I veckan har jag haft kläder och leksaker överallt i alla rum men nu har jag samlat dem och packat ner i pappkassar. Det är nämligen dags för vårens barnklädbytardag i Staffanstorp. Jag tror det är tionde året jag är med och jobbar där. Det är så mysigt och nu längtar jag till helgen. På lördagen samlas vi som jobbar och packar upp och ställer iordning. Vi har ca 70 säljare som lämnar in kläder och vi tar 25% i provision för att täcka kostnader som hyra av lokal och bord och resten skänker vi  till välgörande ändamål som riktar sig till barn. Alla arbetar ideellt. Blir det kläder och saker över efter försäljningen kan man välja att hämta dem eller skänka dem. Det som skänks körs till Svenska barnmissionen i Malmö. Jag brukar skänka det som jag inte får sålt, tänker att har jag väl burit ut kassarna ur huset så kommer de inte tillbaka!

Oj, så mycket kläder!!

Oj, så mycket kläder!!

Så på söndag 29 mars är alla som vill varmt välkomna till bibliotekets hörsal kl 9.30-13. Då kan man fynda barnkläder, barnskor, leksaker, cyklar, vagnar, filmer, böcker, rullskridskor… och hel massa annat! Fika finns också att köpa 🙂

Bor du inte i närheten av Staffanstorp kan du titta in på  Klädbytardagar om det finns någon dag nära dig!

Kram Eva Maria