Igår träffade jag min väninna och vi åt en god lasange till lunch hemma hos henne och vi hann även med att svischa förbi en ateljé och titta på lite konst. Min väninna har precis varit i Belgien och hon hade köpt en present till mig!! Den söta lilla brickan på bilden! Den passar lagom till en kopp te och en kaka (eller frukt för den som föredrar det nyttiga livet!). Min franska kunde vara bättre men texten betyder ungefär För min paus, jag äter en liten chokladkaka, och lite lycka 🙂 Gullig eller hur?

Nu gick veckan sådär fort igen!! Jag har i alla fall hunnit med att gå igenom badrummet och det blev en hel del gamla parfymer, krämer och gammalt smink som fick åka iväg. Nu när jag öppnar badrumsskåpet så är det en fröjd! Så skönt att direkt hitta det man använder. Och det är egentligen inte mycket man behöver! Varje dag använder jag samma sak. Jag har blivit bättre på att använda slut på sakerna också. Förut ville jag gärna köpa nya hudlotioner och annat bara för att det kändes festligt och att jag skulle unna mig något. Det är lite som ett köp-beroende. T ex använder jag brun ögonskugga och köper gärna en ny med en om möjligt marginellt annan nyans. På botten av necessären hittade jag fem stycken BRUNA ögonskuggor.

[adrotate banner=”2″]

Den kommande veckan blir det just en liten paus i utrensningen. Det är pga julklapparna. Jag har köpt de flesta julklapparna denna veckan men det har tagit emot lite grand (eller rätt mycket faktiskt) i och med mina funderingar kring köpstopp, miljö och hållbarhet. Till barnen har jag inte haft några restriktioner på de områdena förutom att jag försöker undvika köpa för plastiga saker och saker som måste ha batteri. Även skrymmande saker är lite bannlysta nu när vi börjar få fint hemma! Men för övriga har jag många funderingar. För några år sedan bestämde vi att vi inte byter juklappar med de vuxna i släkten och det är jätteskönt att inte göra det. Men ska man köpa något så kan man försöka köpa något som verkligen kan användas och kommer till nytta. Därför har jag skrivit en liten paket-tips-lista som ni kan se längst upp i bloggen! Den avser inte bara julklappar utan kan gälla året om! Har Du något tips, hör gärna av dig med en kommentar!

Jag önskar dig Lycka till med Dina julklappar! Blir det för svettigt och stressigt, sätt dig ner och drick lite glögg. Hemmagjorda presentkort är kanon – t ex En biltvätt, Ett biobesök med mig, Hjälp på en fest.