och ändå har jag haft dåligt samvete när det inte sett tip top ut. Ibland blev fiskarna krassliga och det blev medicinering och vattenbyte, en hel del arbete. Så nu bestämde jag mig för att fiskarna skulle få ett nytt hem. Och så blev det! Akvariet och fiskarna flyttade och alla överlevde! Fantastiskt! Det känns bra och nu fick jag mer tid till annat och jag slipper stressen över akvariet.

Det här inlägget postades i Fritid, Rensa ut. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fiskarna har flyttat hemifrån

  1. Matilda skriver:

    Vad skönt att ha ”rensat” bort lite stressmoment. Och att fiskarna fått ett nytt hem. Hur mycket man än gillar sina husdjur så behöver de mycket tid och omsorg. Hade gärna haft katt igen, men svårigheter att resa bort och andra ansvarsområden gör att det inte fungerar just nu. Tur att andra har katter man kan få leka med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *