Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 14: Städa badrummen

Ljus på badkarskanten.

Oj, det blev två timmars rengöring av kaklet i duschen! Jag använde en skotte-svamp och en tandborste för att få rent och två olika spray. Från och med nu får jag göra detta oftare så att det inte sätter sig så hårt. Slängde ut en gammal duschhylla och ska fundera på om jag ska ersätta den med något nytt eller om schampo och tvål bara får stå på golvet. Badkaret fick sig en uppfräschning också så nu ska det bli fräscht att ta ett påskbad! Det var längesedan jag städade ordentligt i badrummen men nu var det hög tid att göra det. Under tiden lyssnade jag på ljudboken Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck, så jobbet lättades upp lite grand. Jag brukar alltid lyssna på ljudbok eller poddar när jag städar så blir arbetet mindre tråkigt! Ni får gärna rekommendera någon bra bok eller pod som passar när man städar!

🐥 Påskfint i badrummet 🐥

Föregående

10 saker per vecka – hur går det?

Nästa

Ett brev på posten

5 kommentarer

 1. Cecilia

  Vad fint! Ska också snart ge mig på mitt helkaklade badrum… Men vad är en skottesvamp? En sådan där rund?

  • Eva Maria

   Jag inser nu när jag googlar att “skottesvamp” är nog ett ord jag själv hittat på 🙂 De heter egentligen Scotch! Jag hittade intressant information från ett städbolag att de olika färgerna på “skottesvamparna” betyder att de har olika användningsområden. Den gröna är för tuffa jobb som grill och verktyg. Man ska inte använda den på känsliga ytor som rostfritt och badkar för då kan det blir repor och då fastnar smutsen lättare. (Har själv gjort det misstaget i ett badkar och blev jätteledsen för det.) Den vita svampen är snällare och kan användas till badrum och kakel. Tack för din fråga och nu lärde jag mig också något nytt!
   https://www.stadsystem.com/disksvamp-med-olika-farger/

 2. Cecilia

  Jaha, ja det är ju ibland även olika sidor på samma svamp, alltså olika “raspighet”. Hade du skrivet Scotch, så hade jag tänkt på tejp! 🙂

  Men när jag frågade om den var rund tänkte jag fel och tänkte på en borste fast det stod svamp, haha! Som det kan bli…

 3. julia

  Hej! Vad är det för rengöringsspray du använde dig av? Vi har väldigt smutsigt kakel + fogar i duschen och vill verkligen få bort det men vet inte hur eller var jag ska börja!
  tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén