Under de lediga veckorna har jag samlat inspiration att ta tag i hemmet. Det jag har insett är att för att slippa leva med massa bråte måste jag fundera mer över de saker jag köper. Det är dags att lite grand stoppa inflödet på saker. Under ledigheten har jag läst boken “Köp inte den här boken” av Ann-Christin Gramming. Jag lydde så klart uppmaningen att inte köpa den och knallade snällt iväg till biblioteket och lånade den! Att jag sedan fick böta 60 kr för att jag glömde lämna tillbaka den plus ett knippe andra böcker jag lånat samtidigt får jag leva med men jag fyllde i alla fall inte på hemmet med en sak till. Jag tycker boken är mycket bra och författarinnan har själv läst många andra böcker, artiklar och bloggar i ämnet. Från boken har jag antecknat fler böcker och bloggar jag planerar att läsa kommande tid. Jag tycker det är strongt att hon hade köpstopp ett helt år och jag har själv försökt tänka hur jag skulle klara det!

Jag har själv försökt att inte köpa saker nu i sommar men det är svårt. Köpstopp är nog inte för mig just nu men jag ska fundera över vad jag verkligen behöver och inte handla saker bara för att göra mig själv glad. Sakerna jag behöver köpa ska helst vara miljövänliga och av bra kvalitet.

Vi är fortfarande i sommarstugan och efter några veckor här inser jag att man inte behöver så många saker som man tror. När vi kommer hem startar projektet Rensa Ut!!