Det är ingen hejd på vårens framfart! Solen är uppe flera timmar längre och jag har fått leta fram ett par repiga solglasögon i hallbyrån. Nu vill barnen cykla till skolan och vi fick göra en snabb renovering; pumpa däck, smörja kedjor och leta efter nycklar till låsen. Första cykelturen var underbar!

Jag läser just nu boken Arbetets lust och leda av vardagsfilosofen Alain de Botton. Den är mycket intressant! Hittade den på bokrean och blev lycklig eftersom den stod på min önskelista. Alain funderar över vad det är som skapar meningsfullhet för oss i våra arbeten och hur det är kopplat till omvärlden; att vi är små kuggar i ett större maskineri som påverkar omgivning och miljö. Läsaren får följa med Alain på upptäcksresor till olika arbetsplatser därifrån han sedan följer produkten eller tjänsten som produceras. I första kapitlet får vi följa med honom till Maldiverna och fiska tonfisk och sedan hela resan från fisket till att det blir en burk på en hylla i en engelsk supermarket.  Efter jag läst kapitlet funderade jag mycket på all mat vi slänger – de naturresurser vi först använder och förädlar och alla som arbetar längs vägen med att ta fram det vi sen lägger på tallriken. Boken rekommenderas varmt och den är trots sitt tunga ämne skriven med mycket humor!

Har fått svar från Meveten konsumtion och är nu medlem! Kul!

Ha en bra vecka och njut av vårsolen! Kram Eva