Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 47 Julpynt!

Nu har vintern kommit till oss i Skåne! Det är jättefint att titta ut genom fönstret och se de snöklädda växterna. Det är förstås inte lika roligt att köra bilen men kanske man kan bli hemma lite extra och mysa. Nu närmar sig första advent med stormsteg och veckans tema är givet: Julpyntet! Jag ska ta fram lådorna med julpynt och krafsa genom dessa. Vad gäller julpynt ska jag försöka ha köpstopp den här julen, av den enkla anledningen att vi har väldigt mycket julpynt. Det kommer att bli mycket tufft eftersom jag älskar julpynt. Förra julen köpte jag fina julgranskulor på Tradera men i år vågar jag inte ens titta på Tradera.

Det har gått lite segt med utrensningen av textiler men idag körde jag iväg en säck med handdukar till textilinsamling. Jag hade sparat många handdukar för jag tänkte att jag skulle putsa bilen mm med dem men nu har de fått åka iväg. Det var skönt. Några påslakan åkte med också. (Några handdukar sparade jag ifall jag någon dag när jag absolut inte har något annat att göra får för mig att putsa bilen 🙂 (Ni som läser ICA-kuriren kan läsa ett intressant repotage i senaste numret som handlar om återvinning av textil, lite skrämmande faktiskt hur mycket det slösas med resurser.)

Vad gäller det här med att rensa ut har jag kommit till insikten att jag måste börja med någon slags grovsortering först. Jag vill gärna ha gjort allting på en gång men då är det lätt att gå bet. Så nu tänker jag mer att jag sorterar först i olika kategorier och sedan efter det får jag finsortera. T ex om jag hittar en låda med all sköns saker blandat, foton, pynt, grytlappar, så kan jag fylla en kartong med bara foton först, inte slänga något utan det sker sedan i finsorteringen. Jag har också stiftat en mellanförvaring i en garderob – det är saker som jag egentligen vill göra mig av med men det är så svårt! Så nu ligger det diverse saker där i väntan på sin dom! Några saker jag hittat har jag blivit glad över och de har jag tagit fram och ställt i en hylla eller fönster så att man ser dem. Bättre det än att de ligger i en kartong och gömmer sig.

[adrotate banner=”2″]

För er som har samma problem som jag, dvs har lätt för att skjuta upp saker, så kan jag rekommendera boken “Svälj den fulaste grodan först” av Brian Tracy. Jag har precis läst den och fick mycket inspiration att jobba framåt. Boken känns väldigt amerikansk (kan bero på att författaren kommer från USA) men det var lite uppfriskande. Det som fastnade var att man varje dag kan göra något litet som leder en mot ens mål. Det spelar ingen roll om det är nog så litet, men det kan föra dig framåt. Boken menar också att man ska göra den tråkigaste och jobbigaste uppgiften först (svälja den fulaste grodan!) så går det lättare sen. Det är lätt att lura sig genom att göra undan de små lätta uppgifterna men risken är då att man aldrig tar itu med de viktigaste uppgifterna.

Jag har också fått fler tips om affärer som väljer att sälja second hand av sina varor! Det är IKEA som har startat en sida för begagnade möbler. http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1220682/Ikea-borjar-salja-begagnat-pa-natet.html

Ha en bra vecka och Lycka till med Ditt julpynt! Du kan dricka lite glögg under tiden för att komma i stämning, det tänker jag göra 🙂 Lyssna på julmusik är ett måste också, de skivorna kommer inte att rensas ut!

Föregående

Vecka 46 Textiler; Lakan, handdukar, tyger

Nästa

Vecka 48 Badrumsskåpet

  1. Stina

    En period bestämde jag mig för att göra något som förbättrade hemma en kvart om dagen. Det var allt från att hänga upp en tavla till att måla en list. Det känns ofta som om man har så många saker man borde, och så blir man överväldigad och trött innan man ens börjar. Men man hinner faktiskt massor på en kvart, och när man satt en så kort tid så är det inte särskilt svårt att komma igång heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén