Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Orka Torka – Family Living, the true story!

Har ni hört talas om Facebook-projektet och boken Orka Torka ”Family Living – the true story”? Jag läste om det i Sydsvenskan för en tid sen och blev väldigt nyfiken! Bakgrunden är att Lotta Sjöberg, författare och illustratör, blev så trött på alla de här perfekta hemmen hon såg på TV och i inredningstidningarna så hon bestämde sig för att starta en Facebook-grupp där hon ville visa hur det ser ut i riktiga hem. Hon lade ut bilder på sitt eget stökiga hem och snart hakade fler på och lade ut bilder på sin röra. Det blev en hit! Till och med så används dessa bilder av terapeuter som behandlar personer som lider av stress. Personer som vill ha det perfekt på alla områden i livet och även i hemmet får titta på bilderna och inse att det är få som har det sådär exakt rätt.

Orka Torka av Lotta Sjöberg

Orka Torka av Lotta Sjöberg

Jag kunde inte motstå att köpa boken som nyligen kommit ut. Boken innehåller Lotta Sjöbergs historia bakom projektet och mängder av bilder från projektet. Hon har också skrivit ett avsnitt om konsumtion som jag tycker är mycket intressant. Jag är kluven till vissa bilder i boken som jag upplever är lite på gränsen till läskiga, där till exempel någon dragit undan ett kylskåp så ligger det ett skelett av ett djur bakom… det blir lite för spooky för mig. Några bilder visar upp hem som är väldigt lortiga, de har jag också svårt att titta på.

Jag känner också igen mig i många hem speciellt från tiden innan jag började rensa ut! Jag har lite svårt för när det blir för rörigt omkring mig, då mår jag inte bra och jag tror att jag därför har lite svårt för vissa bilder men bilderna har också fått mig att gapskratta – många har skrivit små ironiska kommentarer på sina bilder. Kolla in den på Bokus.

Lotta Sjögren har tidigare givit ut boken Family Living – den ostädade sanningen. Den har jag också i min bokhylla och den är så rolig!! (En bra julklapp till småbarnsfamiljer!)

Ha en trevlig lördag & ta det lugnt med städningen 🙂 Kramar Eva Maria

Föregående

Mitt kontor behöver ett lyft!

Nästa

Sista chansen… men vad händer sen?!

4 kommentarer

 1. Vilken fantastisk bokidé 🙂 Den fyller nog verkligen en funktion – precis som din härliga bok! Har rensat ut hallen nu!

  • Eva

   Boken är faktiskt väldigt kul och den får en att slappna av och tänka att det är ok att ha det lite rörigt mellan varven. Jag är en av dem som kan bli stressad av inredningstidningar och alla “perfekta hem” man ser i media. Vårt hem är långt ifrån sådär perfekt, vi har rörigt då och då och brokiga saker som inte matchar! Men samtidigt är det väl det som gör det till vårt hem, det skulle inte kännas så mysigt med ett sådant sterilt, stereotypt hem som i tidningarna.
   Så duktig du har varit som rensaut ut i hallen!! Hallen känns väldigt viktig eftersom den på något vis sätter ton för känslan av hemmet, man måste passera genom den för att komma in. Kram Eva Maria

 2. OM jag hade en terapeut är jag helt säker på att terapeuten skulle tvinga mig att titta på bilderna en gång om dagen. Den där boken är garanterat nyttig och lärorik för mig. Eller så kommer bilden på djurskelettet bakom kylskåpet och de lortigaste hemmen att få mig att storstäda ännu mer frenetiskt…

  • Eva

   Hihi! Kanske en julkalender med sådana bilder så att man verkligen sätter igång att städa?! Det är bara att erkänna att jag just nu hemma har lite material till sådana bilder…. dock inga djurskelett (vad jag vet…)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén