OM BOKEN

Rensa ut & Lev lättare

Rensa ut & Lev lättare

Rensa ut & Lev lättare, Hoi förlag, 2014

Det är otroligt roligt att få skriva en bok om sitt favoritämne! I mars i år kom den från tryckeriet och det var verkligen högtidligt att få bläddra i den för första gången. Den har svart tygrygg med text i silver och ett tygband till bokmärke.

På femtiotvå veckor, fördelat på fyrtiosju veckor med uppgifter i olika teman och fem veckors välförtjänt semester, når du ditt mål. Följ vecka för vecka eller välj ut det som passar dig. Låt dig inspireras att nå harmoni på ett harmoniskt sätt. Efter varje utfört tema får du unna dig en belöning som inte handlar om att handla någon ny sak! Det kan vara att gå på bio, café eller bowla.

Några sidor ur boken!

Fixa din uteplats eller balkong!

Fixa din uteplats eller balkong!

Städa bland dina prydnadssaker!

Städa bland dina prydnadssaker!

Skapa ordning i arbetsrummet!

Skapa ordning i arbetsrummet!

Läs om Medveten konsumtion!

Läs om Medveten konsumtion!

Boken innehåller också intervjuer med bland annat en psykolog specialiserad på samlarbeteende och en yoga-instruktör som sålde alla sina saker för att leva ett lättare liv.

Jag har fått mycket hjälp under resan till färdig bok. Hoi Förlag har hjälpt mig med projektledning och redigering. Omslag och layout har Cecilia Pettersson på Pica Pica Design gjort och jag är så nöjd med det! Varje tema i boken har en egen ikon som också syns på omslaget. Min egen favoritikon är muffinsen som är symbolen för belöningarna efter varje tema! Cecilia har även tagit foton till boken. http://picapicadesign.se/

Till min hjälp har jag också haft Nelya Vincic som fotograferat teman och fyllt på med inspiration! http://nelya.lavendeldockor.se/

Vill du köpa boken? Titta under KÖP BOKEN!

Trevlig läsning! /Eva Maria Karlander

11 kommentarer till OM BOKEN

 1. piah skriver:

  Så roligt…har väntat på den.Ska in med en bokning på den . kram *piah*

 2. Sara skriver:

  Vad skoj! Hoppas mitt bibliotek tar in den. Hit in ska inte fler böcker inte…

  • Eva skriver:

   Hej Sara! Ja, det hoppas jag också! Jag ska kontakta olika bibliotek. Vad heter ditt närmaste bibliotek?

 3. Pingback: Rensa ut nu! | Klädgalen

 4. Malin skriver:

  Hejsan!

  Jag råkade snubbla in på dig blogg då jag googlade på ”Lux dammsugare”. Är på jakt efter en ny dammsugare och har under årens lopp avverkat ett antal 500 kronors-dammsugare och vill nu ha något som håller lite längre än något år. Det bidde dock ingen Lux, utan en Nilfisk då även de håller bra kvalitet.

  Vad intressant med din blogg och bok, den blir jag nyfiken på! 🙂 Jag är själv en person som konstant rensar i min röra i hemmet (fast de som kommer hit påstår att jag inte alls har någon röra). Jag försöker vara en medveten konsument, lämnar det jag rensat ut till Myrorna m.fl., och hittar även en massa intressanta saker där. Under hösten har jag snöat in på miljöbiten och håller nu som bäst på att fasa ut mina städkemikalier och även kroppsrengöringsgrejer (det är ju knökfullt i badrummet! *suck*).

  Det ska bli inresant att kolla runt lite mer på din blogg!

  • Malin skriver:

   Sorry, *Var på jakt efter en ny dammsugare* skulle det naturligtvis vara.

  • Eva skriver:

   Hejsan och välkommen till bloggen! Kul att du också gillar att rensa ut 🙂 Nilfisk är ett jättebra märke. Vi har en grovdammsugare till garage och bil från det märket, och i vår sommarstuga som vi hyr ut har vi en liten söt Nilfisk som har fungerat bra (det kan bli tuffa tag för en dammsugare vid uthyrning!) God Jul & Gott Nytt År!

 5. Pingback: Oceanen vid uppfartens slut | solvedahlgren.se

 6. Marie skriver:

  Jag har precis läst din bok, tack för inspirationen och nya idéer kring hur jag kan tackla utrensningen som redan pågår här hemma!

  • Eva Maria skriver:

   Så glad jag blir att höra att boken ger dig inspiration! Lycka till med din fortsatta rensning! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *