Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Nyårslöften! Någon som vill samköra Klädköpstopp?!

tulpaner

Nyårsafton idag! Känns helt otroligt att 2013 är slut! Vi skulle hem till vänner i Lund men vi har haft en envis halsflussbacill i omlopp så vi får stanna hemma. Mannen är inne på pencillinkur nr 2. Så nu ser familjen på Harry Potter och jag ska strax börja laga en gulaschgryta. Det har blivit många dagar hemma och vi har fått ställa in besök med släkt och vänner. Men i och med den extra hemmatiden har jag svischat och donat lite! Idag har jag rensat ut i min garderob och det blev jättefint. Jag tog ur alla kläder och dammsög hyllor och lådor. Ca 10 plagg hamnade i Skänkes-kassen. Hade hoppats på fler men kläder är mitt svåraste område! Däremot insåg jag att jag borde verkligen försöka mig på ett nytt klädköpstopp. Jag har många kläder och skulle utan problem klara mig utan att köpa något nytt under ett år – men det är känslan av att köpa nytt som är svår att komma runt. Mitt rekord är 100 dagar och i ett annat försök klarade jag 35 dagar… Tänk om man kunde klara ett helt år!! Är det någon av er som har klädköpstopp? Kanske om vi peppar varandra så skulle det gå? Är någon intresserad? Bra dag att börja imorgon 1 januari 🙂

Igår hade jag svårt att somna, troligtvis pga att jag drack kaffe för sent. Men jag passade på att ligga och fundera på om jag skulle ha några nyårslöften. Det blev en rätt lång lista…

 • Äta 2 frukter varje dag (är usel på att få i mig vitaminer!)
 • Bli bättre på att planera maten hemma (blir ofta panikinköp!)
 • Vardagsmotion 30 min varje dag, en promenad eller cykla till bussen, helst i dagsljus
 • Träna 3 ggr per vecka (Tennis, powerwalk och gym eller zumba)
 • Fotbad 1 gång per vecka
 • Massage 1 gång per månad
 • Ringa mina vänner oftare
 • Öva på att säga Nej och sätta Gränser, speciellt i arbetet, jag tar lätt på mig för mycket!
 • Ev klädköpstopp! Har inte riktigt bestämt mig ännu… är ju några timmar kvar!

Vad tycker ni? Är det för ambitiöst? Har ni gjort löften?
Jag är nyfiken på vad ni har för löften!

Happy New Year! Hugs from Eva!

Föregående

Nelyas Jultidning!

Nästa

Mina julklappar!

9 kommentarer

 1. Gott nytt år!!! väntar på att hallonmoussen ska kylas en stund … funderar på att göra ett köpstopp i januari. Inte bara kläder utan allt onödigt! Har klarat det en månad förut…
  Ps. väntar med spänning på din bok. kram ‘rensartokan’ *piah*

 2. Yvonne

  God fortsättning.
  Vad spännande med en bok. Den ser jag fram emot. Har visserligen några rensa böcker men en till kan bara vara bra eller hur : ) Får rensa ut en annan bok istället : )

  Har också funderat på köpstopp. Behöver lite nya underkläder samt ett par byxor bara – inget mer. Det ska jag köpa efter helgerna , sen tänkte jag låta bli t.o.m mars efter det då behöver jag lite nya vår och sommartoppar.
  Annars fortsätter jag och rensar här hemma nu när jag är ledig. Känns härligt och idag åker det sista av julen bort- ja förutom ljusstakarna i fönstren då – dom är fortfarande mysiga i mörkret. / Yvonne

  • Eva

   Hej Yvonne! God fortsättning till dig också! Ja, det är jättespännande med boken! Jag började skriva 2011 sen har det gått lite i perioder utifrån hur mycket jag har arbetat med annat. Roligt om du vill köpa den 🙂 T o m mars är en bra riktlinje. Jag har svårt att undvika att shoppa lite nya fräscha vårkläder! Sen funderar jag på om underkläder och strumpor kan vara undantag under hela köpstoppet? En gång per år åker jag på en week end med en väninna och då är det också svårt att låta bli att titta på kläder…!
   Ja, nu kliar det i fingrarna att plocka undan julpyntet! Men som sagt de små ljusen behövs ett tag till.
   Ha en fin dag! Kram Eva

 3. Japp!
  Jag har infört köpstopp på kläder detta året!
  Jag köpte på mig lite extra med strumpor och trosor, för det hade annars kommit att behövas nytt i år och jag vill inte bli tvungen att bryta köpstoppet, tänker att det kanske då är lättare att bryta lite mer och lite mer…
  Ja, det är köpstopp på allt onödigt detta år!
  Bara presenter som KAN vara nödigt, men mest ska det produceras egna!
  Och frimärken är helt klart nödigt!
  Äta mat ute och ta en fika är helt ok, så länge det finns utrymme i matbudgeten, eller om månadspengen vill gå dit. Japp, jag och dottern har 100:- var i månadspeng.
  Ska det vara rättvist så ska det!
  Tyvärr kommer jag inte kunna köpa din bok, då böcker inte är nödigt.
  Jo, böcker är livsnödvändigt, men går att låna på bibblan, eller så kan man läsa de man redan har (för det är ju några stycken…)
  Lite mer om mitt ekonomiska upplägg går att läsa i mina två senaste blogginlägg.
  God fortsättning!

  • Eva

   Wow! Så modig och strukturerad du är! Jag önskar dig Lycka till med ditt köpstopp. Jag tycker det känns helt rätt att få äta och fika ute. För mig ger det mig mycket glädje och upplevelse att gå ut och njuta av olika mysiga ställen. Idag har jag bestämt mig för att försöka med klädköpstopp 2014 med undantag för underkläder och toppar som jag brukar ha under kavajer. Jag har inte hunnit bunkra upp med detta! Tänker att jag kan handla dessa ekologiska, t ex Lindex har fina ekologiska underkläder. Men jag håller med dig om att det är lätt att ge vika om man köper något litet… och sen…!
   Det svåraste för mig tror jag kommer att blir dels att jag gillar nyheter i klädaffärerna och kanske det blir svårt att få omgivningen att förstå mitt klädköpstopp. Sist jag provade att ha köpstopp i våras och var ute i affärer med min mamma tog hon inte alls seriöst på det! Jag hittade en snygg jacka men kunde inte köpa den pga köpstoppet. Då sa min mamma: Amen vadå, köp den nu! 🙂 Ang presenter så uppskattar jag själv mer om jag får något hemgjort. Då vet jag att personen har lagt ner avsevärt mycket mer tid än gå ut och bara köpa något.
   Jag fyllde 40 i höstas och då fick jag ett jättevackert fat i keramik som min väninna hade skapat till mig! Det gjorde mig så glad! (Ska lägga ut en bild på bloggen sen.) I somras fick jag en burk hemmagjord rabarbermarmelad och den var helt underbar. Jag gömde den längst bak i kylen så att bara jag hittade den… den var ju till mig! (Lite ego!)
   Ska bli spännande att läsa om dina utmaningar under året!! Bara 363 dagar kvar 🙂
   Och jag förstår att du inte kan köpa böcker det här året!
   Kramar Eva

 4. Emma

  Jag bestämde mig i oktober förra året att testa en hel eko / reko månad, då jag bara köpte ekologiskt eller rättvise märkt. Sen kändes det så märkligt att börja handla giftbesprutat eller tillverkat av människor med slavlöner… Nu är jag inte lika strikt – men det är ett tips för att hålla nere klädkonsumption. Det finns helt enkelt inte lika mycket kläder i vanliga butiker som är eko / reko. På nätet finns mer men där söker jag mer på det jag verkligen behöver – och det är inte lika mycket. Så klädstopp för allt som inte är ekologiskt, fairtrade eller second- hand är mitt tips om du vill hålla på längre med köpstoppet.

  Lycka till!

  • Eva

   Hej Emma!
   Tack för det jättefina tipset! Det ska jag bestämma mig för! Nu har jag klarat hela januari utan att handla kläder men det känns svårt att klara ett helt år. Att leta efter ekologiska kläder kan vara lite kul och kanske hittar man kläder som inte alla andra har? Känner du till var man kan hitta ekologiska träningskläder?
   Kram Eva

 5. Emma

  Ja – man upptäcker nya märken och ställen man inte handlat från innan 😉

  Jag hade tillräckligt med träningskläder, så det har jag inte shoppat ännu – googla (eller kanske Ixquicka 😉 eko + träningskläder så dyker säkert massa saker upp. Jag trodde det skulle vara svårare än det var – om man bara letar hittar man det mesta…

  Sen införde jag “regeln” att jag var tvungen att fråga om de hade en ekologisk variant innan jag handlar (men sen är det helt ok att handla ändå 😉 Det tycker jag är lite pinsamt så det hindrar ändå inköp. Men det bemöts i allmänhet mycket positivt. Jag frågade tex efter ekovariant av iläggssulor – och expediten svarade typ “tyvärr, synd att det inte finns.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén