Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Lucka 24 – Julafton!

Julafton idag! Det känns helt otroligt! Hos oss kommer tomten sent ikväll så det blir att sysselsätta sig i väntan. Ska försöka hinna ut en promenad för att kompensera för julbordet, har redan sett ett tiotal joggare utanför fönstret… många som vill äta med gott samvete. Idag blir det ingen uppgift utan det får bli julmys för hela slanten. Kalle Anka kl 15 och sedan i julkläderna. Gärna något med resår i midjan 🙂

Julafton är dagen på året då hemmet fylls på med saker som strömmar in, vi som gillar att rensa ut kan lätt bli lite stressade 🙂 Men tänk på att om du får en julklapp som du inte gillar, så var inte rädd för att be om kvittot så att du kan byta, det är bättre om du kan använda och tycka om det du får. Jag har med mig mina egna julklappskvitton i börsen på julafton ifall någon vill byta. Det är helt ok om någon vill byta, jag tycker det är tråkigare om saken bara blir liggande i en byrålåda. Alternativt kan du skänka din julklapp som du inte vill ha till någon välgörenhetsorganisation.

Behöver du fixa en sista-minuten-julklapp så kanske det kan bli en gåva? Jag köpte gåvobevis till de små i släkten, det blev fotbollar och nötkräm från Unicef. (De får andra paket också!) Jätteenkelt och så får man ett kort på mail som man skriver ut eller mailar vidare. Passar också istället för en blomma eller chokladkartong. Känns bara så märkligt att klicka på de olika “julklapparna” och läsa om barn som inte ens har en fotboll eller en filt att värma sig med, när vi har sådant överflöd. Julen är också högtiden när konstrasterna blir så tydliga.

Ha en riktigt härlig och mysig Julafton så ses vi i mellandagarna! Tack för att ni har följt julkalendern! Kramar Eva Maria

Föregående

Lucka 23 – Ring en vän eller släkting

Nästa

Rensa ut & Volen Ivanov i TV4 på nyårsdagen

8 kommentarer

 1. Berit

  Det är inte vad vi äter mellan jul och nyår, som är så farligt.
  Det är vad vi äter mellan nyår och jul, som vi ska tänka på. 😉 😛
  God Jul till hela familjen från oss i Staffanstorp.

  • Eva

   God Fortsättning till dig Berit! Ska tänka på det mellan nyår och jul 🙂 Då hinner man ju med bikinisäsongen också!

 2. Hehe… resår i midjan… 😉
  Fast jag väljer heller normala mängder mat! 🙂
  Tycker bättre om “en middag om dagen” istället för totalt galet överflöd i några dagar.
  God Jul på dig!

 3. Förra julaftonen skrev vi ett blogginlägg kring det här med att våga fråga efter kvitto, ge vidare en erhållen gåva eller sälja en sak du fått i julklapp. Det är intressant att se vad andra personer tycker kring detta i kommentarsfältet:

  http://minimalisterna.se/vagar-du-gora-dig-av-med-en-julklapp/

  • Eva

   Jättespännande kommentarer ni fick till ert inlägg! Bra förslag att lägga kvittot i ett förslutet kuvert och lämna med presenten, det underlättar ju för alla.

 4. Jag har allvarliga planer på att följa din julkalender i januari 🙂 (Hoppas den kommer att finnas kvar.) December är en dålig månad för mig att ens prioritera mindre hemmaprojekt. Men jag se fram mot nya tag i januari 🙂 Kram och God fortsättning!

  • Eva

   Det är bra att komma igång i januari! Julkalendern kommer att ligga kvar 🙂 Lycka till & Gott Nytt År! Kramar Eva Maria

 5. God fortsättning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén