Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Kategori: Min bok & blogg Sida 1 av 8

Reportage i Hemmets Veckotidning!

I veckans Hemmets Veckotidning (nr 44) hittar ni ett reportage med mig!
💗🌿🥰
Jag berättar om starten på min resa med att rensa ut, min blogg och bok, och nu kurser! 📗 📝

Hoppas allt är väl med er i höstrusket!

Kramar Eva Maria 💗

Boksignering hos Cobosabi 8/10!

Utanför Lund – på landet utanför den lilla byn Dalby – ligger butiken Cobosabi. Här kan man hitta inredning, städmaterial, kökstextilier och japansk keramik som passar det lilla enkla hållbara livet.

Jag träffade Christina, som driver butiken, på en fotokurs för några år sedan. Vi förstod att vi hade många gemensamma tankar om vardagen och livet och därifrån har vi hållit kontakten. Så givande det kan bli utifrån ett möte! 🥰

På söndag 8 oktober mellan 11 och 15 hittar ni mig hos Cobosabi där jag signerar min bok Rensa ut & Lev lättare – en smart guide till ordning hemma! 📗🌸

Ni är varmt välkomna att titta förbi! ❤️

Cobosabi

Sjöstorp 341

247 94 Dalby

(utanför Lund!)

Ny upplaga av boken!

Titta vad brevbäraren kom med!

Min nya upplaga av boken Rensa ut & Lev lättare – en smart guide till ordning hemma!
📗💗📗💗📗💗📗💗📗

Så spännande och roligt! Detta är en ny omgång på 1500 exemplar efter att nästan 4000 sålt slut. Jag är så glad och tacksam för alla er som köpt min bok i pappersform eller som e-bok, men min största glädje är om boken har hjälpt er att komma igång med att rensa och få ett hem i ordning. 🥰 Vardagen blir så mycket lättare och friare med ordning och reda!

Innehållet i denna nyutgåva är detsamma som i de förra upplagorna men pärmarna är mjuka istället för hårda. Så oavsett vilken utgåva du får tag på så är innehållet alltså detsamma!

Boken hittar du som vanligt hos Bokus, Adlibris eller Kunskapshuset Förlag. E-boken hittar du hos Adlibris.

PS! Imorgon torsdag 14 september startar vår kurs “Rensa ut och få ett hem i ordning” i Malmö på Studieförbundet Vuxenskolan. Vi blir en grupp på 7 personer och känner du att – Åh, jag vill så gärna gå den, så kan du fortfarande anmäla dig! Läs mer och anmäl dig HÄR! 💗

Föreläsning i Malmö 26/8

✨Välkommen på föreläsning✨

Lördagen den 26/8 mellan kl.10.00-16.00 har Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö Öppet hus.

Klockan 12.00-13.00 håller Susanne Neubert på Rofylld Vardag och jag (Eva Maria) en föreläsning om hur du kommer igång med att rensa ut.

Du kommer även att få ett smakprov på vad vår kurs “Rensa ut och få ett hem i ordning” kommer att innehålla och framför allt möjlighet att ställa frågor till oss. 🥰

Klicka in på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida och läs mer och för att anmäla dig till den kostnadsfria föreläsningen 26/8!

Här kan du läsa om vår kurs och anmäla dig till den (start 14/9).

Hoppas att vi kan ses! Kramar Eva Maria

Har du en Clutter Buddy?

Jag trillade över det engelska begreppet Clutter Buddy (eller Declutter Buddy) och blev intresserad av vad det innebär och vad det skulle kunna heta på svenska.

En Clutter Buddy är en vän som också håller på att rensa ut hemma och tillsammans kan man ha delmål och följa upp dem. Det kan vara motiverande att tänka på att en vän också kämpar mot samma mål. När man träffas eller rings vid nästa gång ska målet vara uppfyllt. När det blir motgångar peppar man varandra. Det kan kallas för Clutter Buddy när det bara är en av vännerna som rensar ut också, och den andra enbart stöttar. Det kan även vara en professionell person som man betalar för, som en coach, som ledsagar klienten genom processen att rensa ut och skapa ordning.

I min bok kan du läsa psykolog Volen Ivanovs tips om hur du kan hjälpa och stötta någon som behöver hjälp att rensa ut:

Ur boken Rensa ut och Lev lättare – en smart guide till ordning hemma.

Jag har en egen Clutter Buddy. Det är en väninna som också rensar och vill skapa ordning hemma. Vi träffas ungefär en gång i månaden. Då äter vi lunch och går igenom våra planeringar för vad vi vill utföra hemma. Vi har inte exakt samma mål, vi sätter våra egna mål, men vi följer upp varandras uppgifter. Vi började med att följa Marie Kondos bok “Konsten att städa” men nu gör vi våra egna planeringar efter hand. Varje söndag har vi som regel att skicka ett sms och berätta hur det har gått. Ibland har vi inte hunnit så mycket men då skickar vi ändå en hälsning. Vi har haft det här samarbetet i 1,5 år och jag är väldigt glad och tacksam för det. Det har hjälpt mig mycket och jag har definitivt fått mer gjort än om vi inte hade haft det här systemet! 🙂

På svenska kanske det kan heta Stök-Bundis, Städ-Vän eller Rensa ut-Kompis, vad tycker du att det passar att heta?

Vår hall i Sydsvenskan!

Jag nämnde i mitt förra inlägg att vår hall skulle vara med i ett reportage om ordning och reda. Själva intervjun genomförde vi med videosamtal och några dagar senare kom det en fotograf hem till oss och tog bilder. Jag visste inte i vilken tidning eller vilken dag det skulle komma, men igår kom det med i Sydsvenskan! Tidigt på morgonen fick jag ett sms från min rensa ut-kollega Susanne som satt och drack sitt morgonkaffe och läste tidningen: Titta nu är reportaget med i Sydsvenskan! 🙂

Det känns lite speciellt att bli kallad “ordningsproffs”! Jag funderade på det och det känns faktiskt fint och bra. Jag tänker tillbaka på min resa från att ha haft det väldigt stökigt och för många saker och nu äntligen har jag ordning.

Jag har inte hittat reportaget på nätet men hoppas att ni kan läsa texten från bilderna nedan:

Önskar er en trevlig helg! Många kramar Eva Maria ❤︎

Rensa ut i Vi i Villa!

I tidningen Vi i Villa (nr 5, 2022) som kom i brevlådan i söndags var jag och min bok med i en artikel om att rensa ut. Intervjun ägde rum i våras och nu kom den med i tidningen, alltid så spännande att se hur det ska bli i tryck! Det står att tidningen har drygt en miljon läsare så det blir många som får läsa om att rensa ut!  🙂 Vi i Villa – Rensa på rätt sätt!

Margareta Magnusson som givit ut böckerna ”Döstädning – ingen sorglig historia” och ”Levnadsråd från någon som förmodligen kommer dö före dig”, medverkade också till artikeln. Jag har läst Margaretas bok om döstädning och jag tycker mycket om den. Här på bloggen har jag tidigare skrivit en recension om den: ”Döstädning – ingen sorglig historia”.

Roligt att de lottar ut våra böcker som ett paket också! Då hamnar böckerna i gott sällskap av varandra!

The Sunset Festival 29-30 juli

På The Sunset Festival ⛱ i Höllviken 29-30 juli kommer Susanne Neubert på Rofylld Vardag och jag att dela monter i tältet för utställare! Susanne kommer att presentera sina tjänster med att hjälpa till att rensa ut hemma och jag kommer att signera och sälja min bok.

Festivalen är ett evenemang med tivoli, mat och artister som Anders Bagge, Kaliffa och Sean Banan med flera. Artisterna kommer att uppträda på fredagen och då kostar det inträde men på lördagen är det gratis att gå in till tivoli och utställning. En del av intäkterna för festivalen går till välgörenhet.

Har du vägarna förbi Höllviken så hoppas jag att vi ses! 💗

Läs mer på:

The Sunset Festival

Rofylld Vardag

Reportage i Hemmets Veckotidning

I Hemmets Veckotidning nr 20 var jag med i ett reportage där jag fick berätta om min resa med att rensa ut och jag fick även svara på frågor om hoarding. Det känns alltid konstigt att se sig själv på bild i tidningen och läsa det man själv sagt! Det känns också lite som att jag lämnar ut mig själv när jag berättar om de problem jag har/har haft. Men jag hoppas att det kan hjälpa och inspirera andra att komma igång med sina processer!

Vill ni läsa texten så finns samma text även på nätet på tidningen Allas sida.

(Jag har lagt ut länken i tidigare inlägg så ni har kanske redan läst texten!)

Måndag idag och jag önskar er en härlig vecka med nya chanser! 🙂

Kram Eva Maria

Intervju i Radio P4 Malmöhus

Imorse gick jag upp lite tidigare, vilket var tur, för redan klockan 07.45 fick jag ett telefonsamtal från Radio P4 Malmöhus. De frågade om jag ville vara med i en kort direktsänd intervju i radio om att rensa ut. Självklart ville jag det! 🙂 Så det vara bara att sjunga upp sig och förbereda sig! Klockan 08.15 ringde de upp och det blev ett kort men mycket trevligt samtal. Jag tycker att det är intressant att vara med i intervjuer, det kommer alltid nya frågor som jag sedan funderar vidare på. Ni kan lyssna på inslaget och det sändes klockan 08.17, eller om ni spolar fram så är det 2.17 timmar in i sändningen.

Morgon i P4 Malmöhus

Önskar er en fin start på den nya veckan! Kramar Eva Maria

Sida 1 av 8

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén