Inspiration att rensa ut i ditt hem!

En slät kopp på Barista!

Jag har varit på kurs på Barista, kaffekedjan med ekologiskt och Fairtrade kaffe. Det var så kul! Vi fick lära oss mycket om kaffe och sen prova att göra kaffe i den coola italienska handgjorda maskinen La Marzocco . Tänk om man hade en sån i  köket! Tydligen kostar den en hel årslön, blir svårt att motivera att man tjänar in den på att slippa köpa kaffefilter.

Låt mig presentera: La Marzocco från Florens!

Låt mig presentera: La Marzocco från Florens!

Det var inte helt lätt att få till skummet sådär tjockt och fluffig som man vill ha det på sin latte eller cappuccino. Men vi gjorde vårt bästa. Sen fick vi lära oss att göra mönster – med lite hjälp och träning fick jag till ett hjärta!

Efter lite träning så blev det ett hjärta!

Efter lite träning så blev det ett hjärta!

Sen ville man ju provsmaka allt man framställt och eftersom kursen var på kvällen var det lite svårt att somna sen… men det var det värt och nu har jag ett flott inramat diplom som hänger i köket! (Ovanför vår gamla Melitta i vit plast.)

Vill du också boka in dig på en kurs eller ge bort en kurs i present? Perfekt till ”den som har allt”, bara med den lilla detaljen att man vill ha en kaffemaskin sen…
Kurserna finns i Malmö och Stockholm.
http://barista.se/kaffekurser/

Ha en fin dag! Kramar Eva Maria

Föregående

Kaffe på Erikshjälpen!

Nästa

Utmaning: klädparty!

2 kommentarer

  1. Kul grej!
    Brukar alltid köpa kaffe där för att “belöna” mig om jag måste göra något långtråkigt, typ åka tåg själv. De har ju ett väldigt förmånligt medlemskort 🙂

    • Eva

      Ja, deras stammiskort är trevligt! Deras idé är ju att göra världen lite godare, en kopp i taget 🙂 För varje kopp får ett barn i Etiopien en skolmåltid av Barista via FN. Apropå köpstopp så är det lätt att unna sig en gofika när man inte får shoppa kläder… när köpstoppet är över så kommer inte några av mina gamla kläder att passa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén