Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vår nya kompis LUX!

Häromdagen när mannen satt hemma och jobbade kom det en dammsugareförsäljare och ringde på. Jag trodde knappt att de existerade i verkligheten! Jag har aldrig träffat någon tidigare. I alla fall kändes det väl lite som ödet eftersom vår gamla dammsugare är nästintill helt utsliten. Inte pga att vi har dammsugit så mycket utan för att när i hade hantverkare hemma för ett år sedan så använde de dammsugaren till att suga upp allt överblivet material – och då menar jag allt! Första gången jag skulle dammsuga undrade jag varför den inte sög… mannen fick ta isär apparaten utomhus och ut kom gipsbitar, gipsdamm, träbitar och i själva slangen satt en 30 cm lång träflis som fick opereras ut. Efter dammsugarens nära-döden-upplevelse har den inte varit sig lik.

Nåväl, dammsugarförsäljaren kom tillbaka nästa dag eftersom det var viktigt att ”frun i huset” var hemma! Detta tycker jag är jättekomiskt – det är 2011 och fortfarande är det frun som har det medfödda expertisområdet dammsugning. Detsamma upplevde vi när vi för fem år sedan köpte vår gamla dammsugare i en affär – efter försäljaren demonstrerat apparaten räcker han slangen till mig och säger Prova! Jag kunde knappt hålla mig för skratt! Detta medan den manliga försäljaren och min man allvarligt och vetenskapligt tittade på.

Dammsugarförsäljaren var hemma hos oss i 2,5 timmar. Han gjorde en magnifik uppvisning i försäljningskonst. Det var som att beskåda ett akrobatnummer – han svischade runt i vårt hus, dammsög lite och hällde sedan ut det uppsugna dammet för att visa hur bra den sög. Detta var den skrämmande biten – fy så dammigt vi har hemma!! Det var jätteäckligt. Han dammsög tom i vår dotters säng och då kom det en grå massa in i påsen som han sa var kvalsterbajs. (Hon blev helt utom sig och fick sova i vår säng den natten.)

Så nu till erkännandet: Vi har köpt en LUX dammsugare. Mannen suger för fullt i skrivande stund. Den verkar fantastisk. Men jag kan inte säga vad den kostade för då skäms jag, den var så dyr även om vi lyckades pruta, plus att vi fick hans demo-exemplar som han påstod var använd endast fem gånger.

 Jag förstår att många känner sig lurade av en sådan försäljningsteknik men vi är hittills nöjda med köpet, mest för att vi behövde en ny bra dammsugare med allergifilter. Nämnde jag att den har ett grymt allergifilter, det är 10 års garanti och att de skickar påsar och filter hem i brevlådan?

Vi hörs!

[adrotate banner=”2″]

Föregående

En papperskorg i varje rum!

Nästa

Gott Nytt År 2012!

6 kommentarer

 1. Annica Marcus

  Kul att ni är glada för er dammsugare som säkert är bra. Själv håller jag just på strider med en av dessa påstridiga försäljare som lyckats övertala min sjukpensionerade och sköra kompis att köpa värstingpaketet av dom. Det gäller att vara på sin vakt när dom börjar med sin övertalnings show.

  • Eva

   Hej Annica,
   det är fruktansvärt det du skriver. Stå på er. Jag vill erkänna att vi faktiskt också känner oss lite lurade så här i efterhand, även om det sitter långt inne att inse att man blev lurad. Jag var jätteglad för dammsugaren men när det rosa skimret lagt sig insåg jag det galna i att köpa en sådan dyr dammsugare. Den kostade lika mycket som en fin resa för hela familjen. Min man har kollat lite på andra billigare varianter och det finns motsvarande med samma typ av allergifilter. Hade det varit idag tror jag inte vi hade köpt den. Dessutom luktar den lite illa när vi dammsuger så jag ska också kontakta dem ang det. Jag hoppas verkligen din kompis får rätt och får lämna tillbaka den och få pengarna tillbaka. Om jag minns rätt så var det en ruta på blanketten vi fyllde i där man skulle “vara vid sina sinnens fulla bruk” när affären ingicks. Tänker om din kompis har ett sjukintyg att hon inte mår bra kan det hävdas att hon blivit lurad. Dessutom finns det i lag (tror det är Köplagen eller Hemförsäljningslagen) att har besöket varat mer än tre timmar är det inte försäljning utan ÖVERTALNING. Ni kan också kolla med kommunens konsumentvägledare, varje kommun ska kunna erbjuda en sådan. Lycka till och hör gärna av dig hur det går och ge er inte. Kramar Eva

 2. Anders Bergman

  Trodde inte heller att det fanns dammsugarförsäljare av “elektroluxstammen” fortfarande. Jag kan trösta er med att vi köpte en värstingmodell av Elektrolux (LUX) 1992 med hepafilter placerat före motor och självreglerande sugtryck. På den tiden tillverkades de i Sverige. Då fabriken lades ner i Sverige så tror jag det var en schweiziskt företag som köpte. Vi använder den fortfarande (21 år) och det har aldrig varit något fel på den. Motor håller i evighet då hepafiltret sitter före motorn och den suger fortfarande väldigt bra och anpassar motorhastigheten till underlaget så att sugtrycket är konstant. Den var väldigt dyr men vi har faktiskt aldrig ångrat köpet.
  //Anders B

  • Eva

   Hej Anders!
   Kul att ni är så nöjda med er dammsugare! Vi är mycket nöjda också, den är lätt att dammsuga med. Men den har varit inne på lagning två gånger! Det var något glapp i den först, när vi drog ut sladden helt så startade den inte. Sen efter första omgången på verkstaden hade de skruvat ihop den fel… så då var den inne en vända till. Vi har inte behövt betala något för lagningarna.
   Det låter kanon att er har hållt så länge. Det är tråkigt att behöva köpa ny ofta, det känns som ett resursslöseri. Jag köpte en liten ny dammsugare (Samsung) till vår sommarstuga i höstas och den var miljömärkt med olika etiketter och den skulle vara energisnål. När jag började använda den var munstycket helt värdelöst och repade golvet. Jag gick tillbaka med den men det gick inte att byta munstycket till ett nytt fast det fanns andra i affären (MediaMarkt) som passade perfekt. Efter en stunds tjafsande slutade det med att den enda lösningen var att lämna tillbaka hela dammsugaren… då kändes det inte så miljövänligt. Jag frågade vad som skulle hända med dammsugaren och de svarade att den skulle skickas till Australien för felsökning och sedan kasseras… suck! Istället blev det en liten Nilfisk som är mycket bra.
   Ha det bra och Glad Påsk! /Eva K

 3. madeleine

  Har också köpt mig en Lux dammsugare med en så kallad mattbankare/motormunstycke till, mycket bra, särskilt när man har en välpälsad långhårig schäfer som fäller två ggr. om året, lite tung men annars superbra.

  • Eva

   Hej! Jag kan tänka mig att det blir mycket att dammsuga när man har vovve! Vi har två hamstrar men de hårar väldigt lite 🙂
   Jag håller med dig om att dammsugaren är tung. I våras fick jag musarm och jag hade så ont så jag hade svårt att dammsuga med den.
   Jag önskar dig trevlig städning! Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén