Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Lucka 17 – Laga något litet

Att laga något litet, som till exempel sy i en knapp eller en hank i handduken, tar inte många minuter. Fast att man går och stör sig på det varje dag så skjuter man upp åtgärden till nästa dag. Jag har två par byxor där knappen lossnat. Det har nog varit så i ett år. Men sen har jag ju skärp utanpå så det är ingen som kan se att knappen saknas.  Häromkvällen när jag satt parkerad i TV-soffan och slötittade på TV tänkte jag att jag kunde passa på att sy i de där knapparna. Av bara farten lagade jag en hank i en klänning som jag fått ersätta med en säkerhetsnål.

Det slog mig när jag sydde fast knapparna att när man köper nya kläder så följer det ofta med en extra knapp. Jag brukar kasta ner de extra knapparna i en byrålåda i sovrummet och nu var första gången någonsin jag behövde använda en sådan extra knapp! Många knappar blir det! Jag brukar spara de knapparna som är lite speciella, de andra tänker jag att man kan hitta liknande om man nu skulle behöva. Vid ett tillfälle gav jag en burk knappar till dagis för de efterfrågade det inför syträning!

Många knappar!

Många knappar!

Lycka till med att laga något litet idag!

Föregående

Lucka 16 – Översyn krukväxterna

Nästa

Lucka 18 – 5 plagg till behövande

2 kommentarer

  1. Nu fick du mig att tänka på att jag borde sy fast ett blixtlås som börja släppa i nerkant på en jacka. Men det är ju så jobbigt att dra fram symaskinen ur klädkammaren…

    • Eva

      Ja, visst är det jobbigt! Jag drömmer om ett eget sy- och pysselrum där symaskin, lim, paljetter och allt kan stå framme! Lite som på ett dagis :-)Jag har en jacka med trasigt blixtlås men jag är inte så händig så att jag kan byta det själv så jag ska lämna in jackan till en skräddare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén