Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vår nya städkväll

För ett tag sedan föreslog min sambo att vi skulle införa en bestämd städkväll varje vecka. Eller nej, när jag tänker efter så föreslog han inte det, han berättade om vänner som hade det. Men jag tänkte att det ville jag gärna prova (jag gillar ju att prova nya rutiner!) så sedan en tid tillbaka städar vi varje torsdag kväll. Jag trodde att det var en rutin som vi skulle komma ur ganska snabbt men vi har faktiskt hållit fast vid den.

Den stora fördelen med en fast städdag (förutom att det blir städat då!) tycker jag är att jag inte behöver tänka så mycket på städningen de andra dagarna utan jag vet att på torsdag ska vi städa. Så dammtrollen som bildas under veckan får snällt ligga där och vänta tills på torsdag. Att vi har valt just torsdagen beror på att vi inte har några andra aktiviteter den kvällen och det passar bra att få nystädat inför helgen.

Det vi gör på städkvällen är grundstädning; dammsugning, städa toaletter, plocka undan och torka i köket, städa kylskåpet, damma i vardagsrummet, byta lakan (varannan vecka) och vattna blommor. När vi är klara med grundstädningen så gör vi något extra moment som inte behöver göras varje vecka som till exempel kalka av kaffekokaren, torka ur ugnen eller torka fönsterbrädorna. Och ja, såklart har jag gjort en lista på vad städningen kan innehålla om vi skulle få slut på idéer!

Sen är det så skönt när städningen är avklarad och man kan kasta sig ner i soffan och se ett avsnitt av någon favoritserie! Just nu ser vi Mord i paradiset på fyran (ser jag på TV ensam blir det Emily i Paris på Netflix!).

Har du en fast städdag/kväll?

Föregående

The Sunset Festival 29-30 juli

Nästa

Klädköpstopp 1 år från 1 september! Vill du hänga på?

4 kommentarer

  1. Maria

    Jag städar också en gång i veckan, på torsdagarna Och storstädar i september när utesäsongen är över: putsar alla fönster, tvättar mattor m.m. Vi bor på landet och har ett gäng hundar, så det behövs verkligen.

    • Eva Maria

      Så bra 🙂 Det känns så bra att veta att man har den rutinen och då är hemmet alltid i någorlunda ordning. Nu när vi veckostädar så blir jag ännu mer motiverad till att rensa ut och ha färre saker. Då går det fortare att städa när man inte behöver lägga så mycket tid på själva undanplockningen.
      En bra idé att storstäda i september, då går man hösten till mötes med ett fräscht hem. Jag tror att det är extra viktigt att ha städat hemma på den mörka årstiden när man är så mycket inomhus.
      Hoppas att du har fina sommardagar! 🙂
      Kram Eva Maria

  2. Hej Eva- Maria!

    Låter som ett superbra upplägg det där, särskilt att det också blir tid till ett extra moment. Skönt att allt hålls efter och inte byggs på. Jag är dålig på de där extra momenten. Ofta blir det ett rejält krafttag i t ex köket. Ugnen är inte vacker och inte köksfläkten heller, men snart så ska de få sig en grundlig rengöring:).

    Hoppas du haft en skön sommar!
    Snart är det vardag här hos oss igen och det är som alltid en lite bitterljuv känsla. På ett sätt skönt att komma in i vanliga rutiner igen, men samtidigt har det så klart också varit jättehärligt att kunna göra lite som man vill från dag till dag, ledighet och spontanitet. Kommer verkligen sakna långfrukostarna på altanen tillsammans:).

    Många kramar till Dig!

    • Eva Maria

      Hej Tina!

      Jag tycker också att det är svårt med de extra momenten! Det är som att man måste ha extra laddning i batterierna för att orka med dem löpande. Man lurar sig själv när man skjuter upp och istället blir det en kraftansträngning. För mig blev det så i helgen när jag insåg att mina skåp och lådor i badrummet totalt hade svämmat över. Så då blev det ett krafttag där, det tog 2,5 timme. Nu ska jag försöka hålla efter där framöver!

      Tack, jag har haft en skön sommar! Och som alltid kommer jag ur mina rutiner, på gott och ont. Så nu ska det faktiskt bli skönt att hitta tillbaka till den lilla morgonyogan och arbetstider. Men jag ska också försöka hålla kvar sommarkänslan genom att gå ner till stranden på eftermiddag/kväll och ladda med lite ljusterapi inför hösten så länge det går. Jag känner att jag har ny motivation för att ta tag i hemmet igen, något jag kämpade med i våras. Det är nog bra att komma ur rutinerna ibland och få en paus!

      Hoppas att du också har fina sensommardagar och laddar med ny inspiration! Och jag ser fram emot att följa dig och dina projekt till hösten! 🙂

      Soliga kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén