Inspiration att rensa ut i ditt hem!

En av mina laster – Tidningar!

Barnen vill göra små arbetsuppgifter här hemma och tjäna en peng. Det är jättebra tycker jag och jag har inga som helst problem med att hitta små uppgifter till dem! Igår kväll fick sonen i uppgift att samla ihop alla mina tidningar som ligger i små högar i huset. I soffbordet, på nattduksbordet, i bokhyllan och ja, ok, några på toaletten 🙂 Det här med tidningar är en av mina laster. Jag gillar att köpa en ny glansig tidning och krypa ner i soffan eller sängen, gärna med en kopp te vid sidan av. Sonen kånkade och stånkade och försökte under arbetets gång förhandla till sig en högre lön eftersom det var tungt och så många tidningar.

Ops, det blev många tidningar :-)

Ops, det blev många tidningar 🙂

När alla var på plats på bänken i köket fick jag faktiskt en liten chock, det blev många tidningar. Och det var inte så längesedan jag rensade tidningar senast… Några får jag från min mammas granne, så jag har inte köpt alla själv! Nja, nu får de ligga där och mogna lite så ska jag gå hårt åt dem i helgen. Jag brukar ge dem till min väninna som bor i Lund, hoppas hon vill ha dem även den här gången. Kanske även att man skulle kunna ge dem till tandläkare och andra som har väntrum. Jag vet att man såklart kan slänga dem i pappersåtervinningen men det har jag så svårt för!!

Volen Ivanov, psykologen som har medverkat till min bok, säger att just tidningar är något vi samlare har extra svårt att göra oss av med. Han säger att det kan vara att man tror att man kommer att missa något som står i dem, och att man är rädd för att ångra att man gjort sig av med dem.

Jag har funderat på ett tidningsköpstopp, men fy så tråkigt. Någon last får man väl ha? Jag varken röker, snusar eller äter smågodis. Muffins äter jag, så det är väl en last också, om jag nu ska inventera mina laster. Sen dricker jag träningsdryck, det kunde jag nog levt utan, men det blir som en belöning efter träningen.

Vilka laster har du? (Om du har några!) Och vad är en last egentligen? När blir det en last istället för en god vana?

Föregående

Gästinlägg hos Wangborgs hem!

Nästa

Dax för Klädbytardag i Staffanstorp!

11 kommentarer

 1. Berit

  Erikshjälpen tar gärna emot vecko/månadstidningar och säljer igen till en billig peng. Två bra grejer: Man blir av med tidningarna och de genererar pengar till välgörenhet. 😉

  • Eva Maria

   Nu tänkte jag genast, oj, dit måste jag gå och KÖPA tidningar!! Men nej, fy på mej! Lämna får det bli 🙂

 2. Mia

  Ja, så är det för mig också! Tidningar! Jag köper då och då (blir lockad av utsidan på tidningen). Jag har inte ens läst alla ordentligt 😉 Jag köpte fina tidningshållare som jag noggrant har märkt upp, men jag tror inte att jag går och hämtar en gammal tidning och bläddrar i! Min tanke är väl att jag ska titta i och klippa ur intressanta saker för att sätta i en pärm, som jag sen kan bläddra i… Tidningar som jag har är; tränings-, inrednings-hälso- och recept-tidningar. Men nu fick jag inspiration till att börja rensa ibland dom.

  • Eva Maria

   Det är samma här, vissa tidningar har jag inte ens läst ordentligt. Jag bläddrar i dem och tänker att den och den artikeln ska jag läsa…. sen. Men sen blir aldrig av och så köper jag nya tidningar, bläddrar och lägger på hög! Ett tag funderade jag på att be min man att gömma de gamla tidningarna och sen lägga ett nummer i brevlådan t ex en gång i veckan, så kan jag låtsas att jag prenumererar:-) Jag skulle nog inte märka skillnaden på en ny och gammal tidning!

 3. Jag läser också gärna glossiga magasin och dräller dem lite överallt. Fritids tar jättegärna emot dem sen, att ha och klippa ur. Fast jag har förstått att de hamnar i personalrummet först. 😉

 4. Been there, done that… 🙂 Jag var en riktig tidningsknarkare förr om åren, hade bl.a. alla nummer av Sköna hem o. Residence sen tidningarnas början, och det var förstås en ursäkt för att inte göra sig av med dem ;-). Men till sist tog jag med rubbet på loppis, en tjej köpte allihopa av mig för en hundring. Efter det tappade jag lusten att lägga på hög, så alla tidningar jag köpte sedan gav jag vidare så snart jag läst klart dem. Och i dag köper jag ytterst sällan någon tidning alls, så mitt tidningsberoende gick över :-).

  • Eva Maria

   Oj, alla nummer från början! Men så bra att du kunde göra dig av med dem, och att någon annan fick glädje av dem! Skönt att höra att man kan bli fri från sitt tidningsknarkande 🙂 Jag känner redan att det avtagit lite. På biblioteket nära där vi bor kan man gå och läsa de senaste numren av de flesta tidningarna, dit borde jag gå oftare istället för att köpa nya tidningar.

 5. yvonne

  Instämmer. Tidningar är min last med. Köper tidningar – bläddrar och tänker den ska jag titta i snart igen men då har det kommit ett nytt nummer och högen med halvlästa (mer eller mindre) tidningar blir större o större. Blev dock tipsad om Readly som man kan ha på sin läsplatta – kostar 99 kr/mån. Ja jag lägger mer än det på tidningar tyvärr – så jag funderar på om det kan vara något. Värt ett försök. Där finns många av mina favoriter med – dock inte alla. Men kanske det räcker ändå. Tror jag ska testa : )

 6. Hej! Jag hittade din fina blogg via Wangborgs hem som jag följt i många år. Jag har redan din bok och har nu anmält intresse för kursen i Malmö. Jag behöver verkligen en puff för att komma vidare i mitt rensande. Har kört en #crop100 men behöver tips och inspiration för att rensa bland saker som behållits av sentimentala skäl. Nu har jag mycket att läsa här, ska beta av dina inlägg till min dagliga frukostpaus.
  Hälsningar Sara

  • Eva Maria

   Hej Sara! Så roligt att du har anmält dig till kursen! Jag väntar på att vi ska bli fyra personer så att den kan starta (det är Folkuniversitetets regel). Jag har kikat in på din välskrivna blogg Barbabok! Så fin recension du skrivit om min bok, tack! http://www.bokbarba.blogspot.se/2015/02/rensa-ut-lev-lattare-en-smart-guide.html
   Så bra att du har kört #crop100! Det är svårt med de sentimentala sakerna, men det kan lossna när besluten har fått mogna till sig. Stressa inte utan låt sakerna mellanförvaras en stund! Kramar Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén