Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Del 2: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Vanligtvis när jag planerar att renovera så brukar jag ha en tydlig bild av hur det ska se ut när det är klart. Det underlättar när väl hantverkarna börjar sitt arbete och då går själva renoveringen fortare. Tyvärr inför den här gången har det stått ganska still i huvudet på mig. Även om vi har haft god tid att planera så har det varit svårt att välja inredning och detaljer. Så detta har jag varit lite stressad inför och häromdagen inträffade det som jag aldrig tidigare varit med om – elektrikern kom och frågade om var han skulle placera några kontakter och jag fick fråga om det var okej att bestämma sig till dagen därpå. Det löste sig fint men det kändes märkligt jämfört med att jag brukar ha allting så planerat i detalj!

Hjälp! Att vara utan tvättmaskin är stressigt!

Vi ska välja inredning till hallen/tvättstugan och helst skulle det redan vara beställt men så är inte fallet. Men nu när rummet är helt tomt är det lättare att visualisera vilken inredning som kan passa. Det är klurigt med det rummet som ska vara både hall och tvättstuga. Det är alltid stökigt i det rummet eftersom vi torkar tvätt, planterar om blommor, putsar skor och håller på med alla möjliga projekt här. Sen ska det även kännas som en välkomnande hall där vi själva och gäster kommer in. Just nu lutar det åt inredning från Vedum där vi har hittat inredning i vitlaserad ek som passar med våra dörrar och lister i övriga huset. Vi har gjort en skiss och har bokat ett möte hos dem så det ska bli spännande att se vad de kan komma med för förslag. Så det går långsamt framåt men ändå framåt!

Imorgon kommer trägolvet som ska läggas i det gamla köket och när det är lagt så är det rummet i princip klart. Väggarna är spacklade och målade och fönster och terrassdörr är målade, det blev klart igår. Det ska bli så roligt att få flytta in i rummet! Antingen ska vi ha det som arbetsrum eller som ett TV-rum till ungdomarna, vi får känna efter när det är klart. Jag skulle vilja ha en plats till min symaskin och pyssel också så det är många som gör anspråk på det här rummet! Jag tror att vi kommer att göra så att vi inte monterar någon fast inredning på väggarna innan vi bestämt oss, så får vi prova olika lösningar under en tid.

Hoppas allt är bra med er kära läsare! Kram Eva Maria

Föregående

Bra pris på min bok på rean!

Nästa

Beskrivning av kursen!

8 kommentarer

 1. Gud, så spännande!! Följer med stor entusiasm:)
  Vitlaserad ek från Vedum låter väldigt fint. Kommer bli så bra!

  Förstår stressen som kommer med alla beslut. Jag är en sådan som kommer på hur jag vill ha det i sista minuten även om jag bestämt något helt annat precis innan. Så var det med vår köksrenovering. Dagen innan vi skulle beställa köket ändrade jag mig till en annan lucka och sambon hängde på. Han känner mig och vet att det plötsligt kan bli något helt annat när processen väl är igång. Tur han är så förstående:).

  Spännande också med ett utrymme som kan bli lite vad man önskar. Älskar den processen när det finns flera funktioner och möjligheter med ett rum. Perfekt tillfälle att drömma sig fram om lite olika alternativ och inredning.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka Eva Maria!
  Kram, Tina

  • Eva Maria

   Tack så mycket Tina och det är så roligt att du kikar in här på bloggen!
   Nu känns det som att det har kommit över en brytpunkt och att jag tror på att det kommer att bli klart! Det har varit segt här i starten men nu börjar jag se resultatet.

   Igår var vi på ett möte hos Vedum och det var ett mycket trevligt möte och säljaren vi träffade hade många idéer, även på vissa detaljer, så det var givande. Nu ska vi få en digital skiss på hur det kan se ut. Jag hoppas att vi kan komma fram till ett förslag och då kommer vi att lägga en beställning men sedan tar det cirka 8 veckor för leverans. Här kan du se materialet:
   https://www.vedum.se/inspiration/vedums-nyheter/koksnyhet-molly-2022
   Haha! 🙂 Jag känner likadant med de hantverkarna vi har nu … de kommer och frågar tusen saker och jag känner mig allmänt förvirrad. Men ibland är det så svårt att föreställa sig hur det ska se ut när det är klart! Just nu letar vi efter en måttbeställd skjutdörr som jag ritat in på en skiss. Imorse frågade hantverkaren var skjutdörren är för montering, men jag fick säga att den finns ännu så länge bara inuti mitt huvud. (Jag hörde hur han suckade för sig själv!)

   Hoppas allt går bra med era projekt, det är så inspirerande att följa din blogg mot ett enklare liv! Kramar & trevlig helg! / Eva Maria

 2. Karolina

  Spännande att få följa renoveringen. Och så tycker jag att du skriver så behagligt “vardagligt”, enbart på ett positivt sätt, vilket alltid gör det roligt och kravlöst att läsa här. Tack för det!

  • Eva Maria

   Tack så mycket för dina fina återkoppling! ❤️
   Det gör mig väldigt glad att höra att du tycker om att läsa min blogg! Speciellt att jag skriver kravlöst för det är det jag vill förmedla, att man kan göra allt i sin egen takt och utan pekpinnar. Det finns inget rätt eller fel, bara den skräddarsydda processen till en själv!
   Tack igen och jag önskar dig en skön och avkopplande helg!
   Kramar från Eva Maria

 3. Gunilla Jönsson

  Ett förslag: dölj med draperi.

  • Eva Maria

   Det är en mycket bra idé! Vi hade först funderat på skjutdörrar men jag tror att det blir slamrigt eftersom vi håller på med tvättmaskinen hela tiden och förvaringen till tvätt. Så det kan vara så att vi provar med ett draperi i något snyggt tyg!
   Tack för tipset och tack för att du läser bloggen! Önskar dig en fin dag! Kram Eva Maria 🙂

 4. Spännande! Vi körde Vedum i badrummet och blev nöjda 🙂 Är supernöjd med den bänkskiva vi beställde, den ser ut som riktigt trä men är inte det. Nu hoppas vi det håller i många många år

  • Eva Maria

   Aha! Jag har sett bilderna på ert badrum på din blogg och det ser superfint ut! Det är bra att köpa inredning med kvalité så att det håller länge. Badrummet är ju ett rum man sliter på varje dag! Vi har fått ett förslag från Vedum nu som vi ska titta på. Det ska bli skönt när vi får en fungerande hall och tvättstuga igen! Kramar från Eva Maria 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén