För några år sedan insåg jag att vårt hem innehöll väldigt många saker och att de stressade mig. Hela tiden fick jag städa och plocka med sakerna som nästan levde sitt eget liv. Det kändes som om sakerna ägde mig istället för tvärtom! Den tiden som jag fick lägga på att fixa och underhålla sakerna ville jag lägga på annat. I kombination med att jag har svårt för att göra mig av med saker så fylldes hemmet på. Så efter en julledighet när nya saker flödat in i hemmet fick jag nog och började rensa ut hemma. Målet var ett hem lätt att städa, luftigt och när det ringer på dörren behöver jag inte få panik och be om ursäkt för röran!

För att få en ram till mitt projekt startade jag den här bloggen 2010. Via bloggen har jag kommit i kontakt med så många trevliga personer och fått massor med tips och idéer! Och jag hoppas att kunna inspirera andra.

Jag är intresserad av hållbar utveckling, konsumtion och miljö. Alla saker vi köper innebär miljöpåverkan i olika grad. När jag blev medveten om hur många saker vi hade i vårt hem, många av dem köpta helt i onödan på impuls med låg kvalitet, startade många tankar kring konsumtion. 2012 gick jag kursen Medveten konsumtion hos organisationen Medveten konsumtion och den var mycket givande.

För en tid sedan fick jag tanken att jag kunde samla mina erfarenheter i en bok. Jag tycker så mycket om att skriva och pyssla med text och bild så det har varit väldigt mysigt att skriva boken Rensa ut & Lev lättare.

Jag bor i Ljunghusen, längst söderut i Sverige. När jag inte rensar ut umgås jag med familj och vänner, går långa promenader och spelar tennis. Jag har två utbildningar, civilekonom och dipl friskvårdsterapeut. Jag arbetar halvtid med ekonomi och resterande halva skriver jag på bloggen och texter i andra sammanhang.

Kramar Eva Maria

Denna blogg är resultatet av ett nyårslöfte som lovades någonstans där vid 12‑slaget mellan raketer och champagne i plastglas.
Det här året ska vi få ordning hemma! Jag är så trött på att bo i något som ser ut som en loppmarknad och detta inkluderar trädgården. Det stressar mig. Jag läser bloggar och böcker och pratar med personer i min omgivning för att motivera mig. Det jag redan har reflekterat över är hur många som kan relatera till det här med att ha för många saker och vad vi kan göra för att bli medvetna konsumenter.

Eva Maria 2010