Inspiration att rensa ut i ditt hem!

94 pärmar

Jag fortsätter med mina pärmar. Det känns befriande att rensa en efter en! Det känns bra också eftersom detta är en del av loft-projektet då merparten av pärmarna står däruppe. Jag började med en inventering och kom fram till 94 pärmar och 12 tidskriftssamlare. Det var fler än jag trodde! Det är pärmar med bokföring (som måste sparas i 10 år), pärmar med deklarationer, räkningar, kvitton från renoveringar, material från utbildningar mm. En del papper vill jag gärna strimla i min dokumentförstörare men inser att det kommer att ta lång tid… hittills är högen med utrensade papper som jag vill strimla 67 cm hög! Men jag tror att det finns ställen man kan lämna in papper på och få förstörda, jag ska undersöka detta.

Önskar er en trevlig helg och hoppas att solen skiner på er!

Föregående

En pärm om dagen

Nästa

Marias nya hall – före och efter!

9 kommentarer

 1. Maria

  Bokföringslagen har ändrats. Nu behöver bokföringsunderlag bara sparas i sju år.

  • Eva Maria

   Aha! Så bra! Det betyder att det blir luftigare på loftet! Tack så mycket för att du berättade det! Och tack för att du läser bloggen! 🙂

 2. Hej!
  Nu är jag tillbaka här och läser efter min blogg-detox:). Trevligt!
  Tänkte med på det med 7 år. Har precis köpt in en dokumentförstörare i min firma och strimlat oändligt med dokument aka 3 års bokföring som jag skjutit på. Kommer fortsättningsvis inte vänta mer än till dagen efter årsskiftet att göra mig av med ytterligare ett år:).
  Kan tänka mig att energierna blir lättare på ditt loft när det lättar bland alla pärmar?
  Kram på Dig!
  Tina

  • Eva Maria

   Så duktig du är! Ja, det frigör verkligen energi när det gamla åker ut! Men jag har märkt att jag blir väldigt trött under själva utrensningsprocessen. Det tar på kraften att sitta och bläddra igenom alla gamla papper. Men jag har försökt göra det lite mysigt med ett tänt ljus och en kopp te när jag sitter och rensar. Jag läste om din blogg-detox och det är bra tycker jag med en paus ibland! Jag pausar från Facebook ibland och det är väldigt skönt, nu går jag mest in för att se vem som fyller år! Något som jag bestämt mig för nu är att läsa en bok eller tidning i taget… jag brukar börja på flera böcker och tidningar samtidigt, sen byggs det torn överallt med mina alster… Så nu tänker jag att om jag börjar på en bok ska jag läsa klart den innan jag börjar på nästa! Det blir lättare för hjärnan också att slippa växla mellan olika läsning. KRAM till dig! /Eva Maria

 3. Oj, det blir onekligen massa papper under åren som går. Som privatperson tycker jag det är väldigt skönt med e-faktura och autogiro som minskar mängden papper som kommer in i hushållet.

  67 cm är en imponerande höjd! Blir nog många timmars terapeutisk strimling

  • Eva Maria

   Nu har högen vuxit ytterligare men jag har inte gjort någon ny mätning! Jag har några pärmar kvar men har inte hunnit sitta med dem denna veckan, men jag längtar till att bli klar! Det är som terapi faktiskt! Antalet pärmar har inte minskat så mycket men vikten har minskat avsevärt! Jag är dålig på e-fakturor… det får jag nog ha som ett kommande projekt att lägga om till det. Det kostar ju en massa fakturaavgifter också att få pappersfakturor. Bara till Telia har jag säkert betalat en liten förmögenhet…! Sen har vår skylt med Nej-tack-reklam fallit bort så nu strömmar det in reklam också! Hemska tanke! Måste åtgärda detta omgående. Det roliga är att efter skylten trillat av blev jag uppringd och tillfrågad om jag ville bli “kontrollperson” i vårt område – det innebär att reklamföretaget vill ringa mig en gång i veckan och fråga om jag har fått reklamen!! Tack, men nej tack 🙂

 4. Gunilla Jönsson

  Det går nog betydligt snabbare att elda upp pappershögen. Känner du inte någin med braskamin/öppenspis?

  • Eva Maria

   Det hade varit det bästa! Men jag känner nog ingen som kan hjälpa mig med det… Jag var på Sysav (Återvinningscentralen) häromdagen och frågade och de har så att man kan boka en tid och åka och lämna materialet på Djurkremeringen i Malmö. Jag ska fundera på detta och se om jag ska ringa till dem. En gång provade vi att elda lite papper i grillen hemma på tomten men det gick inte så bra, det blev flagor som flög över hela grannskapet! Inte så mycket till sekretess…!

   • Gunilla Jönsson

    Tyvärr har jag inget bättre förslag.
    Hoppas det löser sig på ett någorlunda smidigt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén