Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Välkommen till vecka 39!

Idag är det vackert höstväder. Jag älskar när det är krispigt i luften och gula blad rasslar i vinden. Så slipper man tänka på bikiniformen! Det är ok att sitta i soffan och kura framför TV:n – igår började ny säsong av Bron. Men jag jobbade lite på formen igår, jag var med i Iform-loppet i Malmö. Jag hade tränat en del här i skogen, här finns mest grusvägar och det är skönt att springa på. Tyvärr fick jag en bacill för en vecka sedan så det var lite motigt igår. Men det var roligt att komma dit och träffa laget (jag kom sist i vårt lag!). Sen fick vi supergod fisksoppa efter loppet och en goodiebag med flingor, bantningschoklad, hudkräm och lite annat krafs. (Blev personligen lite störd på bantningschokladen…. har inte riktigt förstått vitsen med sådana produkter. Känns dyrt och kemiskt. Är det inte bättre att äta en halv normal chokladkaka?!)

Nu är det vecka 39 och då har jag planerat att ta tag i vår hall/tvättstuga/grovkök/förvaring/hamsterrum. Min man kommer att vara en nyckelspelare den här veckan och det vet han inte om ännu. Det finns många skåp med många sladdar, spikar, batterier, tangentbord och oinkoppade tekniska saker inuti. Min tanke är att vi ska kunna ta bort några av skåpen för att kunna få plats att torka tvätten. När jag var liten hade vi en mojäng över badkaret som man drog ut linor ifrån och så hängde man tvätten där. Finurligt, kanske en sån sak finns fortfarande?

Och nu kommer vi till det här projektet Corp100. Det kändes ju jättebra när jag anmälde mig till det (lika bra som när jag anmälde mig till Iform-loppet). Men jag har pressat fram 9 saker. Alltså bara 91 kvar!
crop100 001 Ska titta lite om jag kan hitta några pyntsaker som kan ingå i projektet. Men vi har inte så mycket pynt (jag har rensat ut det mesta redan). Vi har en del “naturligt pynt” som snäckor och annat. Jag tycker om det och jag blir avstressad när naturen kommer in i hemmet.snackor

Kram Eva!

Föregående

Crop 100!

Nästa

Klädbytardagen!

2 kommentarer

 1. Om du behöver tips på hur du kan få ihop lite fler saker till Crop100 kan jag tipsa om att titta i era sladdgömmor. I en av våra sladdlådor fann vi 26 sladdar att göra oss av med och då gjorde vi ändå en lättare rensning i samma utrymme ett halvår tidigare i samband med en flytt 🙂
  http://minimalisterna.se/rensning-i-sladdladan/

  Vi insåg att Crop100 inte var något för oss då det bara tog 1,5 månad för oss att nå dit. Crop1000 skulle snarare vara en utmaning i dagsläget 🙂 Med det sagt vill vi inte skryta utan bara utmana och peppa – Kan vi så kan du/ni!
  🙂

  • Eva

   Alltså, det här med sladdar är ett mysterium! Det är verkligen så att de smyger sig in i ens hem på olika sätt. Jag köpte en ny kamera precis och mycket riktigt följde det med två sladdar. För mig är problemet med sladdar även det att jag kan inte se skillnad på dem och vad de ska vara till. Min man hjälper mig såklart men ibland funderar jag just på alla begagnade sladdar som kan komma någon till glädje. Kanske kunde de märkas av någon sladdkunnig först och sedan kunde de säljas eller ges till de som behöver dem? Typ på en sladdbankomat, där kunde man även få hämta ut olika mobilladdare. Hotell brukar ha massa gamla laddare liggande, t ex när vi bodde på ett jättelitet pensionat i Frankrike kom min man på att han glömt sin mobilladdare hemma. Eftersom mobilen var rätt gammal tänkte vi att den kan vi aldrig ladda nu. Men vi frågade mannen som hade pensionatet och han tog fram en jättestor flyttlåda full med olika laddare som gästerna glömt!! Min man hittade en som passade och kunde ladda sin mobil på semestern. Vi skrattade mycket åt den här lådan 🙂 Och varför glömmer så många sina mobilladdare?? Kan det vara för att få en ursäkt till att köpa en ny mobil?
   Tack för peppingen inför Crop100! Jag har faktiskt rensat ut barnkläder igår, det blev nog ca 50 plagg, kanske jag ska räkna dem? Till helgen ska jag lämna in dem på en klädbytardag där jag arbetar som volontär.
   Ha det bra! Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén