Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Utmaning: klädparty!

Nu är i vi hemma efter en promenad i ösregnet till och från vallokalen. Det är mycket spännande med valet men jag tycker det har varit svårt att bestämma sig i år. Läste precis att det har varit många ångerröster idag, dvs att man kommer tillbaka och vill rösta om. Visste inte ens att man hade ångerrätt på sin röst! På vägen hem köpte vi fika och efter ombyte till torra kläder tog vi en valfika hemma i köket.

I veckan blev jag utsatt för en rejäl utmaning såhär 45 dagar inpå klädköpstoppet (77 dagar kvar!). Jag var bjuden till ett klädparty med kläder från House of Lola. Det kändes inte som att det skulle vara ett problem för mig att gå dit men det visade sig att det var jättefina kläder! Ojsan, det blev klurigt! Men jag fokuserade istället på det mysiga partyt och fikat som var smarrigt. (De hade även barnkläder så jag beställde några plagg till barnen!) Sen cyklade jag hem i mörkret, nöjd och reflekterade över att det ändå hade gått så bra att undvika köp till mig själv. Passerade vår brevlåda och passade på att fiska upp dagens post… en katalog från Boomerang med BONUSCHECK och ett utskick från Klubb Åhléns med en hel kortlek med rabattkuponger. Som om jag verkligen skulle frestas denna dag. Bonuschecken gäller i ett år som tur är, så den får ligga till sig, även om det säkert hade varit ok att beställa ett par strumpor för den 🙂

Hjälp! Kataloger och bonuscheck!

Hjälp! Kataloger och bonuscheck!

Föregående

En slät kopp på Barista!

Nästa

Bokmässan närmar sig!

9 kommentarer

 1. Bra gjort! Det är verkligen intressant att lägga märke till de olika känslor och signaler som kommer. Själv var jag nära att köpa en blå kappa. Men lät till slut bli. Kändes som en seger. Heja, heja oss! 77 dagar. Det kommer att gå. Ibland lockar till och med att prova att låta bli att köpa nya kläder under ett helt år. Ops, det var väl inte jag som skrev det? En sak i taget nu. Först 77 dagar och sen får vi se….

  • Eva

   Så bra att du kunde motstå köpet av kappan! Alltså, tanken på att klara ett helt år har slagit mig. Jag skulle absolut inte behöva gå utan kläder… räcker att jag får brotta mig in i min garderob varje morgon för att förstå det. Kanske vi får ha en utvärdering efter de resterande 77 dagarna och se hur det känns? 🙂

 2. Eller så var detta dagen som du verkligen skulle visa att du kunde stå emot frestelser:-) Och tur att jag inte visste om ångerrätten, jag som har sån beslutsångest!

 3. Eva Solid

  Hej!

  vad bra gjort av dig. Själv hade jag en sådan där dag igår då jag inte tyckte om någonting i garderoben och önskade mig en kappsäck full med pengar att köpa en ny garderob för. Jag var inne på ett antal webbutiker i kikade men det klarade sig till slut. Inga köp blev gjorda och inga klädköp har gjorts hittills. Gårdagen var egentligen den första svåra dsgen, annars har det fungerat bra.

  kramar från Eva Solid

  • Eva

   Grattis, det var verkligen bra att du klarade frestelsen!! Jag vet hur det känns när man inte hittar något i sin garderob. Och då har jag ändå plagg som hänger utan att jag tagit av prislappen… fick ge mig en ny regel att jag behöver i alla fall inte köpa något nytt innan jag använt det jag redan har en gång i alla fall! Har du läst serien med En shopaholics bekännelser? De är roliga och i en av böckerna bestämmer hon sig för att inte få handla något nytt innan hon använt varje plagg hon tre gånger… efter en enkel uträkning kommer hon fram till svaret att hon inte får handla något nytt på åtta månader! Jag har en utmaning framför mig, vi ska åka några dagar till Barcelona längre fram. Det kommer att bli tufft att ha klädköpstopp där men jag ska klara det! Fortsatt Lycka till! Kramar Eva Maria

 4. Eva Solid

  Hej och tack så mycket för support.
  Det kommer säkert att gå bra i Barcelona även om lite klädshopping faktiskt är ett litet nöje på resor. Någon dag i butiker är ju roligt om man som vi tycker att det är roligt med kläder.
  vi åker till Venedig i slutet av oktober och där finns inte så mycket i klädväg i min prisklass, däremot en skoaffär som jag tycker om och mängder av vackra sjalar, men vissa saker är ju rolig julklappsshopping.
  Fortsatt lycka till och kram från Eva

  • Eva

   Så härligt att åka till Venedig! Perfekt med lite julklappsshopping, då får man ändå shoppa! Jag brukar klara av att undvika affärer om jag åker med familjen, det är värre om jag åker med en väninna, då är shoppingen helt klart ett nöje. Kram från Eva Maria

 5. Varför måste det alltid vara en hel kortlek med rabatter i Åhlens utskick? Denna gången åkte de rakt i återvinningen allihop. Innan har jag ofta funderat på om det inte är något basplagg jag behöver ändå när det är på rabatt. Knäppt egentligen, som om det skulle vara billigare att köpa det billigt än att inte köpa det alls…
  Har inbillat mig att vissa saker behöver jag ju ändå tillslut, som strumpbyxor och smink och hudprodukter, sånt som tar slut. Men bevisligen inte eftersom jag fortfarande har massor med sånt kvar utan att ha förnyat förrådet sedan typ förra året. Hur stora lager hade jag egentligen? Borde tagit en “före” bild….
  Barcelona blir ju såklart en utmaning, det förstår jag, men heja dig! Kanske kan din man hjälpa på traven? Om han är det minsta lik min skulle han aldrig få för sig att gå in i en klädaffär på semestern…

  • Eva

   Nu tycker jag det strömmar in kuponger i brevlådan! Det har kommit från MQ, HM (för tredje gången), Lindex … och ändå har jag gått ur de flesta klubbar. Jag spanar lite på dem och behåller de som gäller barnkläder, resten river jag bestämt sönder och kastar. Det känns bra när man har bestämt sig på riktigt! Undrar om de passar på att skicka ut alla dessa rabatter nu när folk börjar bli lite höstdeppiga och vill “unna” sig något för att bli på gott humör? Jag känner igen mig från tidigare höstar att jag blivit lyrisk när kupongerna kommit 🙂 Min man handlar nästan inga kläder alls, och avskyr att gå i klädaffärer, då det är helt klart till hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén