Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Kläder till en ny Polare!

Inför skolstarten fick vi inhandla nya kläder. Absolut inte till mig, ska tilläggas, köpstoppet rullar på och hittills är 21 dagar av 122 avklarade (17%) och det känns mycket bra. Visst blir man frestad till och från men jag tänker på mitt löfte och mina bloggvänner och vill inte misslyckas. Ibland känns det så bra och jag tittar in i min överfulla garderob och undrar, kanske jag skulle klara ett helt år? Men man ska inte greppa över för mycket. Rätt som det är dyker det upp något helt oemotståndligt plagg i ett skyltfönster så åker man dit.

Men till barnen blev det lite nytt, utan fläckar från chokladglass och korv stroganoff, kan kännas fräscht nu när det är ny termin och allt. Vi handlade på Polarn & Pyret och där vid kassan står det en stor låda där man kan lämna in gamla plagg från Polarn & Pyret. Man får 50 kr per plagg och man ska handla för 300 kr för att kunna använda pengen för returen. Det är ju så bra! På lådan står det att kläderna säljs och pengarna går till World Childhood Foundation. Ännu bättre!

Teleportera kläder till en ny Polare!

Teleportera kläder till en ny Polare!

“Kläder ska hålla att ärvas och det ska jorden med. Därför har Polarn O. Pyret uppfunnit en fantastisk maskin och ställt ut i våra butiker. Lägg i ett eller flera urväxta plagg i portalen så kommer de till användning av ett annat pyre.

Som tack för hjälpen får du en rabattkupong som ger dig 50 kr rabatt vid ditt nästa köp över 300 kr. Kläderna vi samlar in kommer att säljas vidare till förmån för World Childhood Foundation.” (http://www.polarnopyret.se/polare)

Har ni tips på fler affärer som har sådant system?

Trevlig helg!

Föregående

Pyssel i regnet – det blev en smyckestapet!

Nästa

En månad avklarad (25%)!

7 kommentarer

 1. Men å vad smart! Det ska jag använda mig av nästan gång jag har ett urväxt polarnplagg vi inte vill arkivera. (tänker att alla plagg med strech blir tråkiga av att sparas till nästa generation eller vad tror du? Så var det med mina gamla bebiskläder i alla fall)
  HM har ju något liknande men då kan det vara vilka textiler som helst har jag för mig. Så får man en 50-kronorskupong per påse med kläder man skänker. Vi använder det för kläder som är håliga och så trasiga att de inte kan gå till second hand. En liten länk med mer info om detta: http://about.hm.com/sv/About/sustainability/commitments/reduce-waste/garment-collecting.html

  17% Yess!! det är alltid värst i början, eller vad säger du 😉

  • Eva

   Tänk att vi klarat 17% 🙂 Nästan en femtedel! Tack för länken till HM:s retursystem! Jättebra att de också har det!
   Just resår har jag också tänkt på att de blir dåliga. Ibland har jag tagit fram gamla kläder, hållit upp dem och töjt ut för att se om de passar i midjan… men där sa det spraaak och de gamla resåren förvandlas till smulor!
   Såg ditt inlägg på din blogg om jeansen, jätteintressant! Skoj att vi har fått med oss Klädgalen också! 🙂
   Trevlig helg! Kram Eva Maria

   • Och jag (Klädgalen) är så glad att jag fick frågan. Den kom verkligen i precis rätt läge. Ska bli riktigt spännande att se hur hösten blir. Känns verkligen bra att vi är några stycken som kan hjälpas åt att “hålla lite koll” på varandra. Det är så mycket svårare att “lura sig själv” när beslutet om köpstopp är uttalat. Ännu en gång tack för hjälpen alla!

 2. Hej!

  Mycket smart av POP.
  Hur går det för dig och er? Ännu har jag faktiskt inte känt av något rejält köpsug mer än när jag såg en lång härlig och varm kofta, nu har jag ju sådana men för en frusen typ så tycker jag att koftor är bästa plagget. Lite saknar jag ett par svarta snygga byxor men om jag går ner några kg så finns ett par i garderoben. Så det vore en bonus om det hände.
  Bloggen har jag inte hunnit med en tid men ska ta nya tag om någon dag igen.

  Allt gott och all lycka till i fortsättningen.

  • Eva

   Hej Eva! Tack, jag tycker det går mycket bra! Jag har heller inte känt av något direkt köpsug. Det känns mer som en lättnad! När jag är ute och i närheten av affärer så tänker jag att det är ingen idé att gå in för jag ska ändå inte handla. Familjen uppskattar det, de slipper följa med in i massa affärer och när vi letar efter något till dem så blir det mer fokuserat.
   Apropå för små byxor så kommer jag ihåg att jag på 80-talet sydde “kilar” i sidorna på byxorna! Då var det jättemodernt men det var längesedan jag såg någon som gjort det … 🙂 Vi kan hoppas det kommer på modet igen, då kommer jag att få många “nya” byxor!
   Lycka till du också!
   Kramar Eva Maria

 3. Lindex har också ett sådant system och Hemtex med. Dock har ingen av dem implementerat det i alla sina butiker ännu.

  Jag har stoppat kläder i H&M:s lådda som varit i material som inte lämpar sig att bli städtrasor å som varit bortom all räddning vad det gäller lagning.

  • Eva

   Aha, intressant! Det visste jag inte! Det är verkligen bra för ibland vet man inte riktigt vad man ska göra av kläder som inte använder längre. På Hemtex kanske man kan lämna lakan, handdukar och gardiner?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén