Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Boktips! Fågelburen av Lisa Jewell

 

Fågelburen av Lisa Jewell

Fågelburen av Lisa Jewell

Min väninna kom till mig med en bok som heter Fågelburen, den här måste du läsa sa hon. Du kommer att gilla den, den handlar om utrensning. Boken jag fick in min hand var väldigt bucklig och min väninna förklarade att det var för att hon hade läst den i badkaret och tappat den i vattnet 🙂 Nu har jag läst den och vi valde också att läsa den i min bokcirkel och nästa vecka ska vi träffas och prata om den.

Jag tyckte mycket om boken. Den handlar om familjen Bird som lever i ett slags permanent kaos men med en viss mysfaktor. Tragiska händelser gör att familjen splittras. Kommer de att hitta tillbaka till varandra? Mamman i familjen, Lorelei, lider av tvångssamlande som bara blir värre med åren. Familjen försöker hjälpa henne att rensa ut men till slut ger de upp. Det sjuka samlandet beskrivs på ett realistiskt vis och det känns som om man befinner sig på plats i deras hus The Bird House, som de kallar det. Det beskrivs tydligt vilka problem ett överdrivet samlande skapar och hur det påverkar personer och relationer för de som tvingas leva i det. På engelska heter boken The house we grew up in.

Föregående

Rensa i en pärm = Lycka

Nästa

Gästinlägg hos Wangborgs hem!

4 kommentarer

 1. Siv

  Ja Fågelburen är bra! Jag tipsade också om den boken för ett tag sedan i bloggen Wangborgs hem.

  • Eva Maria

   Hej Siv! Den var verkligen bra! Den kändes så verklig och nära på något vis. Har du läst någon annan bok av Lisa Jewell? Jag såg att hon har skrivit flera andra men jag har bara läst Fågelburen. Blev sugen på att läsa någon av de andra! Kram Eva Maria

   • Siv

    Nej jag har inte läst någon av hennes andra böcker. Jag har satt dem på min “att läsa” lista.
    Kram och trevlig helg!

 2. Trevligt med bokcirkel (och tack för boktipset!). Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén