BÖCKER

Fråga:

Jag har ganska mkt böcker, pocket o inbundna, var i Malmö kan man lämna dom. Tycker det är fruktansvärt att slänga böcker! Tacksam för tips!

Svar:

Tack för din intressanta fråga ang dina böcker! Böcker tillsammans med kläder är mina svåraste områden. Jag har själv alltid läst mycket och har haft fler böcker än de flesta. I hemmet där jag växte upp hade mina föräldrar väldigt många böcker och ett rum var som ett bibliotek med bokhyllor fulla med böcker. Mina föräldrar satt ofta och läste och bläddrade i böcker så det smittade nog av sig. Så min grunduppfattning är att böcker ger hemmet en mysig och hemtrevlig känsla.

MEN såklart, det kan bli för mycket! Mitt råd till dig är att gå varsamt fram med dina böcker. Ta det hellre i omgångar istället för att försöka rensa ut alla på en gång. Om du har t ex 100 böcker så sätt som mål första omgången att göra dig av med 10 st och känn sen efter hur det känns. Det har säkert tagit dig många år att samla på dig dina böcker så då kan du acceptera att det tar en stund att rensa ut dem också!

Det är inte helt lätt att veta var man ska lämna in böcker. Vad gäller antikvariat så är det på de flesta ställen nu att de enbart tar emot böcker som är av särskilt samlarvärde. Jag bodde i Lund tidigare och försökte där lämna in ”vanliga” böcker men fick faktiskt nej på alla ställen. Därefter skänkte jag dem istället till Lions.

Men ett tips kan jag ge dig och det är Myrorna på Emporia. Där har jag själv lämnat in det mesta på sistone eftersom jag tycker att den butiken är så fin och de liksom pysslar om sakerna och ordnar dem fint.  De har bokhyllor med böckerna i jättefin ordning. Då känns det lättare att skiljas från dem tycker jag! (På Emporia tar de dock ej emot möbler eftersom de ligger på tredje våningen.)

Sen när du har varit så duktig och lämnat några böcker till dem så kan du känna dig lättare till sinnet och då kan du belöna dig med att ta en fika på något av de många caféerna på Emporia!

Lycka till!

2 kommentarer till BÖCKER

  1. Sara skriver:

    Jag har många läsglada kompisar och har tänkt bjuda dem på hämta en bok -fika när bokhyllorna är rensade. Jag sålt några på Bokbörsen också, och Erikshjälpen i min stad tar emot böcker. Vårt bibliotek har en byteshylla man kan använda också.

    • Eva Maria skriver:

      Åh, det låter supermysigt med hämta en bok-fika 🙂 Det är lustigt för de böcker som jag har som favoriter är de jag råkat få tag i på Loppis (bara för att inte gå hem tomhänt!) eller fått av en vän. Kanske ”laddas” de med något extra när någon annan redan läst dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *