Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Inspirerande bok!

Jag har läst boken Ljust & Fräscht av Fredrik Lindström och Henrik Schyffert. Den är superrolig, tänkvärd och har fyndiga bilder! De filosoferar över varför vi är så besatta av våra hem och hur vi kan lägga stora pengar för att få det perfekta köket. Mitt favoritkapitel heter “För mycket saker” där de beskriver hur svårt det är att bli av med saker – bara att hitta en återvinningscentral med öppettider som passar är nästan omöjligt! Jag skrattade mycket när jag läste boken. Nu måste jag lämna tillbaka den på biblioteket, jag har lite svårt att skiljas från den.
ljust o frascht

Nu är det en härlig tid och vi är inne på vår tredje hemmabakade rabarberpaj. Så gott det är med vaniljsås till 🙂
rabarberpaj

Utrensningen har legat lite på is på sistone, mest för att vi har haft rätt okej ordning, vilket är fantastiskt. Solkrämen har sin egna plats i hallen och vi hittar vad vi behöver utan att leta. Annat var det 2010 när jag började bloggen… Men nu har det samlats små områden som kräver genomgång! Tänker att jag hinner det om det blir någon regnig dag på sommarlovet!
Har du några projekt under sommaren? Kramar Eva

Föregående

Tidstjuvar!

Nästa

Upplevelser i sommarvärmen?

2 kommentarer

 1. Eva Stengard

  Hej!
  Spenderar första molniga dagen efter hemkomsten från Grekland med att rensa i alla garderober. Har hunnit en bit och slängt en massa och det känns så befriande. Nu ligger det prylar på alla golv här hemma och jag behövde en paus för att samla kraft att slutföra – då kom jag att tänka på din rensa-blogg och kikade in en stund för att få lite inspiration. Och man blir verkligen väldigt inspirerad av dina inlägg!
  Jag har dock ett problem; jag vill inte slänga allt, utan sälja eller skänka vidare finare kläder mm. Detta resulterar i att MYCKET samlas i garaget för vidare hantering och sen händer inte så mycket mer än att garaget fylls…
  Ha en skön sommar! kram /Eva

  • Eva

   Hej Eva!
   Så duktig du är som rensar ut! Ja, det känns verkligen befriande att rensa ut. Nästan så att man blir lite beroende. Nu har jag inte så mycket kvar att rensa ut men jag letar hela tiden efter områden att ta tag i… igår blev det min mans badrumsskåp. Det var fyllt med massa gamla shampon och annat. Jag gjorde som så att jag tog ut allt och placerade på köksbordet så fick han gå igenom… det kunde ju inte stå kvar på köksbordet så då var det bara att ta sig an uppgiften 🙂
   Hm, det är lurigt att det skapas en slags mellanförvaring i ditt garage. Kanske har du någon i din omgivning som vill tjäna lite provision på att lägga ut dina saker på Tradera eller Blocket åt dig? Eller kan du åka till en loppis tillsammans med några andra (det är rätt trist att stå där själv i regnet) och göra det till en kul grej. Alternativt om du kan tänka dig att skänka allt så kan du köra till Myrorna som har öppnat på Emporia. Jag lämnade saker där för två veckor sedan och de blev jätteglada. Efteråt kommer du att känna dig jätteduktig och du kan belöna dig med en fika, t ex på Barista 🙂
   Lycka till! Soliga kramar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén