Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Lyckan i ett städskåp!

Vi har inte haft ett speciellt städskåp förut utan alla städprodukter har varit spridda på olika ställen i huset. I badrummet har det stått några flaskor för toalettrengöring och under vasken i köket har det legat allt möjligt blandat städmaterial. I garaget har det hamnat skurhinkar och moppar som blivit bon för spindlar och myror. Eftersom vi har haft dålig koll på vad vi har hemma så har vi köpt städsaker när vi har varit i affären utifall att något var slut. Några exempel på detta är microfiberdukar (21 stycken), fönsterskrapor (5 st) och så kallat ”all round städmedel” på flaska (4 st). Jag tänker att detta kan gälla för många olika kategorier av saker i hemmet. Har man inte ordning så orkar man inte leta upp grejorna och så är det snabbt och lätt att köpa nytt istället.

Nu har vi äntligen fått ett städskåp som bara ska vara till städutrustning och det känns så bra! Det är lättare när man har en överblick över vilka saker som finns tillgängliga. Skåpet är stort med många hyllor och på botten finns det plats för hinkar och dammsugare. Det låter säkert helt knasigt men när vi fick det på plats och alla våra städprodukter fick sitt eget hem i det, så infann sig en känsla av lycka! Att se ordningen och veta att när jag behöver något så vet jag exakt var det är! Faktisk så har jag gjort så att om jag känner mig stressad så kan jag gå och öppna städskåpet och känna att även om allt annat är kaos så är det ordning i städskåpet!

Några saker som är utöver städprodukter som också har fått plats i skåpet är:

 • Min skoputsarlåda (Älskar att putsa skor, det är så tillfredställande när de blir rena och blanka!)
 • En liten väska för urladdade batterier, trasiga glödlampor och småelektronik som jag ska ta med löpande när jag handlar mat och lämna i Samlaren .
 • En papperspåse med tomma sprayflaskor (tryckbehållare) som jag löpande ska ta med till Sysav.
 • Ett litet lager av diskmedel och diskmaskinstabletter.
 • Låsolja till torra lås och dörrar som gnisslar.
 • Vovvens badsaker (hundschampo och handduk), hon badas i vasken till vänster om skåpet.

Eventuellt ska vi komplettera med någon liten verktygslåda med hammare och skruvmejsel så att man slipper gå ut i garaget till alla spindlar och hämta det.

När jag letade fram alla städmedel hittade jag en del som nog inte är de bästa för miljön. Jag ska fasa ut dessa och sedan försöka välja miljövänligare medel. Jag har börjat så smått med att blanda eget fönsterputs, men mer om det i ett kommande inlägg! 🙂

Äntligen fredag idag och jag önskar er en glad och avkopplande helg!

Kramar Eva Maria

Föregående

Adjö älskade ägodelar (TV-tips)

Nästa

Rensa ut i Vi i Villa!

4 kommentarer

 1. Karolina

  Snyggt! Alltid härligt när man fått till ordning någonstans, känner igen att gå och titta på det när det känns som att andra delar av huset (eller livet 😉 ) inte är helt uppstyrda.
  Trevlig helg!

  • Eva Maria

   Det är nästan magiskt när man får ordning! 🙂 Jag läste någonstans att om man upplever kaos och stress i livet men inte riktigt vet vad man ska förändra, så kan ett första steg vara att börja rensa och skapa ordning omkring sig. Det stämmer bra tycker jag, livet blir lättare med ordning! Kram och tack för att du läser bloggen! <3 / Eva Maria

 2. Isflingan

  Åh vilket drömskåp! Jag skulle gärna ha ett likadant för vi har också allting utspritt överallt. Måste bara fundera ut var vi skulle kunna ha det.

  • Eva Maria

   Jag blev själv förvånad över att det blev sådan stresslindring med ett ordnat städskåp. Egentligen hade det inte behövt vara så stort men allteftersom vi använder slut på sakerna så kan vi nog förvara annat i skåpet också. Jag har även sett att det finns “städvagnar” med hjul där man kan förvara sina städsaker. En sådan vagn hade man kanske kunnat haft någonstans om den inte är för stor!
   Hoppas att du hittar ett bra alternativ hemma hos er! Kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén