Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Lucka 1 – Frysen!

Ohh, äntligen får man öppna julkalendern! Imorse satt familjen redo i soffan för att titta på första avsnittet av Piratskattens hemlighet, årets TV-kalender. Den var spännande! Barnen kastade sig över sina adventskalendrar, själv fick jag hålla till godo med en redan lite uppäten chokladkalender, mest för att ha något symboliskt. Märkligt nog var just lucka 1 oöppnad till min smala lycka.

Idag eller ikväll, när du har 10 minuter över, så öppna din frys och rensa ut det som har gått ut. Jag gjorde det igår och det blev en hel del. Det tar mig emot att slänga mat men i lördags gjorde vi i alla fall ett försök att göra lunch av något från frysen. Det blev en lunch till familjen och barnens kompisar på besök, inte så jättekulinariskt men vi kände oss duktiga för att vi hade använt något från frysen vilket vi annars är dåliga på. När du rensat i din frys finns det plats för att frysa in lussebullar och rödkål 🙂

1 december!

Ta vara på julmyset – det går så fort förbi!

Föregående

Äntligen 1 Advent! (Och sista dagen på klädköpstoppet!)

Nästa

Lucka 2 – Kylskåpet

6 kommentarer

 1. När jag läste detta på väg hem från jobbet tänkte jag: vilken baggis! Det finns ju inget gammalt i vår frys!
  Sen kom jag hem och öppnade frysen….
  Nu är det ordning i alla fall och en gammal bortglömd glass som var sjukt äcklig åkte ut. Tack för det!

 2. Åh, vilken bra “lucka”. Nu är frysen rensad. Nu väntar jag bara på lite decemberkyla så att jag kan frosta av den också. Tack för den knuffen, Eva Maria! Ser fram emot morgondagens kalenderöppning!

 3. Hej!
  Är ny läsare hos dig sedan igår.
  Tack för en fin utmaning!
  Jag skall försöka hänga på julkalendern så gott jag kan.

  Frysen är rensad.
  Bonusen blev att jag skrev matsedel för 14 dagar framåt!

  • Eva

   Välkommen till bloggen! Så bra att du skrev en matsedel, det underlättar verkligen vardagen! Vi har haft matkasse i två omgångar och nu ska vi börja med det igen. Det är bra mellan varven när fantasin är låg. Ha en fin dag! Kram Eva Maria

 4. Jag väntar också på kylan för att kunna frosta av frysen…
  I övrigt ett mycket bra tips. Tidigare hade vi en liten frys och då lägger man sig inte till med vanan att bunkra matvaror i frysen men nu när vi har en stor frys åker det istället in FÖR mycket grejer där. Och eftersom man inte gärna vill stå med dörren öppen för länge har man inte en aning om vilka överraskningar som gömmer sig längst in och längst bak…

 5. Helen

  Hej
  Har läst din blogg till o från ett tag och när jag läste om denna utmaningen med början i frysen blev jag väldigt glad.
  Det passar mig perfekt att rensa ur lite i tagen så väntar spänt på vad det är för utmaningar som väntar de kommande dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén