Vi har en ständig diskussion om det här med kabel-tv. Vi har bara ett fåtal kanaler; ettan, tvåan, fyran och någon annan kanal, lite osäker på vad den heter. Övriga familjemedlemmar vill gärna beställa och få typ 1000 kanaler men jag har lyckats stå emot hittills men känner att mina argument börjar bli utslitna. I somras var de överlyckliga, för förre ägaren av huset vi har flyttat in i, hade inte sagt upp sin kabel-tv och på så vis satt de klistrade framför TV:n. Men jag har fortfarande inte förstått varför man ska betala för de här kanalerna och sen sitta och titta på all reklam?!

Speciellt för barnen är det verkligen lurigt utformat med reklamen. Efter en timmes tittande på Cartoon Network kan de rabbla inte bara vilka leksaker de vill köpa utan även dess olika modeller och artikelnummer, som små inköpschefer. Varför lär de sig inte multiplikationstabellen lika snabbt? Nu tog kabel-tv:n slut och det verkar som barnen tycker det är rätt skönt utan, de blev rätt trötta av den kanalen. Pratade med en annan förälder som hade löst problemet genom att ta bort kanalen och säga att den försvunnit från fjärrkontrollen…

I brist på TV-kanaler tittar vi på vår nygjorda fågelfröautomat som vi ser från köksfönstret.
Det är jättespännande att se vilka fåglar som kommer.
Nu är det mest talgoxar och en och annan rödhake.

Ha det bra och njut av sensommaren!