Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Kategori: Hus & Hem Sida 1 av 7

Receptet till Chutneyn! ❤️

Jag har fått en förfrågan till bloggen att lägga ut receptet på chutneyn som min sambo stod och kokade den ödesdigra dagen då granen kollapsade! Jamen, självklart!

Min pyssliga sambo kokade chutneyn och lade den sedan i små burkar som han sparat under året. Han kokade burkarna i vatten i en stor gryta så att de skulle bli hermetiserade, men han rekommenderar ändå att förvara dem i kylskåp. Receptet skrev han ut på små lappar och laminerade dem. Om mottagaren gillar chutneyn kan hen själv laga den sen!

Foto: Anette Björkqvist (min Clutter Buddy!)

Receptet är gjort av Caroline Hofberg, och här hittar ni det:

Äppelchutney med ingefära

Lycka till med tillagningen av chutneyn! ❤️
Den blir lite spicy med chilin, men vill man ha mildare smak kan man ta bort chilin eller ta mindre av den.

Årets gran 2023 på plats!

Det blev en del dramatik när granen skulle på plats. Julgransfoten gick sönder och vattnet rann ut på golvet. Vi googlade på butiker som kunde ha julgransfötter av modell större men de var slut överallt. Min sambo lade ut frågan på vår lokala Facebook-grupp men fick inget napp där heller. Men eftersom jag lagt ut samma inlägg som här på bloggen på Instagram, hörde en god vän av sig och hon hade en passande fot! På eftermiddagen svängde hon förbi med den och min sambo kunde ge henne en burk av den nylagade chutneyn som tack för hjälpen! Vilken tur och vilken snäll vän! ❤️

Vi har inte så mycket julpynt men granen har blivit viktig. Varje år köper vi en ny kula, gärna någon som är lite söt och skojig. I år blev det en fe som sitter på en stjärna, den hittade vi på Plantagen.

Idag står det bada vovven och städa huset på schemat. Karro har ett sjätte sinne och känner på sig när det är dags att bada och då gömmer hon sig under köksbordet så att vi inte kan fånga in henne. De är så listiga de små liven!

Det har blivit en tradition att lägga ut en bild på vår gran här på bloggen, så titta gärna på föregående års granar:

Julgranen 2022

Julgranen 2021

Julgranen 2020

Önskar er en riktigt God Jul! Kramar Eva Maria ❤️

Piffat upp i gästrummet!

Då och då får vi gäster som stannar över en eller några nätter och det tycker vi är väldigt mysigt. Under vintern har tyvärr vårt gästrum förvandlats till ett skräprum där vi ställt in allt som blivit över och inte haft någon egen plats. Det är ett mysterium så fort det går att skapa ett skräprum! Det räcker att det står några överblivna saker i ett rum så tänker man: Äsch, då kan jag lika gärna ställa inte lite till där, det är redan så stökigt. Och vips så har man ett skräprum! Men nu skulle min sambos dotter komma på besök och bo några nätter hos oss och då fick vi motivation till att ordna upp i det här rummet. Ibland behöver man helt enkelt en knuff!

Det som tog störst plats var en extra säng som stod lutad mot väggen. Det räcker med två sängar i rummet så den tredje behövde vi göra oss av med. Den ville en släkting gärna ha så vi körde den hem till henne. De två sängarna som var kvar hade olika höga ben och efter en del efterforskningar visade det sig att Ikea har ändrat fästena på sina sängben, så till våra gamla Sultan-sängar fick vi leta efter begagnade ben och hittade åtta stycken likadana på Tradera. Tydligen är dessa gamla ben populära för vi förlorade först två budgivningar innan vi till slut fick våra ben för ett lite för högt pris. Men det var toppen att vi fick tag på dem!

I rummet förvarade vi även två innerdörrar som blivit över från renoveringen och de låg staplade på ena sängen. En trasig golvlampa, gardinstänger, en matta som vi köpt till vardagsrummet men inte rullat ut, några kartonger med överblivna saker plus böcker och tidningar som jag rensat ut men inte kört iväg med hade också hamnat i detta stackars rum.

Innerdörrarna lade vi ut på annons men efter två veckor hade vi inte fått några napp så då bestämde vi oss för att köra dem till Sysav (vår återvinningscentral). De har en stor container där man kan skänka byggmaterial som går att använda igen. Vi ställde dörrarna och gardinstängerna i den containern. Resten av det som skulle skänkas körde jag till Erikshjälpen i Malmö (min favoritdestination!). Erikshjälpen i Malmö har flyttat till nya lokaler och det är så fint där. Sonen följde med mig dit och vi passade på att provsmaka våfflorna. Det nya caféet är så mysigt och ja, våfflorna är supergoda! 

Detta fixade vi i gästrummet:

 • Vi körde iväg en säng till en släkting.
 • Köpte begagnade sängben på Tradera.
 • Vi hyrde ett släp och körde iväg med dörrarna och gardinstängerna och en laddning skräp från garaget till Sysav. Min sambo fick ta ledigt från jobbet en eftermiddag för att vi skulle hinna med detta och jag var så glad – det är ju min favoritsysselsättning att köra till återvinningen!
 • Jag och sonen körde till Erikshjälpen och lämnade det som skulle skänkas.
 • På Erikshjälpen passade jag på att köpa två vita krukor för 20 kronor styck, sen köpte jag två gröna växter på Ica för att ställa i fönstret.
 • Skruvade upp spegeln som bara stått lutad på hyllan tidigare.
 • Köpte lådor på Clas Ohlson som passade i hyllan.
 • Tog ner en tavla från loftet och skruvade upp den på väggen.
 • Hittade en röd lampa på loftet som passade i rummet.
 • Köpte en ny matta på Jysk för att ge rummet en mer ombonad känsla.
 • I den svarta byrån lade vi lakan till gäster så allt är på plats (men de behöver inte bädda själva!).

Det är så skönt när det blir fint i ett rum som varit stökigt! Energin blir lättare och man vill vistas i rummet. Vårt gästrum ligger på baksidan av huset och det är lite mörkare och svalare på den sidan. Fördelen är att det är väldigt tyst och skönt att sova på den sidan av huset. Gästerna får dock stå ut med att vår lilla vovve krafsar på dörren och vill in och mysa i sängarna!

Har du ett gästrum eller var sover dina gäster när de sover över?

Önskar dig en fin dag! Kramar Eva Maria ❤︎

Så kom årets gran på plats!

Vi var sena med att ordna en gran i år och in i det sista diskuterade vi om vi skulle ta ner plastgranen från loftet eller ge oss ut med bil och släp och inhandla en gran. Jag velade fram och tillbaka men sedan kom jag fram till att det är så mysigt med en riktig gran. När jag går upp på morgonen i mörkret, njuter jag av granen och doften när jag sitter och dricker mitt silverte (varmt vatten och mjölk). Så det var bara på med släpet och ge sig av. Vi satsade på Bauhaus där vi köpt gran tidigare år. Det var väldigt utplockat eftersom vi var sent ute, de hade många väldigt små granar och några ensamma lite större kvar. Vi föll för en fin rödgran som var 3 meter och den fick följa med hem. Det var dessutom halva priset så vi fick den för 125 kr.

Med livet som insats…!

Varje år köper jag en eller två nya julgranskulor och i år köpte jag två stycken när vi var i Hamburg på höstlovet. Annars har jag i princip köpförbud på julpynt, vi har tillräckligt på loftet att välja på! 🙂

Förra året såg vår gran ut såhär: Julgranen 2021

Nu vill jag önska er en härlig och avkopplande Jul! Mys i soffan och ta hand om dig och dina nära och kära!

Julkramar från Eva Maria ❤︎

Nya möbler till förvaring

Innanför våra terrassdörrar så har det en tendens att samla sig massor med saker i olika kategorier. Tidningar, böcker, pingisrack, boxhandskar, verktyg, vovvens kläder och godis för att nämna några av de saker som brukar fastna här och bilda ett delta. Detta är inte vår huvudentré men det blir ändå att vi ofta går in och ut här. Jag har tvekat inför att köpa nya möbler eftersom jag vill hålla nere på inköpen och att jag inte vill fylla på med fler möbler än absolut nödvändigt. Men efter att ha funderat länge på några nya förvaringsmöbler på den här platsen så slog vi till på två skåp från Ilva. Det blev en bra lösning och jätteskönt att få ett mer ordnat intryck för ögat!

Längst nere till höger sitter Karro i sin vaktkur och spejar på om det ska komma någon! Det är viktigt för henne att kunna titta ut. Eftersom vi bor i en skog händer det inte så mycket, men ibland kommer det ett rådjur eller en räv och då skäller hon så mycket att man får hålla för öronen. Vaktkuren har vi köpt på Biltema och den var egentligen för katter men det har vi inte berättat för henne! 🙂

Tidigare har jag oftast valt öppen förvaring för att jag tycker det är praktiskt och enkelt när man ser vilka saker som förvaras och smidigt när man ska hitta något. Men nu gillar jag mer dold förvaring som här med luckor. Det ger ett mer vilsamt intryck för ögat och hjärnan.

Det blev en ny lampa också, från Bauhas, som vi tyckte passade med lite så skeppstema! Ekollonen i gjutjärn har vi fått i present när vi passade en väninnas vovve. De är jättetunga och man kan lyfta på locket och förvara saker inuti. Jag är inte så förtjust i renodlade prydnadssaker men sånt som är lite finurligt gillar jag! Ytan ovanpå skåpen har vi bestämt att den ska vara ”helig”, alltså att vi inte ska belamra den med massa saker. Det blir en del ändå efter några dagar men då är det lätt att sortera undan det. Jag är oftast boven i dramat… jag läser i en tidning som jag lägger här till senare eller ett brev jag ska öppna senare…!

I det ena skåpet förvarar vi brädspel, aktuella böcker och träningsredskap. Det ser väldigt ordningsamt ut men vi har fler böcker och spel på andra ställen i hemmet! Detta är toppen på isberget! 🙂 I det andra skåpet är det vovvens saker till promenad, aktuella tidningar och annat ihopsamlat plock. Jag tror att för att kunna hålla ordning så behöver man några hemliga ställen att ha det lite stökigt på!

Hoppas att ni har härliga höstdagar! Jag återkommer med en uppdatering om hur det går med klädköpstoppet och kvällskursen!

Kramar Eva Maria <3

Del 7: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Då kan jag säga att detta är den sista delen i serien för projektet ”Hall/tvättstuga och det gamla köket”! Otroligt men sant! Den här renoveringen har gått väldigt långsamt med paus under hela sommaren men hantverkarna har varit noggranna och trevliga. Så det har bara varit till att låta processen leva sitt eget liv och koka kaffe!

Nu när det är klart är det en sådan härlig och fräsch känsla i rummet. När vi tömde rummet inför renoveringen hade vi så otroligt många saker instoppade i alla skrymslen och vi förstod inte var vi skulle göra av allt. Men som på ett magiskt sätt har dessa saker antingen rensats ut eller hittat andra nya platser att vara på. Därför blev det inte så mastigt när vi skulle flytta tillbaka alla sakerna och det blev riktigt ordningsamt! Det var en mysig dag när vi fick inreda det färdiga rummet. Vi har mycket utrymme kvar att fylla men ska försöka hålla det så luftigt som det går. Det känns skönt att veta att några av skåpen är tomma! Det som är nytt är också att förvaringen går ända upp till taket. Det gillar jag verkligen, dels för att dölja allt som förvaras så att det inte blir ett så stökigt intryck, dels för att slippa damm ovanpå skåpen.

Träslaget i inredningen är vitpigmenterad ek och det är samma ton som det är i resten av träslagen i vårt hus. Det kommer igen i köket, lister, dörrar och i de flesta möbler vi har. Jag tycker om den värmande känslan som trä ger.

Äntligen klart!
När man vänder ryggen till händer det saker…! Men ja, varför inte?

Hänt sedan senast:

 • En ny ytterdörr (tidigare hade vi bara en balkongdörr här)
 • Nytt klinkergolv är på plats
 • Väggarna är målade
 • Inredningen från Vedum är monterad
 • Ny vask med kran och bänkskiva och kontakter
 • Kakel ovanför vasken
 • Hyllor med belysning ovanför vasken
 • Ett inbyggt kylskåp som komplement till det vi har i köket
 • Ett städskåp (mer om detta i ett eget inlägg!)
 • Nya lysrör i taket och liten lampa monterad vid ingången till köket (ej med på bild)
Ny ytterdörr!
Klädförvaring (som ska fyllas!)
Inbyggt kylskåp (som ska fyllas!)

Nu har vi bestämt oss för att ta en paus i renoverandet! Vi hade som plan att ge oss på vårt “master bedroom” till hösten men jag kände att nej, nu får det bli en paus. Dessutom är rotavdraget slut för i år! 🙂 I pipeline ligger även att hela huset behövs målas om på utsidan men vi kan inte bestämma oss för vilken färg…! I höst ska vi istället fokusera på att komma iordning och så att varje sak får en plats och slipa på våra städrutiner!

Hoppas allt är bra med er och att ni trivs i era hem! Och tack för att ni besöker bloggen, det gör mig jätteglad! 🙂

Kramar Eva Maria <3

Del 6: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Då var det sista på plats i det gamla köket som nu har förvandlats till ett sovrum. Min idé var att det skulle bli ett TV-rum till ungdomarna men istället flyttade min dotter in i rummet. Det har blivit ett fint och luftigt rum och hon trivs mycket bra. Det enda som fattades var en dörr och nu har den kommit och hantverkarna har fått den på plats! Äntligen! Vi beställde dörren i april så det har varit en lång väntan och i brist på dörr har vi haft ett draperi i dörröppningen på en duschdraperistång från Biltema.

Min dotter har klagat på att hon inte har kunnat ha ett ”privatliv” när hon inte haft en dörr. Nej, det har inte vi heller kunnat ha eftersom du pratar i telefon och spelar musik på nätterna. Så det låg i allas intresse att få en dörr på plats! 🙂 I fredags när dörren var monterad frågade hon om hon helt obehindrat kan spela musik och prata i telefon på natten nu? Jag fick förklara att en dörr dämpar ju lite av ljudet men den är gjord av trä, inte av bly. Om ni undrar varför det hänger en lampa över sängen så beror det på att det är lampan från det gamla köket, och nu har dottern möblerat om och då hamnade den ovanför sängen. Hon har inte klagat ännu men jag misstänker att klagomål inkommer snart. 🙂

I skrivande stund håller hantverkarna på att färdigställa det sista i hallen/tvättstugan och jag hoppas att de blir klara snart! Det ska bli så underbart att få flytta tillbaka alla sakerna och inreda de nya skåpen! Jag har fått ett jättestort städskåp och det är en sådan lycka – ska visa er sedan!

Förra delen av renoveringen hittar ni här:

Del 5: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Tre möbler = tre beslut

Efter renoveringen blev det några möbler över som inte hittade en plats igen. Jag har haft svårt att släppa taget om dem och det blev en process med framför allt tre av möblerna. Men nu är besluten fattade och verkställda. De fick mogna till sig och sedan kändes det rätt!

Dessa tre beslut har jag brottats med:

Ett: Stringhyllan
Jag har varit så förtjust i vår Stringhylla som vi har haft i cirka tio år i vardagsrummet. När vardagsrummet skulle göras om till kök fick vi helt enkelt montera ner den inför renoveringen. Eftersom den var ganska stor så fick vi lägga delarna på olika ställen i huset, framför allt under våra sängar. Tanken var att vi skulle montera upp den igen efter renoveringen men vi har inte hittat någon naturlig plats till den så den har blivit liggande. En orsak till detta är att den är ganska svår att sätta upp, den måste skruvas fast i väggen och då blir det inte så lätt att flytta den. Och med tanke på att ungdomarna (ja, och vi vuxna också) hela tiden får nya idéer om hur vi ska möblera och vem som ska bo i vilket rum, så har den inte kommit upp. Jag funderade på att dela upp den i sektioner och montera i olika rum, men det blev inte bra heller med tanke på att rätt som det är vill någon möblera om. Så nu kände jag att det var dags att fatta ett beslut om hyllan – behålla eller inte behålla? Vi kom fram till att inte behålla den och så lade vi ut den på Facebook i vår lokala annonsgrupp, och den kom en granne och köpte den. För att göra annonsen tydlig och se nypriset, lade jag in alla delar i ett verktyg som man kan använda när man planerar och ska köpa en Stringhylla.

Två: Den gröna fåtöljen
Detta var ett mycket svårt beslut. Den gröna fåtöljen fick jag av en kompis när jag gick på gymnasiet och den har varit med mig i många flyttar. Jag har suttit mycket i den och läst, tittat på TV eller bara myst under en filt. Den har blivit lite sliten, eller så kan man säga att den har fått patina. Min tanke har varit att klä om den men det har inte blivit av. Sen har vi haft svårt att placera den och jag har försökt att flytta runt den i olika rum med resultatet att den har blivit en Svarte Petter. Till slut bestämde jag mig för att skänka den. Vi körde den i bilen till Erikshjälpen och under hela resan dit så funderade jag intensivt på om jag ändå inte skulle behålla den… men sedan när jag sagt farväl och lämnat den så kändes det rätt! Det är ju så att man har inte plats till allt och jag värderar det högre att ha ett luftigt hem än att spara på allt.

Tre: Det gamla köksbordet
Detta var ett knepigare beslut! Vårt köksbord (i massiv ek av märket Hans K) som vi hade i det gamla köket har vi egentligen inte plats för längre eftersom vi nu har fått kök och matrum i ett och bara behöver ett bord. Vi bestämde oss för att sälja det och min sambo slipade det och oljade in det så det blev som nytt. Jag fotograferade det, kollade upp pris och skrev en text till annonsen… men sen nej, då hade jag svårt att släppa taget om det! Nu hade det ju blivit jättefint! Vi har använt bordet ibland som ett extra bord om vi har gäster så med det motivet så ångrade vi oss behöll det. Så nu ligger det under vår säng! (Benen är avmonterade.)

Nyslipat och nyoljat bord i solskenet!

Så det blev två möbler ut och en sparades! Det känns alltid skönt när man har gjort något man funderat på länge och kan stryka det på listan!

Hoppas ni har fina sommardagar! Kram Eva Maria

Att tvätta stora saker

Foto från Gratisography / Pexels.com

Hur gör ni när ni behöver tvätta stora saker som inte får plats i den vanliga tvättmaskinen?

Det kan vara mattor, madrasser, gardiner och andra textilier som helt enkelt är för stora för att få in i tvättmaskinen. I ett lägenhetshus som jag bodde när jag var yngre fanns det en jättestor tvättmaskin i den gemensamma tvättstugan i källaren och där kunde man kasta in allt! Det var så smidigt. Mina kompisar kom ibland hem till mig med stora saker som jag fick smyga ner och tvätta i den stora maskinen. Sedan finns det textilier som inte kan läggas i en tvättmaskin som heltäckningsmattor, möbler och klädsel i bilar och båtar.

Jag fick den här frågan från en läsare av bloggen och jag har funderat på olika alternativ men har ni fler tips får ni gärna höra av er!

I förslagen jag ger nedan så är inget menat som reklam utan endast för att jag vill visa vad som kan finnas som alternativ!

Ta bort enstaka fläckar:

Är det bara en enstaka fläck så kan man försöka tvätta ur bara fläcken. Det kan vara mer effektivt för att få bort fläcken och det sliter inte på resten av tyget. Om du googlar på vilken typ av fläck du vill ta bort kan du hitta massor av tips. Helst vill man att det ska vara miljövänliga medel när man tar bort fläckar. Och ju snabbare man kan ta bort fläcken ju större chans är det att den försvinner. Här har tidningen Allas en guide över olika fläckar: Allas stora fläckguide

Tvätta hela:

Tvätta matta

Ett tips från Ekotipset när du vill tvätta eller bara fräscha upp en hel matta med bikarbonat:
Alternativ till kemtvätt

Ett gammalt knep är att tvätta mattor i snö:
Expressen – tvätta mattan i snö

Lämna in på kemtvätt

Du kan ringa till din närmaste kemtvätt och fråga hur stora saker de kan ta emot. Jag har till exempel lämnat in en dunsovsäck på kemtvätt en gång och dunjackor har jag lämnat in flera gånger. Jag tycker att det kan vara svårt att tvätta dun hemma, speciellt om det är en dyr jacka som jag är rädd för att förstöra. Vissa dunjackor tvättar jag själv och då tumlar jag dem i tumlaren efteråt med tre eller fler tennisbollar för att fördela dunet igen.

Lämna in mattor

Det finns firmor som erbjuder mattvätt, det kan också vara mattaffärer som tar emot mattor för tvätt. De tar betalt per kvadratmeter och material.

Ett exempel på ett sådant erbjudande har Matthuset i Malmö/Lund:
Tvätta matta hos Matthuset

Beställ upphämtning

De firmor som erbjuder att tvätta mattor kan ibland även hämta/lämna mattan hemma hos dig. Det är kanon tycker jag. Jag har lämnat in en matta en gång på mattvätt och då lämnade/hämtade jag den själv men det var ett helt företag att få in den i bilen.

Tvätta på plats

En annan variant är firmor som kommer hem till dig och tvättar dina mattor eller möbler på plats. Då har de egen utrustning med sig och egna tvättmedel. Det kan vara om du har heltäckningsmatta och soffor som du vill tvätta.

Ett exempel på det i Landskrona:
Familjetid – Matt- och möbeltvätt

Hyr en maskin

Vill du tvätta själv med en maskin kan du hyra en maskin ett eller flera dygn. Du kan tvätta mattor, möbler, madrasser, din bil-/båtklädsel och annan textil. En sådan maskin kan heta textilvårdsmaskin, ångtvättmaskin, textiltvätt, matt/möbel/sofftvätt, grovdammsugare med vatten.

Exempel från Hygglo (sajt där du kan hyra av privatpersoner):
Hygglo – kategori tvätt och städning

En del affärer hyr ut maskiner för tvätt, som till exempel Clas Ohlson:
HyrhosClas

Tänk på att fråga ordentligt om hur man använder maskinen och vilka medel som passar. När du kommer hem och ska använda maskinen kanske du inte får tag i den som har hyrt ut den och då är det bra om du har instruktionerna klara för dig innan du börjar.

En egen industri-/grovtvättmaskin

Det hade varit lyxigt att ha en egen industri-/grovtvättmaskin. Det kan nog löna sig att skaffa en om man har mycket tvätt av det slaget. Det finns en hel del begagnade på Blocket. Ett känt märke är Wascator som numera heter Electrolux Professional. Här tänker jag att man skulle kunna gå samman några grannar och införskaffa en sådan. Någon har kanske plats till den hemma hos sig men alla kan använda den. Under tiden tvättmaskinen gör sitt jobb så kan man ta en kopp kaffe tillsammans. Det blir mycket kaffe för den som har den hemma hos sig! 🙂

Har du fler tips på hur man kan tvätta stora saker så får du gärna kommentera (klicka på rubriken för inlägget för att komma till kommentarer) eller maila mig på info@rensaut.nu

Om jag hade haft några frågor angående tvätt av något slag hade jag börjat med att ringa till min närmaste kemtvätt, jag tänker att de känner till vilken lösning som kan finnas på nära håll.

Kram och hoppas att din dag blir härlig! / Eva Maria

Del 5: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Vårt gamla kök är klart! När man går in i rummet nu är det svårt att föreställa sig att det varit ett kök.

Det gamla köket…

Men det blev inte ett TV-rum till ungdomarna. Jag hade tydligen inte förankrat den idén helt i en demokratisk process. Nej, de tyckte inte alls att de behövde ett TV-rum. Antagligen var det jag som projicerade mitt eget behov av en egen TV-hörna där jag kunde sitta och titta på mina favoritserier.

När den sista kontakten var uppskruvad ställde sig dottern i rummet och bestämde sig för att det skulle bli hennes nya sovrum. Så samma kväll flyttade hon in i rummet med sin säng och sitt sminkbord.

Nu blev det ett sovrum! Men lampan hänger kvar 🙂

Så då fick vi tänka om lite grand. Rummet har ingen dörr så jag fick åka förbi Biltema och köpa en duschstång och hänga upp ett par gamla gardiner som jag hade sparat på loftet (hade antagligen tänkt att de kan komma till användning någon dag, och nu fick jag rätt – känns alltid bra!). Fördelen med gardiner istället för en dörr är att man inte kan smälla i dörren, vilket passar till ett tonårsrum…! Vi har skojat om det men min dotter uppskattar inte skämtet.

En smällfri dörr! (Det är byggpapp på golvet utanför.)

Jag får erkänna att det blev ett mysigt sovrum. Rummet ligger mot norr och är lite svalare än rummen på andra sidan av huset. Nu ska vi bara hitta en dörr som passar i det breda hålet (130 cm) eller lösa det på något annat sätt. Tur att hantverkarna är tålmodiga. De är inte de snabbaste men här hos oss är tålamod en mer användbar egenskap.

Önskar er en fin vecka! Kramar från Eva Maria 💖

Sida 1 av 7

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén