Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Kategori: Kurser

Anmälan öppen till ny kurs!

Är du sugen på att få en kick-start med din utrensning hemma?

Kanske något som passar dig att ha som nyårslöfte? 🥰

Anmälan har öppnat för vår tredje omgång av kursen “Rensa ut och få ett hem i ordning” på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö!

Kursen startar onsdag den 28 februari och därefter träffas vi varannan onsdag, totalt 8 träffar. Tid för kursen är 17.30-19.15.

Du kommer att få verktyg att rensa ut hemma men även teori kring varför vi samlar, varför det är svårt att släppa taget om saker, medveten konsumtion och hållbarhet. Kursen avslutar vi med att gå igenom hur du på enkla sätt fortsätter att hålla ordning hemma.

Priset är 1245 kr för 8 träffar och material och kaffe ingår! ☕

Kursledare:
Susanne Neubert är certifierad KonMari-konsult och driver det egna företaget Rofylld Vardag. Eva Maria Karlander driver bloggen rensaut.nu sedan 2010. Hon är även författare till boken “Rensa ut & lev lättare en smart guide till ordning hemma”.

Läs mer om kursen och anmäl dig här:

Rensa ut och få ett hem i ordning!

Ny upplaga av boken!

Titta vad brevbäraren kom med!

Min nya upplaga av boken Rensa ut & Lev lättare – en smart guide till ordning hemma!
📗💗📗💗📗💗📗💗📗

Så spännande och roligt! Detta är en ny omgång på 1500 exemplar efter att nästan 4000 sålt slut. Jag är så glad och tacksam för alla er som köpt min bok i pappersform eller som e-bok, men min största glädje är om boken har hjälpt er att komma igång med att rensa och få ett hem i ordning. 🥰 Vardagen blir så mycket lättare och friare med ordning och reda!

Innehållet i denna nyutgåva är detsamma som i de förra upplagorna men pärmarna är mjuka istället för hårda. Så oavsett vilken utgåva du får tag på så är innehållet alltså detsamma!

Boken hittar du som vanligt hos Bokus, Adlibris eller Kunskapshuset Förlag. E-boken hittar du hos Adlibris.

PS! Imorgon torsdag 14 september startar vår kurs “Rensa ut och få ett hem i ordning” i Malmö på Studieförbundet Vuxenskolan. Vi blir en grupp på 7 personer och känner du att – Åh, jag vill så gärna gå den, så kan du fortfarande anmäla dig! Läs mer och anmäl dig HÄR! 💗

Föreläsning i Malmö 26/8

✨Välkommen på föreläsning✨

Lördagen den 26/8 mellan kl.10.00-16.00 har Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö Öppet hus.

Klockan 12.00-13.00 håller Susanne Neubert på Rofylld Vardag och jag (Eva Maria) en föreläsning om hur du kommer igång med att rensa ut.

Du kommer även att få ett smakprov på vad vår kurs “Rensa ut och få ett hem i ordning” kommer att innehålla och framför allt möjlighet att ställa frågor till oss. 🥰

Klicka in på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida och läs mer och för att anmäla dig till den kostnadsfria föreläsningen 26/8!

Här kan du läsa om vår kurs och anmäla dig till den (start 14/9).

Hoppas att vi kan ses! Kramar Eva Maria

Ny kurs 14 september!

Idag ser det ut att bli en solig dag här i södra Skåne och det känns avlägset att tänka på hösten! 🍂🥰

Men jag vill bara berätta att det redan nu går att anmäla sig till Susannes och min kurs ”Rensa ut och få ett hem i ordning”. Den startar torsdagen den 14 september och platsen är Studieförbundet Vuxenskolans mysiga lokaler i Malmö. Nytt för den här gången är att vi träffas varannan torsdag för att man ska kunna hinna med att göra sina hemuppgifter mellan träffarna. Så detta är en riktigt fin chans att kick-starta sin utrensning hemma och göra det tillsammans med en grupp! 🤩

Du kommer att få verktyg att rensa ut hemma men även teori kring varför vi samlar, varför det är svårt att släppa taget om saker, medveten konsumtion och hållbarhet. Kursen avslutar vi med att gå igenom hur du på enkla sätt fortsätter att hålla ordning hemma.

Priset är 1245 kr för 8 träffar och material och kaffe ingår! ☕🍪

Kursledare:

Susanne Neubert är certifierad KonMari-konsult och driver det egna företaget Rofylld Vardag. Eva Maria Karlander driver bloggen rensaut.nu sedan 2010. Hon är även författare till boken “Rensa ut & lev lättare en smart guide till ordning hemma”.

Läs mer om kursen och anmäl dig här:

Rensa ut och få ett hem i ordning!

Ny kurs 2 mars i Malmö!

Jag vill bara lägga ut en liten påminnelse till er som kan vara intresserade av att gå vår kurs i Malmö! Det finns platser kvar! Än så länge har vi fyra anmälda och vi behöver vara åtta deltagare för att starta. Är du sugen på att komma igång med att rensa ut hemma? Vi kommer att träffas åtta gånger med start torsdagen den 2 mars klockan 17.30-19.15. Vi träffas varannan torsdag och mellan gångerna så kommer du att få små hemuppgifter för att få ordning hemma. Platsen är Studieförbundet Vuxenskolan i centrala Malmö i deras mysiga lokaler. Vår kurs i höstas blev mycket trevlig med ett glatt gäng som alla var väldigt intresserade av att lära sig om att rensa ut! Det uppstod många intressanta frågor och dialoger! Under våren kommer vi att ha en återträff med höstens grupp för att se hur det har gått för alla efter kursen – det ser vi verkligen fram emot! 🙂

Priset för kursen inklusive material är 1245 kr. Materialet består av checklistor som vi delar ut vid varje träff och digitalt material som vi mailar ut efter varje träff. Vi kommer även att ge fina lästips och annat fördjupningsmaterial till dem som önskar! Såklart ingår kaffe! ☕️
(Ja, eller te/ varm choklad om man tycker bättre om det!)

Läs gärna mer och anmäl dig här:

Rensa ut och få ett hem i ordning

Hoppas att vi ses! 💗

Hur gick det med rensa ut-kursen?

Tackar som frågar, det gick bra! 🙂

I torsdags hade vi den åttonde och sista träffen på vår kurs ”Rensa ut och få ett hem i ordning” på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö. Jag är så väldigt glad för att vi har fått hålla kursen och jag tycker att det har varit extra roligt att få hålla den tillsammans med Susanne på Rofylld Vardag. För mig var det också en personlig önskan som gick i uppfyllelse, jag har länge drömt om att få hålla en kurs i mitt favoritämne Rensa ut!

Vid varje träff har vi haft 2 lektionstimmar á 45 minuter och en liten fikapaus i mitten. Studieförbundet Vuxenskolan har fina lokaler i ett stort charmigt hus i centrala Malmö och på bottenvåningen finns ett fikarum med kaffeautomat (med choklad och te också!). Det har varit mysigt att träffa gruppen i åtta veckor och deltagarna har varit så engagerade.

Studieförbundet har frågat om vi vill hålla kursen till våren också och det har vi såklart tackat Ja till! Så nu ligger den redan ute för anmälan. (Du hittar den här Rensa ut och få ett hem i ordning.) Kursen startar torsdag 2 mars 2023 och kommer också att ha åtta träffar men med den skillnaden att träffarna kommer att vara varannan vecka. Då kommer man att ha längre tid på sig att göra hemuppgifterna. Tanken med kursen är att man ska komma igång med att rensa hemma och hinna göra en del av varje kategori av saker, till exempel kläder och böcker. Det är många som har hört av sig och frågat om kursen finns digitalt men tyvärr har vi inte kommit så långt men hoppas på att kunna transformera den till en digital kurs också.

Och tänk, redan första december imorgon! Hoppas att julstämningen har kommit till er och att ni har luft i schemat till att bara njuta och mysa.

Kramar Eva Maria <3


Vill du gå kursen i Malmö?

Nu börjar det närma sig starten för kursen ”Rensa ut och få ett hem i ordning”! Det är jag, Eva Maria, och min rensa ut-kollega Susanne på Rofylld Vardag som kommer att hålla i den. Vi ser fram emot åtta mysiga höstkvällar på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö med start torsdagen den 6 oktober. 🎃 🍂 🍁

Syftet med kursen är att du ska komma igång med att rensa i ditt hem och få en metod att arbeta efter. Vi kommer att varva genomgång av teori, diskussioner i gruppen med praktiska övningar mellan träffarna. Liten fikapaus blir det också såklart! 🍰 ☕️

Se det som en kick-start på din resa till ett hem i ordning eller om du har kört fast och vill ha stöd att komma vidare.

Vi har fått flera frågor om vi kommer att hålla kursen även digitalt men i dagsläget har vi ingen digital kurs att erbjuda. Men vi hoppas att kunna få till det längre fram så att ni som bor i andra delar av Sverige också ska kunna deltaga! 😍

Läs mer och anmäl dig till kursen via länken nedan, eller klicka dig fram via QR-koden på bilden!

Läs mer och anmäl dig här!

Ny chans till kursen Rensa ut och få ett hem i ordning!

Marie är inte med på kursen! Men Susanne har träffat henne när hon gick sin KonMari-utbildning!

Här kommer en uppdatering om kursen Rensa ut och få ett hem i ordning som Susanne Neubert (certifierad KonMari-konsult) och jag har tagit fram. Den skulle ha startat i våras men på grund av att det bara var tre personer som anmält sig så kunde Studieförbundet Vuxenskolan inte starta den. Det behöver vara minst sex personer som anmält sig. Men nu har vi fått nytt startdatum till hösten! Torsdag 6 oktober i Malmö startar kursen och det går bra att anmäla sig redan nu. Vi håller verkligen tummarna för att få starta kursen och vi hoppas också att de tre personerna som anmälde sig i våras vill anmäla sig igen!

Beskrivning av kursen

Anmälan till kursen

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till mig på info@rensaut.nu

Beskrivning av kursen!

Susanne och jag längtar efter att få starta vår kurs Rensa ut och få ett hem i ordning!

Vi kommer att träffas åtta torsdagskvällar i Malmö och varje gång har vi en liten teorigenomgång av ett område och mellan träffarna har vi förberett en hemuppgift. Tanken är att när man har gått kursen ska man vara igång med att rensa och få ordning hemma. Det är absolut inget krav på att man ska bli ”klar” utan tanken är att man ska få en kickstart och verktyg för att sedan fortsätta själv. Så ska vi har roligt på kursen också och hjälpa varandra med pepp och tips! Hoppas att vi ses!

Marie är inte med på kursen! Men Susanne har träffat henne när hon gick sin KonMari-utbildning!

Så här ser kursplanen ut för de åtta träffarna:

Träff 1

 • Presentation av ledarna, kursen och deltagarna
 • Viktigt att må bra i sitt hem
 • Stress kopplat till hemmet
 • Hinder
 • Vinster
 • Kom igång tips
 • Tidplan
 • Målbild
 • Vision board (praktiskt uppgift)

Uppgift 1 till nästa träff:

Ta ett foto på din garderob och ta med två plagg – ett som du tycker om och ett som du inte använder

Träff 2

 • Kläder

Uppgift 2 till nästa träff:
Rensa din garderob eller välj en eller några underkategorier utifrån checklistan

Träff 3

 • Böcker & Tidningar
 • Varför samlar vi? Vad är hoarding?

Uppgift 3 till nästa träff:
Rensa böcker och tidningar utifrån checklistan

Träff 4

 • Papper och digitala dokument

Uppgift 4 till nästa träff:
Rensa papper och digitala dokument utifrån checklistan

Träff 5

 • Diverse föremål och underkategorier
 • Gåvor

Uppgift 5 till nästa träff:
Rensa diverse föremål, någon eller några underkategorier, utifrån checklistan

Träff 6

 • Kök, badrum & tvättstuga

Uppgift 6 till nästa träff:
Rensa i kök, badrum & tvättstuga utifrån checklistan

Träff 7

 • Sentimentala saker

Uppgift 7 till nästa träff:
Rensa sentimentala saker, någon eller några underkategorier, utifrån checklistan

Träff 8

 • Avslutning
 • Sammanfattning av kursen
 • Hur har det gått för dig?
 • Medveten konsumtion och hållbarhet
 • Hur du behåller ordningen!

Anmäl dig här:
Rensa ut och få ett hem i ordning!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén