När jag tittar tillbaka på klädköpstoppet så upplevde jag att det var besvärligt i början. Då skulle jag ställa om från att få lov att handla vad som helst till ingenting. Kanske är det typiskt för förbud – att när man inte får lov att göra något, då vill man extra mycket och blir nästan besatt!

Jag bestämde mig för att observera vad jag blev sugen på att köpa och antecknade det i mobilen. Det blev 9 stycken frestelser under året:

  1. Ett par superflotta tennissskor. Dessa såg jag när jag var i en tennishall som jag inte brukar besöka och de hade en shop där. Jag blev jättesugen på dem! Men eftersom jag inte alls behövde nya skor så fick jag stå emot.
  2. I sportaffären XXL hittade jag en skidjacka på rea. Väldigt fin och i mina favoritfärger. Dessutom på rea. Detta var en svår frestelse men jag klarade den. Jackan var dessutom lite för kort. (Jag har lång överkropp och har svårt att hitta överdelar som är långa nog.) I ett inlägg under köpstoppet berättar jag om den jackan.
  3. På besök i Oslo hittade jag en stickad lurvig mjuk rosa polotröja. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Jag kunde stå emot men nästa dag gick jag tillbaka till affären och hade bestämt mig för att köpa den – suget var så starkt! Men… när jag provade den så var den alldeles för kort och jag passade inte i färgen. Det kändes bra att det inte blev något köp!
  4. I en HM-butik hängde det en ljusbrun stickad tröja med pärlor på. Så söt! Men nej, här började jag blir varm i kläderna och kunde snabbt stå emot suget. Tänkte att jag hittar säkert en liknande en annan gång.
  5. På resa till Stockholm såg jag en underbar mössa och med matchande halsduk inne på Åhléns. På rea såklart men jag tvingade mig att inte ens känna med händerna på detta set.
  6. På ett köpcentrum hittade jag en så mjuk och fluffig vit stickad tröja med pärlor på MQ. En enda kvar och i min storlek och på rea. Detta var en svår utmaning men jag lyckades gå ut ur affären utan att köpa den.
  7. Jag var med en väninna i en Skechers-butik och där provade jag flera olika modeller och hittade två som jag gillade väldigt mycket. Jag kunde avstå där och då men tänkte att det blir nog ett köp så småningom!
  8. Ett par coola slip-ins i leopardmönster på Shoes and Bags! 100 kr kostade de. Perfekta i storleken och mjuka och sköna. Men nej, de fick inte följa med hem.
  9. Sista utmaningen var en blus i leopardmönster på New Yorker. Vid det här laget var jag nästan trött på att observera mina frestelser så jag ryckte mest på axlarna och tänkte ja ja, ännu en… och antecknade om den i mobilen. Och det var skönt att lämna affären utan att ta upp plånboken.

Det som också varit en utmaning är att vara på resa. Under klädköpstoppet har jag varit på resa till Ängelholm (jättemysig gågata här med charmiga butiker!), Hamburg, Oslo, Göteborg, Stockholm och Barcelona. Men jag kan säga att när jag väl kom in i det så kändes det bara skönt att slippa lägga tid av resorna till att leta efter kläder och skor!

När jag analyserar mina frestelser ovan så inser jag snabbt att alla har en sak gemensamt och det är att jag har gått i affärer tillsammans med andra personer som vill shoppa. Då oftast med min dotter, mamma och svägerska. Jag har inte gått så många gånger i affärer ensam under året, jag kan knappt minnas en enda gång. Så en slutsats är att om jag undviker att gå i affärer så möter jag inte frestelser heller.

Som sammanfattning kan jag säga att det enda verkliga behovet jag har upplevt under dessa tolv månaderna var ett par nya joggingskor. Men jag har tänkt att jag kan vänta med att köpa dem tills köpstoppet är över, och nu har jag precis köpt dem! Så de blev mitt första köp efter köpstoppet. Det blev ett par Skechers som jag provat den gången jag var med min väninnan i butiken, se frestelse nummer 7 ovan!

I detta inlägget hade jag även planerat att skriva om vad som hjälpt mig att motstå frestelserna under året men det får bli ett eget inlägg eftersom jag känner att detta blev så långt nu! Jag vill inte trötta ut er med en hel roman i varje inlägg!

Vi ses snart igen! Kramar Eva Maria