Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Pyssel i regnet – det blev en smyckestapet!

Sommarlovets sista dagar blev regniga och vi höll oss mest inomhus och pysslade med våra respektive intressen. För närvarande bygger mannen en liten koja till vår nya gräsklippare (en sådan som kör runt på gräset och klipper, så att han kan göra annat roligare under tiden, som att bygga en koja till den) och barnen är sysselsatta med det nya innepysslet Looms och massproducerar armband och halsband.

Så jag tänkte att jag skulle pyssla lite själv. Länge har jag tänkt sy en slags förvaring som jag kan hänga på väggen och ha mina smycken i. Symaskinen som jag fick i konfirmationspresent (alltså rätt länge sedan!), åkte fram och kassen med gamla gardiner och annat “som kan vara bra att ha om man ska sy”. Efter alla mina utrensningar så ligger det inte så mycket kvar i den kassen men lite användbart hittade jag.

En gammal gardinlängd i jeanstyg med öljetter, tre diskhanddukar från Åhléns och Greengate som jag sparat för att jag tyckte de var för fina för att användas (typiskt mig) och ett knopsnöre blev en smyckestapet.

En liten syfabrik i vardagsrummet!

En liten syfabrik i vardagsrummet!

Fickor av diskhanddukar.

Fickor av diskhanddukar.

 

Smyckestapet!

Smyckestapet!

Om ni undrar över knopsnöret är det för att jag tänker att man kan ta ner tapeten från väggen och rulla ihop den och knyta runt om, till exempel om man vill ta med den på en resa. Men man kan såklart ha annat i förvaringen, den kan hänga i hallen till nycklar, brev och hårborste!

Ha det mysigt i regnet!

Kramar Eva Maria

Föregående

Inspiration på Ikea idag!

Nästa

Kläder till en ny Polare!

6 kommentarer

 1. Vad fint det blev! Vi pysslar med i regnet, ett lektält håller jag på med (på en blogg nära dig inom kort, eller långt om det blir trassel i undertråden igen!) hjärtegrynet mekar med sin taxi och sambon sorterar digitalfoton. Riktigt skönt med lite regn nu efter all sommarvärme 🙂
  Allt väl med köpstoppet?

  • Eva

   Så mysigt med ett lektält! Ser fram emot att se det på bloggen! Hoppas undertråden håller sig i schack 🙂
   Tack, köpstoppet går bra. Räknade ut att det har gått 20 dagar av 122. (16,39%)
   Känns befriande på något sätt! När jag går i stan känner jag mig inte så stressad över att “missa” något inom senaste nytt, jag kan ju ändå inte handla det! Men en garderobsinventering är på gång… har köpt nya förvaringslådor (ops, sorry för att jag nämner det ordet igen!) som jag ska förvara mina sommarkläder i under vintern och de ska stå ovanpå garderoberna.
   Hur går det för dig? Har du haft någon utmaning eller abstinens?

   • Å utmaningarna! Klarade en otippad i förra veckan, vi var på stan och skulle äta langos på Malmöfestivalen (årets obligatoriska) när det plötsligt började störtregna och vi tog skydd på HM. ‘
    BIG MISSTAKE!
    Regnet pågick säkert en halvtimma och vi kunde inte komma därifrån. Klarade mig endast på grund av sambons plötsliga behov av skjortor. Se där, den enes fall, den andres räddning (? Eller hur säger man egentligen) Till hans försvar kan jag säga att han tjatat och “vardagsskjortor” så länge jag känt honom och han har faktiskt använt dem varje dag nu. Det var nog ett bra köp av honom även om han också har en rätt välfylld garderob.

    • Eva

     Oj, vilken utmaning 🙂 Då är man helt oförberedd och helt plötsligt står man inne på HM! Hjälp! Så duktig du var som klarade det. Jag håller med om att det är lättare att fokusera på någon annans shopping nu! Till och med kul! Kanske kan vi bli “personel shoppers” på Emporia 🙂

 2. Vilken smart förvaring! Fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén