Jag skulle beställa böcker och hittade en helt underbar bok! Det känns som att jag hittade en pusselbit i min förändring och kände mig hemma i att jag kanske är en person som inte ska ha så minimalistiskt omkring mig egentligen. Boken heter “A perfectly kept house is the sign of a misspent life” och är skapad (för den är inte direkt skriven utan mer skapad som ett konstverk) av Mary Randolph Carter. Nu har jag läst halva boken och den är helt härlig! Författarinnan har beskrivit olika kreativa personers hem och tagit jättemysiga bilder. Gemensamt för de olika personerna är att de lever med “clutter” dvs lite som röra eller många saker. Men hon betonar att det är viktigt att skilja på “clutter” och “mess”. Att leva med “clutter” är inte detsamma som att ha det smutsigt och stökigt hemma. Personerna beskriver hur de behöver sitt “clutter” omkring sig för att kunna vara kreativa och skapa i sina arbeten och må bra på fritiden. Ofta kan det också vara personer som har arbeten där arbete och fritid flyter ihop, t ex konstnärer. Boken rekommenderas varmt och jag känner att en liten sten föll från mitt hjärta – det är kanske ändå okej att leva med lite “clutter”?! Mitt arbetsrum ser ut som bilderna i den här boken och att försöka hålla rena ytor är för mig som att kämpa i motvind. Boken kan också vara en perfekt present till någon du känner som har det lite “cluttrigt” hemma eller på arbetet!!

[adrotate banner=”2″]