Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Planer inför hösten!

Björken utanför mitt arbetsrum har börjat tappa sina gula blad och det hörs i blåsten att det är hösten som är på väg. För en liten stund sedan började det regna och det känns faktiskt ganska mysigt! Jag sitter i mitt arbetsrum och funderar på mina planer inför hösten. Det är en hel del spännande som ska hända och jag hoppas på mycket höstmys också. 🙂

Planer inför hösten:

  • Vi har precis fått besked om att vår kurs ”Rensa ut och få ett hem i ordning” har fått tillräckligt med anmälda deltagare, så den kommer att starta. Det är vi så glada för och nu håller vi på att fila på materialet. Det finns fyra platser kvar så om du är sugen att anmäla dig så tveka inte inför det! Här kan du gå in och läsa mer om kursen och anmäla dig! Första träffen är torsdag 6 oktober i Malmö. Jag hoppas att vi ses!
  • Den första september började jag att ha klädköpstopp som ska vara i ett år. Jag skrev det på Facebook och då var det så många som ville hänga på! Det är så otroligt roligt! Vi har en Facebook-grupp och nu är vi 60 medlemmar i den gruppen plus er som är med här via bloggen! Fantastiskt! Det är toppen att vi kan peppa varandra när köpsuget kommer och tipsa varandra om strategier. Vill du hänga på i efterhand så går det såklart bra! Mer om köpstoppet kommer här på bloggen!
  • Jag har fått bättre rutiner med att arbeta i datorn – nu sitter jag oftast ett pass på förmiddagen med mina olika arbetsprojekt. Mellan uppgifterna tar jag en liten paus och sträcker på kroppen och fyller på tekoppen. På eftermiddagen vill jag gärna ta en längre promenad med hunden eller ensam. Mitt mål under hösten är att försöka hålla fast vid mina rutiner och utveckla dem.
  • Här hemma blir det ingen renovering under hösten. Det känns bra att även fatta ett beslut över vad som inte ska göras, så kan man lägga det åt sidan. En punkt som vi kanske genomför är att börja titta på olika målerifirmor som skulle kunna måla om vårt hus. Vi vet inte vilken färg vi skulle vilja ha så det behöver vi fundera på. Nu är vårt hus gult med takpannor i terrakotta.
  • Jag fortsätter att rensa ut men jag känner att allt eftersom vi har fått bättre ordning så har rensandet ändrat karaktär. Tidigare hade jag stora områden med olika kategorier av saker jag skulle gripa mig an men nu är kategorierna mer åtskilda och rensande blir mer finslipande och detaljerat. Det känns oerhört bra vill jag säga. I och med att grundordningen har blivit bättre så lägger vi mer tid på själva städningen (att plocka undan, dammsuga, torka olika ytor mm). Under hösten vill jag fortsätta att rensa löpande och utveckla våra rutiner för städning.
  • Sen har jag börjat att läsa en kurs i spanska. Det är totalt 10 träffar online och det är jättetrevligt. Jag har läst spanska på gymnasiet och eftersom jag är intresserad av språk så vill jag ändå påstå att jag har hållit liv i spanskan. Ibland köper jag en spansk tidning (t ex Hola) och läser lite i den och översätter det jag inte förstår. Men nu går jag alltså en kurs med lektioner och läxor. Min spanskafröken är så trevlig och hon kommer från Madrid. Kursen heter Spanska A2 del 2 och går på Folkuniversitet. För att ta reda på vilken nivå man skulle börja på så fick man göra ett test via internet.
  • Jag vill även nämna Loftet som en punkt under hösten, bara för att ha den med. Alltså vår vind ovanpå huset. Ni som har följt bloggen vet att detta är något som tynger mig. Däruppe är det fortfarande många lådor som behöver gås igenom (framför allt av barnen som nu är 16 och 18 år). Loftet har legat långt ner på listan men eftersom vi har kommit så långt med rensandet i själva boendeytan så börjar jag nu se loftet som en genomförbar punkt inom de närmaste två åren. Nästa år fyller jag 50 år och det enda jag har önskat mig av barnen är att vi ska gå igenom loftet. Det hade varit den bästa presenten för mig! När jag pratar med dem om mitt önskemål tittar de helt oförstående på mig:
    -Va?! Hur kan du önska dig det tråkigaste som finns?!
    Att rensa på ett loft? Du kan väl önska dig en resa eller vad som helst?!
    Men nej, då önskar jag mig hellre att städa loftet. Det hade varit så befriande att få det luftigt däruppe. 🙂 Så den här punkten går väl egentligen ut på att bearbeta barnen så att de vill genomföra loft-projektet med mig under nästa år!

Ja, det är mina projekt under hösten som det ser ut nu!

Hur ser dina planer ut inför hösten? Brukar du skriva ner dina planer?

Kramar & Trevlig helg från Eva Maria <3

Föregående

Del 7: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Nästa

Adjö älskade ägodelar (TV-tips)

2 kommentarer

  1. Vad roligt att du återupptar spanskan!
    Och vilken kanongrej att önska sig i födelsedagspresent. Om ni alla hjälps åt så kommer det förhoppningsvis gå snabbt.
    Önskar dig en fin höst!

    • Eva Maria

      Det är väldigt trevligt att läsa språk och jag har försökt att läsa på egen hand genom att översätta från tidningar och jag har köpt en del övningsböcker. Men så tappar jag bort det när jag “inte måste”! Därför är det bra med en kurs, då tvingas man att göra läxorna! Gruppen som jag går i nu är väldigt trevlig och ambitiös så det gör att jag sätter mig de där extra stunderna med spanskan. 🙂 Googlar då och då på språkkurser utomlands – det hade varit så mysigt att kombinera en resa med att läsa språk. Jag har hittat en språkskola i Barcelona som verkar väldigt bra så jag har skrivit upp det på min Bucket List…!
      Jag håller verkligen tummarna för min födelsedagspresent! Känner mer och mer att jag själv blir redo för att ta tag i loftet, men det är med skräckblandad förtjusning dock.
      Hoppas att din höst blir fin också!! Kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén