Inspiration att rensa ut i ditt hem!

100 dagar utan klädköp.

Senaste tiden har jag köpt för mycket kläder. Jag har liksom inte kunnat motstå. I helgen sydde jag upp 5 par byxor som jag köpt nyligen. När jag går från bussen till kontoret tittar jag i alla skyltfönster och det finns så mycket snyggt. Förra vintern köpte jag ny vinterjacka som jag var jättenöjd med. Men nu ska man ha kanalsydd dunjacka – när jag tittar mig omkring på stan har alla kanalsydd dunjacka – och jag känner mig helt ute (i kylan :- ) . Nu läser jag kursen Medveten konsumtion och den har inspirerat mig mycket till att handla mindre, så nu har jag bestämt mig för att inte köpa något klädesplagg till mig själv på 100 dagar!! Jag började 21 november och ska försöka t o m 28 februari. Sen kommer vårkläderna i butikerna så då får jag ompröva om jag ska fortsätta. Jag frågade mannen igår om han tror att jag ska klara det – han blev ovanligt tyst och funderade. Han svarade inte ja, men inte nej heller, utan konstaterade bara att 100 dagar är en lång tid. Men jag kommer att bli besviken på mig själv om jag inte klarar det. Så! Nu klippte jag isär HM-kortet! (Hm, kan man tejpa ihop det i mars?)

Kram Eva!

Föregående

Vecka 45: Erikshjälpen!

Nästa

Ljusens tid!

4 kommentarer

 1. Roooosmarie

  Du kan om du vill, snygg klippning på kortet också…..

  • Eva

   Tack för att du tror på mig! Känns lite befriande samtidigt. Ikväll var vi på Valen köptempel efter simningen men det kändes skönt att slippa tvånget att titta på alla kläder skyltfönstren! Hojta när du behöver flyttkartonger 🙂

 2. Såklart fixar du det!
  Strunta i om du har senaste modellen – funkar klädplagget och är skapligt snyggt så…Följa modet är mest för osäkra individer…

  LYCKA TILL!
  (Hundra dagar är länge men – det går!)

  • Eva

   Tack Birgitta för att du peppar mig! Just i helgen var det jättesvårt…. jag var med min mamma och min son på julmarknad i Rostock. Det var supermysigt men det fanns många klädaffärer! Hade jag inte berättat om mitt klädköpstopp här på bloggen hade jag brutit det direkt!! Så än så länge har jag klarat det! Idag är det dag 14! Bara 86 kvar 🙂 Jag har börjat läsa i boken De stilsmartas handbok av Sofia Hedström. Den handlar om att Sofia som är modejournalist bestämmer sig för en kläd-detox under ett år. I inledningen skriver hon att istället för att fokusera på de kläder hon inte har så fokuserar hon på de hon har. Det känner jag också att jag redan har börjat göra – jag har tvättat och strykt kläder jag inte använt på länge som är fina kläder dessutom men har hängt och blivit lite dammiga i garderoben.

   Jag vill också fråga dig Birgitta, jag har försökt skicka en kommentar till din blogg-kollega Anne med min lista som var utmaningen. Men den verkar inte komma fram, behöver jag registrera mig på något sätt för att kunna lämna kommentar? Jag har försökt två gånger. För er som inte vet vem Birgitta och Anne är kan ni kolla in på bloggen Mindre prylar! En av mina favoritbloggar! http://mindreprylar.blogg.se/ Ha en bra dag! Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén