Städningen och tillpiffningen av kontoret går framåt enligt plan. Jag hade tänkt mig vara klar 1 dec och jag är nästan där. Lite vajsing med att hänga upp tavlorna, hoppas kunna ordna det i helgen.

Men en liten vilohörna är på plats! Just nu läser jag en bok som heter Feng Shui för svenska hem, skriven av Agneta Nyholm Winqvist. Det finns ett intressant kapitel om just arbetsrum och hon föreslår att man kan dela in rummet i en aktiv och passiv del. I den aktiva delen ska man bli motiverad och inspirerad till att arbeta (kan behövas ibland…). I den här delen kan man t ex ha fäger som ger aktivitet som gul eller röd. I den passiva delen ska man kunna sätta sig för att ta en paus. Här passar det med lite lugnare färger, kanske grön eller blå, och en tavla med ett motiv som ger dig harmoni.

Mitt kontorsrum är väldigt litet men jag tänkte att jag ändå kan ha en liten “vilohörna”. Där kan jag sitta och äta frukt och läsa en tidning som inte har med arbetet att göra.
Så här blev mitt vilohörn:

Mitt lilla vilohörn!

Mitt lilla vilohörn!

Snart dags för fruktstund och ett glas vatten!

Snart dags för fruktstund och ett glas vatten!