Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Sajt för oss ekorrar!

Har ni kollat in den nya sajten http://www.collra.com/ ?

Den är jätterolig att titta på. Där kan man presentera sina samlingar med bild och ord.
Man kan sälja och köpa samlingar också.
Jag tänker att om man har en samling som man har svårt att göra sig av med men vill leva med färre saker, så känns det bättre att sälja eller ge den till en annan samlare då den kommer i rätta händer. Har sett vissa person i Antikrundan som visat sina samlingar och de har varit väldigt fästa vid dem. Speciellt om de gått i arv och sen har de själva fortsatt samla.

En annan trevlig nyhet är att Ljust & Fräscht – boken av Fredrik Lindström och Henrik Schyffert kommit i nytryck.
Jag lånade min på biblioteket men är sugen på att köpa den för den är sååå rolig!
http://www.bokus.com/bok/9789175032672/ljust-frascht-boken-jakten-pa-det-perfekta-boendet/

Trevlig helg!

Föregående

Sysav + Myrorona = Sant

Nästa

Köp inte skräp!

4 kommentarer

 1. Jag har kollat in sajten Collra, mest för att se om det finns någon som samlar på prylar vi har hemma och som kan tänka sig att utöka sin samling 🙂 Dock så tyckte jag att utbudet var väldigt litet och tunt än så länge, men det utökas väl hela tiden och kan säkert bli riktigt bra tillslut.

  Den här sajten tyckte jag var bra för att hitta samlare inom ALLT:
  http://www.samlaren.org/samlare/
  Hiskeligt ful sida rent layoutmässigt men den tycks vara uppdaterad och den har ett gediget register över samlare av allt möjligt inklusive kontaktuppgifter. Vad sägs om:

  “Elefanter – av alla de slag och material, utom levande ;-)”
  “Jokrar – spelkort. Köper/byter gärna. Har i dagsläget över 600 st”
  “PEZ – samlar på ALLT gällande PEZ, den där lilla godisautomaten ni vet. Reklam, leksaker, skyltar, spel, automater m.m”

  Smått overkligt för oss minimaliter att förstå nyttan med att samla på denna typ av saker, men förhoppningsvis gör de dem väldigt lyckliga 🙂

  • Eva

   Ja, collra verkar inte ha kommit igång helt ännu. Jag fick veta att de fanns genom TV-reklam!
   Tack för tipset om http://www.samlaren.org! Alltså, vilken galen sajt! Jag som knappt vågar berätta att jag samlat på luktisar och Carola-bilder (jag fyller 40 i år)… men här känns man rätt normal ändå 🙂 Hittade en som samlar på Sony Walkman, jag har en sådan gul och den modellen jag har verkar han inte ha. Kanske man skulle passa på att bli av med den. Fick den i present av min pappa 1989! (På tal om svårt att göra sig av med saker.) Önskar er en trevlig helg! Kram Eva

 2. Kan tänka mig att man bara blir mer och mer fäst vid en samling ju större den blir och ju mer tid och pengar man lägger ner på den, tur man inte har något intresse av att samla på något speciellt 🙂

  • Eva

   Ja, jag har varit hemma hos en gammal faster som samlade på ugglor… det började lite så i smyg, sen var hela huset fullt av ugglor 🙂 Lite spooky! Jag har en väninna som samlade på allt med kor på och i hennes kök var det kor och komönster överallt. Men nu har hon slutat med det och alla kor är borta, rätt skönt, kändes som ett sundhetstecken. Själv har jag en tendens att börja små samlingar här och var men nu är jag medveten om det och försöker stävja det innan det urartar! Lycka till med din fotokurs! Kramar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén