Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Samlaren – ett nytt sätt att lämna avfall!

Samlaren blogg

Titta vad jag hittade i vår affär igår! Känns som ett väldigt bra initiativ och nu kan man ta med batterier, lampor och småelektronik som eltandborstar och rakapparater och bli av med dem här. Det står på märket att det är ett samarbete mellan Sysav och kommunen. Längtar tills jag får prova den 🙂

Och ni känner väl även till Farligt Avfall-bilen? Det är en bil som kör enligt turlista i många kommuner. Via din Återvinningscentral kan du anmäla dig så får du ett sms när den passarar nära dig nästa gång. Till bilen kan du lämna kemikalier, glödlampor, småelelektonik och annat lite mindre. Bra för dig som inte bor nära en Återvinningsstation eller inte har bil.

Ha en mysig decemberdag! Kram Eva

Föregående

En köpfri dag lördag 30 nov!

Nästa

Nelyas Jultidning!

9 kommentarer

 1. Åsa Lempert

  Hej Eva!

  Jag söker någon att intervjua i en artikel i tidningen Vårt Malmö om att leva hållbart. Får inte riktigt kläm på vilken stad du hör hemma i, men kan det vara Malmö?
  En vild chansning.
  Hör gärna av dig om du kan vara lämplig (dvs bor i Malmö/Skåne) eller om du har ett tips på någon som gör det och som t ex valt bort att köpa nya kläder under ett år, att köra bil osv.

  Vänlig hälsning
  Åsa, Vårt Malmö

 2. Åh! Vad smidigt!
  Här samlar man på sig för att ha en del när man väl åker iväg till soptippen.
  Vore ju lättare att ta med småsakerna när man ändå ska ut och handla eller så.

  • Eva

   Det var min tanke också! Man kan göra till en vana att ta med batterier och annat när man ändå ska till affären. Lite som när man pantar burkar (fast man får inga pengar, tyvärr!). Ha en fin dag och hoppas att du har julmysigt! Kram Eva

 3. Hej! Den här har jag inte sett tidigare. Vi har en röd låda i vår kretsgård där man kan lämna en del sådant. Jag tänkte rensa ut lite julsaker…hur går det med din rensning.
  kram *piah*

  • Eva

   Hej Piah! Det går rätt så bra! I helgen fick jag energi och tömde skåpen i vår tvättstuga som också är vår hall, grovkök, rum för två hamstrar…. så det är ett intensivt rum där mycket samlas! Men vi hjälptes åt och vi kunde lägga många saker till antingen återvinning (batterier, proppar, små elgrejer, sladdar…), skänkes eller slänges. Så det känns jätteskönt! Men vi har inte hunnit bli riktigt klara men målet är att bli klar den här veckan. Nu håller jag på att ordna nytt system för återvinning med små burkar för batterier och annat. Du har så fina bilder på din blogg!! Jag köpte en ny kamera i höstas men har inte hunnit lära mig den ordentligt. Hoppas få lite tid till det i jul så det kan bli lite fina bilder. Vad har du för kamera? Jag köpte Nikon 3200. Kram & Julmys! /Eva

   • Min kamera är en enkel Canon Power ShotA620 digitalkamera.
    Halkade och slog sönder den lite…men än funkar den så jag har den tills den säger stopp. Vill inte köpa nytt i onödan 😉
    kram *piah*

 4. Åsa Fridh

  Hej! Vi har fått en sådan på Citygross, nu ska man bara komma ihåg att ta med sig batterierna. Kram Åsa

  • Eva

   Hej Åsa!
   Så bra! Ja, jag har gjort i ordning en liten burk i hallen så jag tänker att det kan påminna mig! Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén