Jag har en lista på saker jag vill försöka sälja men det går långsamt fram. Det är ändå lite pyssel med att sälja saker, man ska fota och lägga ut annonser. Sen planera in att vara hemma ifall någon vill komma och hämta. Men nu tog jag tag i att sälja min kamera, något jag har tänkt göra länge. Det var en fin kamera och jag har knappt använt den. Det har blivit att jag fotat mest med mobilen och därför kändes det onödigt att behålla kameran. Och som ni kanske har sett här på bloggen så köper jag ibland bilder från Shutterstock! Jag tycker att det är skoj och det finns så många fina bilder där, både foton och grafik – jag kan fastna länge där! Eventuellt kommer jag att köpa en annan kamera längre fram när jag vet mer vilket behov jag har och vilken modell som skulle passa mig bäst.

Förra veckan lade jag ut kameran på Blocket och det gick väldigt snabbt att sälja den! Det var en man på Öland som köpte den och jag använde Blocketpaketet och Blocketbetalning för att skicka och genomföra betalningen. För att göra det skapar man ett konto på Blocket och loggar in. Då kan man beställa frakt utifrån en lista med vikt och mått, och man får ett mail med adresslappen att skriva ut och klistra på paketet. Sen lämnar man in det på ett Schenker-ombud. Köparen betalar i förskott till Blocket som sedan betalar ut pengarna till säljaren när paketet kommit fram och köparen godkänt det. Frakten blev 139 kr och det var köparen som betalade den.

Det är lite jobb med att skicka men jag tyckte att det gick smidigt den här gången. Och om man kan tänka sig att skicka så når man ju fler spekulanter. Jag brukar spara några lådor och emballage ifall jag behöver skicka något. Den här gången packade jag ner kameran i sin originallåda och sedan den i en större låda med bubbelplast runt om och den klarade sig helskinnad hela vägen fram 🙂

Har ni några säljtips?

Nu har kameran en ny ägare på Öland!