Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Så mysigt att klä granen!

Det är alltid en speciell känsla att klä granen! I år har jag längtat extra mycket. Vi samlar på fina julgranskulor och varje år köper vi en ny kula som ska vara lite speciell. Vi har inte jättemånga kulor men vi fyller granen med vår samling.

I år blev den nya kulan en Yorkshireterrier i julkläder. Vi har ju en York så direkt när vi såg den så var beslutet om årets kula fattat! 🙂

Årets julbild på vår nyklippta York Karro!

De senaste åren har det pratas mycket om att det inte är så miljövänligt med gran. Jag funderade ett extra varv angående granen i år men jag tycker det är så svårt att avstå granen! Det är så mysigt när man kommer upp i den mörka morgontimmen och tända granen. En plastgran skulle också vara fint men enligt forskning så tar det 16 år för en plastgran att likställas med en riktig gran ur miljöhänsyn. Den granen vi köpte i år var 12 år gammal stod det på etiketten. Nästan lite sorgligt att den har fått huggas ner för att bli julgran.
Intressant läsning om en hållbar jul och granar hittar du på Medveten Konsumtion.

Hur tänker du kring gran?

Här kan du se vår julgran förra året!

Föregående

Nyhet! Kurs i Malmö med Rofylld Vardag & Rensa ut!

Nästa

God Jul önskar Rensa ut!

4 kommentarer

 1. Åh, väldigt mysigt med gran, sött foto på vovven och verkligen den perfekta julkulan:)!
  Önskar dig en härlig Jul Eva Maria! Hoppas det blir tid för mycket mys! Här i Blekinge ser det ut att bli en vit jul. Idag har det åter snöat och ligger vackert vit på marken.
  Många varma julkramar till Dig!

  • Eva Maria

   Tack så mycket Tina! Och nu får jag önska dig God Fortsättning och ett Gott Nytt År!
   Så härligt att ni har haft snö i Blekinge! Vi har bara haft pyttelite snö men det har ändå bidragit till julstämning.
   Hoppas du har supermysiga mellandagar! Jag har inte hunnit mysa så mycket ännu… min svåger kom och tillsammans med min sambo har de börjat riva ut den gamla hallen/tvättstugan inför renovering. Men jag är så glad för att det projektet (som är ett halvår försenat redan) har påbörjats! 🙂 Idag sitter jag och funderar på det nya året som snart kommer och vad jag har för önskningar inför det!
   Mys och kramar till dig! / Eva Maria

 2. Vilken ståtlig och fin gran!
  Jag har inte haft gran sedan jag var barn. Det har aldrig riktigt varit aktuellt när jag bott själv och de är svåra att få plats med i en lägenhet. Prydda granar är ju fina och mysiga, och lite jultradition. Men det är klart att ska varje hushåll ha en gran som odlats specifikt för julfoten och som inte återvinns på ett bra sätt så är det lite slöseri. Kanske kan man varva, t.ex. ta ett år med en krukväxt som kan planteras ut i trädgården senare?
  Min sambos pappa har en plastgran som varit med i över tjugo år, så de kallar den för “miljögran”…

  • Eva Maria

   Det blev en fin gran i år! Men det tar lite tid i affären att välja ut den… denna köpte min sambo på Bauhaus och han är väldigt noga med vilken gran som är finast. Det regnade och var nära noll grader så när han kom hem var han helt stelfrusen. Men kanske med samma känsla som att gå ut i skogen och hugga den själv då 🙂 Vi bor i en skog och har stora granar på tomten så det känns ju dumt på ett sätt att åka iväg och köpa en gran, men en gran i en kruka som man kan plantera ut hade varit bra faktiskt. Då får man en hel dunge till slut vilket hade varit mysigt.
   Så bra med en “miljögran”! Då har den redan kvalat in! Vi har en mindre plastgran på loftet som vi inte har använt på många år, så den är verkligen ingen miljögran när den inte används.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén