Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 9:2012 Plast och ekologiska skor!

Nu blev det lite semester igen från utrensningen! Jag har börjat följa en blogg som heter Mindre Prylar och den är inspirerande! http://mindreprylar.blogg.se/ Den tanke jag har fått från den bloggen är att vi har mycket plast i våra hem, speciellt i köket och kombinationen mat och plast kanske inte är den bästa med tanke på de kemikalier som kan fälla ut i maten. Jag har lärt mig att på varje plastföremål står det en siffra som betyder vilken typ av plast som saken är gjord av. Speciellt nr 7 ska man undvika, det är dålig plast. Du kan läsa mer på http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Kemiska-amnen/Forpackningsmaterial/Plast-i-kontakt-med-livsmedel/ Mannen blev speciellt intresserad av denna nya kunskap och inventerade vårt kök. Många skålar, slevar och annat kom han fram till innehöll dålig plast och de fick åka till med till Återvinningen för vi var precis på väg dit samma dag. Några skålar behöll vi för det är bra att ha när man är magsjuk…. Till maten har vi kvar skålar i glas och metall och har köpt en ny stekspade i trä. Det känns faktiskt fräschare. Skärbrädor är dock svårt tycker jag, vi har kvar några i plast. De vi har i trä vill vi inte använda till kött, fisk eller kyckling. Tänker att det är svårt att få rent skärbrädan i trä. Men det finns kanske något annat material? Vet du något?

I helgen skulle vi åka och gå en skogspromenad men barnen vägrade. De ville bara spela dataspel. Till slut blev det i alla fall en tur till ett köpcentrum för vi kände att vi behövde komma ut. Men det som gjorde mig glad var att jag på Din Sko hittade ekologiska skor! De finns både till barn och vuxna, sommar tygskor är det i färger vitt, blått, rött, grått. Min dotter blev mycket imponerad och frågade: Men oj, då kan man alltså äta dem?!

Nej, kanske inte! Men behöver man en sådan sko kan man ju välja ekologiska. Nu behövde vi inte sommar tygskor så då blev det ännu mer ekologiskt tänker jag, alltså att inte köpa några alls.

[adrotate banner=”2″]

Föregående

Vecka 6:2012 Kylskåpsmagneter

Nästa

Intressant artikel om konsumtion!

6 kommentarer

 1. Carola

  Vi har faktiskt skärbrädor i glas. Låter konstigt – det tyckte jag med först, men de är förvånansvärt bra och funkar utan problem i diskmaskinen också. Sambon hade med sig både stora och små glasskärbrädor när vi flyttade ihop och det tog inte lång tid innan jag rensade ut alla mina gamla i trä och plast. Tyvärr vet jag inte vart han har köpt sina.

  • Eva

   Så intressant med skärbrädor i glas! Det ska jag hålla utkik efter! Kanske någon annan som vet var man kan köpa dem?
   Tack för tipset! Kram Eva

 2. Måste börja kolla plasten i vårt kök.

  Tycker att det var intressant att läsa här. Jag älskar att sortera och rensa ut. Men jag har mycket grejor, mycket köpt på loppis förstås. Har dock ganska bra ordning trots alla prylar. Men jag går nästan alltid omkring med ett rensarsug. Det brukar vara bra att flytta för då måste ta beslut om varje pryl, men nu har vi inte planer på det. Så man kanske kan låtsasflytta, alltså tänka som om man ska när man går igenom sina grejer. Tack för namnsdagshälsning och kommentar!

  • Eva

   Tack så mycket för hälsningen! Ja, en flytt brukar göra tricket! Vi ska troligtvis flytta inom en snar framtid och mitt rensande har varit lite med sikte på den flytten, att det ska bli lite lättare för oss! Men när man står där och bråkar med flyttkartongerna brukar man verkligen bli sugen på att nästan slänga allt man äger och har. Men något som har vuxit fram hos mig under tiden nu när jag försökt rensa ut är att jag inte alls vill göra mig av med alla saker. Vissa saker betyder fina minnen och slänger man för mycket kan bli lite historielös. Så då kan det vara bättre med bra ordning istället, så skönt att du har det! Ha en bra dag! Kram Eva

 3. Maria

  Hej igen!
  Glömde ju svara på vilken kamera jag har:
  En NIKON D40, enklaste modellen av systemkamera som fanns för några år sedan. Och ett 50 mm objektiv som jag anvädner mest.

  • Eva

   Tack så mycket för tipset! Har tittat på nätet och det verkar som de finns att köpa begagnade, ska höra i en fotoaffär också. Jag har en Canon nu men är inte så nöjd. Dina bilder är verkligen jättefina!
   /Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén