Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Idag börjar klädköpstoppet!

Ja, det gör det faktiskt – idag 1 september börjar klädköpstoppet! Det känns så spännande med en utmaning som är svår för mig men att det ändå finns en chans att klara av den. Jag bedömer att min garderob innehåller så pass många plagg, skor och väskor att jag inte behöver köpa något nytt på ett helt år. Istället får jag använda det jag redan har och kombinera nya outfits!

Vill du också vara med och ha klädköpstopp så har jag skapat en privat grupp på Facebook som heter KLÄDKÖPSTOPP (med stora bokstäver) och hittills är det cirka 25 personer med i gruppen. Tanken med en grupp är att vi ska kunna utbyta erfarenheter men även peppa varandra när det är motigt. Du hittar gruppen genom att söka på KLÄDKÖPSTOPP och det är två hjärtan på vardera sida om ordet (se bilden nedan). Du kan även använda QR-koden nedan för att komma till gruppen. Om du har problem att gå med i gruppen så kan du maila till mig på info@rensaut.nu så löser vi det!

Om du inte vill gå med i gruppen (eller inte använder Facebook) så kan du ändå hänga på genom att följa bloggen här som vanligt, jag kommer att uppdatera löpande med tankar och idéer om klädköpstoppet. 🙂

Om du vill prova på att ha ett klädköpstopp så kan du fundera på dessa fyra frågor innan du startar:

 1. Vilka är dina främsta anledningar till att ha klädköpstopp?
  (T ex jag har redan för mycket kläder, vill spara pengar.)
 2. Kommer du att sätta några undantag?
  (T ex träningskläder, underkläder eller annat.)
 3. Vilka tror du blir dina svåraste fallgropar till att inte köpa något?
  (T ex när det är rea!)
 4. Tycker du att ett år är en lagom period eller vill du välja en egen period?
  (T ex jag vill hellre börja med fyra månader.)

Kramar Eva Maria!

Föregående

Vill du gå kursen i Malmö?

Nästa

Del 7: Hall/tvättstuga och det gamla köket

4 kommentarer

 1. Maria

  Jag har köpstopp på kläder och hundprylar:

  1. Jag har mer än tillräckligt, med kläder och prylar.

  2. Jag får dock köpa om något jag verkligen behöver och använder slits ut eller går sönder, t.ex. underkläder, regnkläder, löparskor. Till hundarna får jag köpa allt de kan äta och det de behöver för sin omvårdnad. Men det finns ett lager av kvalitetsprylar hemma, som vi samlat på oss genom åren.

  3. Tror inte kläder blir svårt, men svårt blir nyheter på hundfronten!

  4. Jag kör ett år, tror det blir lagom.

  • Eva Maria

   Tack för dina svar! Så intressant att se dina tankar och planer. Jag tror det är lättare att klara av köpstoppet om man har reflekterat över dessa frågor innan man startar. Undrar om hundarna kommer att märka något 🙂 Roligt att du också väljer ett år! Då får vi följas åt, och första dagen har ju redan gått bra! Kramar och lycka till! / Eva Maria <3

 2. Ekot

  Hej
  Jag tänker delta, men har inte fb så tacksam om du följer upp här någon gång ibland.
  1. har trångt i garderoben och kan gärna ha pengar till annat som nu ökar i pris
  2. Ska jag göra något särskilt där jag verkligen saknar plagg ska inte köpstoppet hindra mig från att delta.
  3. Våren kan bli svårt, har inte så många sommarplagg
  4. Mitt mål är ett år

  • Eva Maria

   Så roligt att du vill delta! Jag kommer absolut att följa upp här på bloggen!
   Jag känner igen mig i alla dina svar. Just det här med att våren kommer att bli den tuffaste perioden, det kommer det att bli för mig också.
   När jag hade köpstopp förra gången så hade jag det från 1 juni 2018 till 31 maj 2019 och då var det lättare att tänka att jag skulle få köpa några sommarkläder 1 juni!
   Kram och önskar dig en trevlig helg! Och såklart Lycka till med köpstoppet! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén