Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Nu går jag kurs!

Den här veckan började jag en kurs på Folkuniversitetet som heter Skriva och illustrera för barn. Först hade jag anmält mig till en fysisk kurs (alltså att man träffas i verkligheten!) men den blev inställd för att det var för få anmälda. Som tur var så fanns samma kurs som distanskurs via internet också! Kursen består av instruktioner och inlämningsuppgifter. Nu håller jag på med den första uppgiften och det är jättemysigt att sitta och pyssla med den! Man ska beskriva en plats man upplevt som barn och sedan rita en bild till. Jag har knåpat ihop en text men bilden är värre… var och köpte ett ritblock och färger har jag fått låna av min dotter. Hon tycker det är spännande och stöttar mig i arbetet!

Vi har också fått i uppgift att fundera på vilka böcker vi tyckte mest om som barn. Den boken jag kom på var “Den stora osten”. Den handlar om en bonde som gör en fin ost och tänker att han ska gå och ge den till kungen. Så händer det en massa saker längs vägen och många som han träffar vill smaka på osten. Jag minns att min mamma köpte den på någon loppis eller ett bibliotek som hade utförsäljning. Den är från 1958 så den har några år på nacken. Jag har läst den för mina barn och de gillar den också. Så här som vuxen ser jag inte direkt det speciella med själva storyn, men det är väl så att man ser olika saker i berättelser som barn och vuxen! Kanske har det betydelse också vem man fick boken av och när man fick den som gör att den blir speciell.

Den stora osten - Min favoritbok som barn!

Den stora osten – Min favoritbok när jag var liten!

Det är en en liten dröm som ligger där och pockar på uppmärksamhet, att få skriva en barnbok. Kanske får jag inspiration av kursen och rätt som det är så dimper det ner en idé! Det är så kul med barnböcker och när jag var på bokmässan i höstas gick jag och tittade mycket på alla fina barnböcker. Jag har precis anmält mig till höstens bokmässa i september, det ska bli jättekul att få komma dit igen!

Minns du vilken som var din favoritbok?

Trevlig helg! Kram Eva Maria

Föregående

Fotbad!

Nästa

En miljon hårsnoddar?

2 kommentarer

 1. Låter som en jättespännande kurs! Lycka till!
  Jag skulle nog också vilja skriva en barnbok en dag.
  En bok jag gillade mycket var Den oändliga historien av Michael Ende.

  • Eva Maria

   Ja, det är jättespännande! Det är så roligt att gå kurs. När de nya kursprogrammen kommer så ligger jag i sängen och läser och ringar in alla kurser jag skulle vilja gå. Men jag får nöja mig med en per termin… eller nu går jag faktiskt två den här terminen. Jag går också en målarkurs tillsammans med min dotter, det är så mysigt och avkopplande. Den oändliga historien! Den minns jag men jag har bara sett filmen! Faktiskt så såg vi den för ca en månad sen! Sa till barnen att vi skulle se en film från “mammas barndom”. Det finns också en del 2 tror jag, till filmen, om jag inte minns fel.
   Förresten så har jag ett nytt mysterium som du kanske vill hjälpa till med 🙂 Kommer på bloggen här under förmiddagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén