Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vilken god nyhet!

I somras köpte vi en Nespresso-maskin. Det var mitt fel egentligen och jag skäms eftersom elektriska köksprylar står på min svarta lista som ligger i handväskan. Jag var på MediaMarkt och skulle köpa en stekpanna till min mamma i present, och helt plötsligt kom det fram en tjej och bjöd på en kopp kaffe. Det var ju trevligt tänkte jag plus att jag nog kunde behöva lite koffein för att inventera MediaMarkt. Jag gick och smuttade på kaffet och när jag hunnit komma till dammsugaravdelningen slog det mig att det var väldigt gott kaffe hon hade bjudit på! När jag hittat stekpannan gick jag tillbaka till tjejen för att fråga vad det var för kaffe … och då råkade jag köpa en sådan maskin. Jag valde en röd för det var 500 kr rabatt på den + lite rabatt för att det var demoexemplaret. (På så vis slapp jag även kartongen och slapp köra den till Sysav! :- )

Så i alla fall, det är jättetrevligt att göra gott kaffe hemma. Men varje gång jag sätter i en sådan kapsel i maskinen tänker jag hur dumt det är med den förpackningen av metall. Den kan i och för sig sorteras som metall, men ändå. Tills den här veckan när jag upptäckt att det finns ekologiska kapslar!!! Tänk att någon har tänkt till!!

De säljs på café Barista (som bara serverar ekologiskt kaffe). 39 kr för 10 st vilket är väldigt prisvärt jämfört med Nespressos egna som kostar mellan 3,70 och 4,50 kr/st som inte är ekologiska. Bor du inte i närheten av ett Barista café kan du beställa kapslarna på deras webshop. Själva kapseln är gjord av nedbrytbart material så man kan lägga den i matavfall eller kompost. Innehållet (alltså kaffet) är ekologiskt och Fair Trade! Och det är gott kaffe också, det är såklart av betydelse!

http://barista-fair-trade-coffee.myshopify.com/

 

Så nu känns det bättre att dricka kaffe!

Föregående

Cykellycka!

Nästa

Istället för kabel-TV

  1. Hihi…du blev belönad nästan direkt!
    Klart man kan falla för frestelser när man får gott kaffe och ser en trendig maskin!
    Men då ditt uppsåt var gott så…gick det som det gick, så tänker jag i alla fall!

    Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén