Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Egen tacokrydda till Mellon!

De senaste åren har vi gjort egen tacokrydda istället för att köpa färdiga kryddpåsar. Det är busenkelt och smakar likadant! Det receptet vi använder kommer från Middagsfrid. Vi blandar några omgångar och häller upp i en glasburk. Den här gången fick burken lite Mello-glitter!

Egen tacokrydda med Mello-glitter!

Till 400 gram kött- eller vegofärs:

  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar

Så kan man variera med proportionerna! Om man vill ha mer spicy kan man ta mer cayennepeppar.

Föregående

Garderoben PAX del 1…

Nästa

Lämnat till Myrorna

3 kommentarer

  1. Jag tänkte så sent som för en timme sedan att det kanske skulle vara enklare och billigare att göra sin egen taco-krydda än att köpa en mix. Sicket sammanträffande! 😀

    Snygg layout på bloggen!

    • Eva Maria

      Det var ett roligt sammanträffande! Har du provat? På de färdiga kryddpåsarna man brukar köpa står det att det är annat i också, bland annat klumpförebyggande medel (kiseldioxid E 551). Det kanske inte är så farligt men jag tycker inte att det behövs i min tacokrydda! Ibland så klumpar den ihop sig men då skakar jag bara lite på burken! Tack för att du gillar layouten 🙂 Det var dags för en ansiktslyftning tyckte jag.

      • Har inte hunnit testa än. Men ska ta tag i det… “ska bara” inhandla rätt kryddor först. 🙂
        Det där med klumpförebyggande, jag undrar om det har med estetiska värderingar att göra, att vi fått för oss att vi gillar pulver som inte bildar små klumpar?

Lämna ett svar till Matilda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén