Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Underbara Barcelona!

Hola, kära läsare!

Det råkade bli ett semesteruppehåll här på bloggen. Jag och familjen åkte till Barcelona på höstlovet. Det blev ett varmt och soligt ombyte till den svenska hösten, solen sken och termometern visade 25 grader, verkligen värmande för kropp och själ. När vi landade på Barcelonas flygplats mitt i natten och gick ut från byggnaden möttes vi av ljumma vindar och höga palmer. Jackorna åkte snabbt längst ner i packningen!

Vi hyrde en lägenhet som låg centralt och precis utanför dörren låg en metro, men vi passade på att promenera mycket. Jag är verkligen förtjust i Barcelona, jag har varit där en gång i min ungdom när jag och en väninna bodde där i en månad för att träna vår gymnasiespanska. Faktiskt sitter en hel del av spanskan kvar och jag kunde göra mig förstådd i de flesta situationer vilket jag blev jätteglad för, så nu är jag sugen på att gå en kurs och lära mig mer!

Lägenheten vi hyrde var mycket fin och fräsch. Det bästa är när man vaknar på morgonen och slår upp fönsterluckorna och ser det spanska livet utanför! Vi åt frukost på ett litet kafé nedanför.

Utsikt från vår balkong!

Utsikt från vår balkong!

Vi utforskade några av de platser som Gaudi, den kända arkitekten, skapat. Casa Batllo, Park Güell och Sagrada Familia. När jag var på Sagrada Familia senast var den inte alls färdig, bara en byggarbetsplats. Nu är den snart klar, men det femte tornet i mitten är kvar att bygga.

Inuti Sagrada Familia

Inuti Sagrada Familia

Utsikt från den långa bänken i mosaik, Park Güell.

Utsikt från den långa bänken i mosaik, Park Güell.

En eftermiddag åkte vi ut till Camp Nou, FC Barcelonas hemmaarena. Den är gigantisk! (Souvenirshopen också!)

Camp Nou, hemma för FC Barcelona.

Camp Nou, hemma för FC Barcelona.

Barcelona har haft två arenor för tjurfäktning men eftersom “sporten” förbjöds där 2012 har den ena arenan, Las Arenas, byggts om till köpcentrum! Senast jag var där gick jag på tjurfäktning i just den arenan men det ångrar jag för det var jättehemskt. Den andra arenan kommer eventuellt att bli en moské inom en nära framtid.

Då: Tjurfäktning Nu: Köpcentrum

Då: Tjurfäktning
Nu: Köpcentrum

Om ni besöker Barcelona så missa inte de magiska fontänerna vid foten av berget Montjuic! Flera stora fontäner som byggdes till världsutställningen 1929 finns bevarade och används idag med musik och färg och det blir spektakulära shower! Barnen älskade dem.

Montjuic, publiken väntar på att de magiska fontänerna ska börja!

Montjuic, publiken väntar på att de magiska fontänerna ska börja!

Vi hann även besöka det katalanska nationalmuséet (som ligger inuti slottet på Montjuic på bilden ovan), Picassomuséet och tivolit Tibidabo. Flamenco gick vi på en kväll, det var verkligen kul att se. Sen promenerade vi förstås på La Rambla och åt massor av tapas!

Och nu undrar kanske några av er hur det gick med klädköpstoppet på resan… jag kan berätta att det gick mycket bra! Jag var lite nervös när vi åkte dit för jag vet ju om att det finns många fina affärer, för att inte tala om det stora varuhuset El Corte Inglés. Men vi fokuserade på upplevelser och mat så det kändes inte som att affärerna lockade med sin vanliga kraft. Men en dag gick vi i affärer och det blev kläder till barnen, bland annat från Desigual som har så många affärer i Barcelona. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg var jag själv intresserad av en jacka därifrån och jag tänkte att jag skulle prova den nu när vi ändå var inne i en sådan affär och den hängde mitt framför näsan. Vad tror ni hände? Dragkedjan fastnar så jag kommer inte ur jackan. Svetten börjar rinna och det slutar med att jag får “krypa” ur jackan. Det var pinsamt så det var skönt att komma ut från affären sen!

Hasta luego!

Föregående

Höst på allvar!

Nästa

Signering i Trelleborg 13 december!

2 kommentarer

  1. Berit

    Det måste vara carma 😉 hi hi. Att dragkedjan fastnade, menar jag.

    • Eva

      Ja, så kändes det verkligen! Det var dock lite svårtolkat… var det meningen att jag skulle köpa jackan eller inte… men det blev inget köp! Vill ju dessutom inte ha en jacka med trasig dragkedja 🙂 Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén