Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Recycling inom familjen?

Ni känner säkert igen detta. När du rensat ut några av dina egna saker och inte ännu hunnit sälja eller skänka iväg dem, så är det någon annan i familjen som gärna vill ta över sakerna. Det är lite dubbelt. Första känslan kan vara bra men här lurar man sig lite. Då lämnar inte sakerna hemmet utan byter bara rum eller hylla.

Häromdagen ville jag gå igenom ett skåp i vardagsrummet. Det har dörrar och jag har mest tryckt in saker där för att slippa se dem eller fatta beslut om dem. Jag fick ihop ett gäng saker med ljusstakar, ljuslyktor och diverse pynt. När jag packade ner dem i en låda fick jag en tanke i bakhuvudet att min mamma antagligen skulle bli ledsen om jag skänkte sakerna utan att fråga henne. Speciellt eftersom jag fått några av sakerna i present av henne, ops. Jag funderade ett tag på mitt dilemma men bestämde mig för att ta ett gruppfoto på sakerna och skicka till mamma. Det dröjde säkert hela två minuter innan hon svarade: Tack! Jag vill ha allt! 

Nu bor jag ju inte tillsammans med min mamma men nu ser jag alla ”recyclade” saker när jag kommer hem till henne! Brukar ni också hamna i detta när ni rensar ut? Eller är du en i familjen som tar emot från andra?

Kram & Trevlig helg!

Föregående

Hejdå pianot! Och hejdå TV:n i sovrummet.

Nästa

Klädköpstopp – jag har klarat 8 månader!

2 kommentarer

  1. Här skickas det runt grejer hela tiden mellan mamma och mig. Saker som jag inte längre behöver (och ibland fått av mamma) tar mamma hand om, sedan kan det visa sig flera år senare att jag behöver dem igen och så kommer de tillbaka. Är lite glad nu att jag fått tillbaka en matta som jag köpte för många år sedan och som jag gillade, men eftersom katten jag då hade var lite väl förtjust i fick mattan flytta till mamma.

    De svåraste sakerna att göra sig av med, tycker jag är, är gåvor man fått men som man aldrig själv hade införskaffat, samtidigt som man förstår att givaren menat något gott…

    • Eva Maria

      Ja, det är så svårt! Jag försöker tänka att det var tanken som räknades men jag skulle ändå ha svårt att berätta att jag skänkt presenter jag fått…! Jag tror att det kommer att bli mer okej att ge något begagnat i present också. Min mamma och jag bytte serviser för några år sedan och vi har inte ångrat oss. Man kan ju se föräldrarna som lite förvaring också om man behöver det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén