Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Sålt två saker på Tradera!

Jag fick inspiration av min väninna som gjort ett nyårslöfte till sig själv att lägga ut två annonser på Tradera per vecka. Det var längesedan jag sålde något på Tradera men nu dammade jag av mitt konto och lade ut två annonser. En Furby (den lurviga bollen som pratar med Ipaden) och en Polarn & Pyret jacka, de blev sålda bägge två! Sen är det ju lite pyssel det här med att packa in och gå till posten men skönt när det är klart. Jag är så dålig på att beräkna frakten så den brukar jag gå back på. Jackan sålde jag inklusive frakt men jag tror inte det gjorde något skillnad på priset men det var smidigt.
Vad har ni för Tradera-knep?

2 paket på väg till Posten!

2 paket på väg till Posten!

Föregående

Nytt svenskt TV-program om att få ordning!

Nästa

Ovanvåningen i Lundby klar!

12 kommentarer

 1. Inklusive frakt, det var ju smart! Jag tycker också det är svårt med frakten och det känns ju inte så kul att gå back när man hållit på med grejerna massa för att kunna sälja dem…
  Har nog inga knep, men skulle gärna lära mig några 🙂

 2. Jag tänkte också försöka sälja lite på Tradera nu denna månad, gäller bara att hitta något som man kan få lite pengar för, allt jobb för bara någon tia känns inte riktigt värt. Men först försöker jag i köp-och-sälj grupper på facebook, smidigt om man slipper skicka.

  Vet inte om jag har några traderaknep men det där med frakten är inte så svårt om man har en våg och ett måttband. Jag brukar innan jag lägger upp annonsen leta upp en praktisk låda ur mitt lilla lager och skriva in mått och vikt på posten.se/skicka så slipper jag överraskningar sedan. Ligger vikten precis över gränsen för en fraktkostnad så försöker jag minska kartongen genom att klippa bort och bygga om den så den blir lite lättare 🙂

  • Eva

   Så smart att göra kartongen mindre! Alltså, den tanken slog mig aldrig när jag skickade jackan jag sålde precis. Jag skrev 50 kr för frakten men sen när jag kom till Posten blev det 70 kr. Jag hade lätt kunnat förminska kartongen! Vad använder du för våg?

 3. Jag har en liten våg och en utskriven portotabell (å så klickar jag i, säljs endast inom Sverige) och när jag lägger ut annonsen så kollar jag att det blir rätt porto redan då. Jag lägger upp massor av annonser på Tradera och tycker det funkar fint.

  • Eva

   Tack för dina tips! Vad använder du för våg? Vi har bara en badrumsvåg men det blir ett väldigt grovt mått, väger jag 70 eller 75? (Jag brukar bestämma mig för 75!) Men jag har funderat på att köpa en våg till köket, är det kanske en sådan köksvåg du använder?

 4. Åsa Fridh

  Jag brukar skicka med Schenker och där är det ganska enkelt att räkna ut frakten. Jag har en köksvåg som jag väger sakerna på. Brukar fungera bra.

  • Eva

   Mitt kontor ligger nära ett Schenker-ombud! Kanske skulle jag prova det? Ska man teckna ett avtal med dem först eller man kan bara gå dit och skicka sina paket?

   • Åsa Fridh

    Inget avtal behövs, du fyller i på deras hemsida och stor paketet är och betalar, skriver ut fraktsedel och lämnar sedan in paketet.

 5. B

  Snyggt marscherat!!!

  • Eva

   Tack! Det känns så skönt när man väl får tummarna loss! Har några fler saker jag planerar att sälja, ska bara sätta fart med det!

 6. Karin

  En jacka behöver du väl inte packa i kartong?? Jag skickar alltid med Schenker och brukar återanvända påsarna som kläder kommer i när jag beställt något på nätet. Eller tar en kraftig plastkasse som viks ner till lagom storlek och så packtejp runt. På Schenker är det spårbart och då slipper man krångel med paket som ev försvinner. Posten har även en spårbar variant men det är dyrare än Schenker.

  • Eva

   Nu har jag varit och hämtat en broschyr på Schenker och ska sätta mig in i det! Ja, jackan tänker jag nu att jag inte hade behövt packa i en kartong, det var nog det som gjorde att frakten blev så dyr. Smart att spara påsarna från web-shoppingen! Händer ju att man shoppar lite ibland 🙂 Några gånger har jag slagit in saker i kraftig papp men det kan bli lite besvärligt att tejpa ihop. Nu får jag ta mig i kragen och lägga ut fler annonser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén